• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
титикака - напреднал
hah а дано ... :-D
vk - специалист
Перфектно е станало, сега вече можеш да комутираш колкото искаш лампи. Сега ако му сложиш един часовник преди TL релето, става страхотно.
Но пак помисли трябва ли ти и контактор, защото обикновено импулсното реле (TL реле по Шнайдер), може да комутира 16 А, а това са доста лампи.
титикака - напреднал
ами да мерси за съвета, както казах по горе проблема са глимките 4 бр/4 лихта са/ , но за експеримент като сложа 5та глимка и моментално релето залепва! ще пробвам първо с кондензатора и съпротивлението и след това ше мъча и контактора иначе съм наясно , че може да поеме 16А релеето , но глимките явно му разкават играта и без товар... :)

мерси много за съдействието момчета :drinkers: :partyman:
kam34 - специалист
Махни тъпите глимки, к'во си усложняваш живота.
pavelari - майстор
титикака, хубаво си намерил моята подлжка за чертане :) - така можеше и да америш какво съм писал по въпроса за глимките... даже имаше скандална дискусия :)
pavelari - майстор
е ,там ми обясниха, че нищо не разбирам - затова внимавай с мен :) Xaxa

а иначе експеримента /извода/ ти е много полезен поради факта, че хората масово купуват релета
какви ли не... истината е, че готините релета имат дефиниран праг на отпушване и
по този начин може да се прецени колко 20 глимки да понесат :)
става дума за скъпи стълбищни автомати /напр.EBERLE/ a всеки гледа цената..
титикака - напреднал
няма как да не се съглася с теб ... :)

но "екперимента" не е приключил ...още има място за изненади - тия дни трябва да пристигнат осветителните тела / все още няма ламБи/ та тогава ше дойде часът на истината :)
титикака - напреднал
добрее, не се наложи монтирането на контактор и кондензатор+... релето си държи на 4 глимки и 400вата халогенни крушки и за сега е ок! :mrgreen:

на другите места където имаме електронни трафове се наложи да монтирам кондензатора и съпротивлението, и нещата заспаха!! това , което ми привлече вниманието е , че след монтажа на кондензатора при замерване с мултимер ми даде 35волта на лампата, а преди да го монтирам ми показваше 185 волта :shock: това реално измерен волтаж ли е от мултимера? как може тези глимки :toimonster: да пропускат толкова много се чудя ..!?

мерси още веднъж за съветите!! :partyman: =D>
  • 1
  • 2

Тема "импулсно реле с контактор схема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: