Всички въпроси за вилата.
7777777 - помощник
еди твоят съвет е само за дъски с лаково покритие ли е или може и с масло да са намазани
EDI - майстор
Абе и с масло може, ама все пак сме 21 век :lol: Един добър лак на водна основа, аз ползвам водоразтворим на ДУФА, и няма да го мисли с години. http://ivel-iv.bg/?q=product/81 ето тук малко по темата.
kborisov - специалист
Ето и обшивката. Дъските се застъпват. По-добре беше да ги лакирам преди да кова.

Прикачен файл

P1050845.JPG

Прикачен файл

P1050844.JPG

Прикачен файл

P1050846.JPG
7777777 - помощник
браво много ми харесва колко дъски ти отидоха за обкова
filmatoplo - майстор
Вече не се казва -Да скова кочина , а се казва-Да реализирам кочина . :lol: лаф на Тодор Колев . :) не е обида -просто ако бях заменил кочина с барака щеше да се промени оригинала. :wink: супер си става барачката де.
kborisov - специалист
7777777 написа:
колко дъски ти отидоха за обкова
Не мога да кажа. Гредите ги смятах точно и ми стигнаха, а дъски ще ми трябват още. Цялата дървения беше към 600лв.
Дъските са "кофражни" рендосани откъм добрата страна. Всяка е различно широка. Като го поръчвах казах: "за 28 кв.", обаче после реших да ги застъпвам, което изяжда близо 2см. от всяка дъска. А и човека, който ми ги продаде явно е сметнал някаква средна ширина. Освен това, поради дефектите от кофражното, има и фира.
Извода ми е, че няма смисъл от икономията - по-добре да си бях взел нормални дъски.
kborisov - специалист
Почти приключих с дъските. Остана да лакирам и стигам до ел. инсталацията.
Ще има лампа на тавана и контакт за ел инструменти. Най големия консуматор ми е електрожена май.
Да ме посъветвате какъв тип кабел да използвам?
На антигронови скоби само, или да го навирам в гофрирана тръба? Това с тръбата не е ли прекалено?
valat111 - специалист
По-естетично ми се струва кабела в ПВЦ канали, не са скъпи, електрожена класическия тип ли е ? Ако да-пусни си 4 квадрата. /квадрата разбирай квадратни милиметри/.
kborisov - специалист
valat111 написа:
/квадрата разбирай квадратни милиметри/.
Благодаря :)
А кабелните канали - това разрешено ли е за ток в дървена постройка?
valat111 - специалист
Дали е разрешено лесно можеш да провериш в Наредба 3 от 2004 г. Но не е повече пожароопасно от полагането с антигронови скоби или в гофре...П.С....тук има повече инфо, но може да те обърка http://www.elektrouslugi.com/outpages/n ... 08-VII.htm

Тема "Проект "Барака"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: