Таванът на втория етаж вероятно е рогозка от камъш, оплетен с тел. По размера на пукнатината съдя, че течът не е голям, но пак си иска оправяне. Според мен най-добре е да събориш всичко и с окачен таван да приключиш въпроса. Естествено първо си оправи покрива. Дори и да нямаш време/пари сега за ремонт на покрива, добре е да махнеш мазилката от тавана, щото държи влага и дървенията гние. Възможно е да е падала и кал от под керемидите и да е станало мазало... Оголи ребрата на покривния гредоред - хем да съхнат ако се мокрят, хем по-лесно да ги прегледаш в какво състояние са.
- 1
- 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
schuldiner
- майстор
18 мнения в "СЕЛСКА КЪЩА СЪВЕТ"
Да тавана е от рогозка а теча нее голям една керемида беше слязла на долу малко но я оправих иначе гредите на покрива са добри няма пукната или счупена .Мисля да съборя рогозката и да сложа окачен таван същото мисля да направя и с стените вътре да съборя мазилката която е доста дебела аз малко махнах от нея и се появи замазка от кал и слама мисля нея да я оставя а на мястото да мазилката да наредя гипс картон а на кара тавана между двата етажа и той е замазан с нещо като кал и слама мисля да го съборя да оставя само гредите ако има някоя за подмяна или за ремонт да ги сменя а после да наредя осб плоскост да стане нещо като дюшаме следващият път ще направя снимки и на пода и на тавана .Въпроса ми е добре ли съм го замислил или…
schuldiner
- майстор
Тя ватата е най-лесното, но наистина да не я забравиш... колкото може повече слагай. А гредите ги оголи и прегледай, особено в частта, където влизат в зидовете.
По принцип от горната страна върху опънатата рогозка не са измазвали. Този бъркоч кал и слама да не е слязъл от покрива - под керемидите му е било мястото, ама си изтича между дъските и пада по каратавана. Ако е така, допълнително ще ти обясня в каква последователност да работиш, че става ужассс...
По принцип от горната страна върху опънатата рогозка не са измазвали. Този бъркоч кал и слама да не е слязъл от покрива - под керемидите му е било мястото, ама си изтича между дъските и пада по каратавана. Ако е така, допълнително ще ти обясня в каква последователност да работиш, че става ужассс...
Ами мисля,че не е от керемидите калта и сламата .Има мазилка, рогозката после има клони или по скоро тънки пръчки който помежду им са замазани с кал и слама но там ми се видяха здрави проблема беше само там където е капало вода но мисля да ги махна тези пръчки рогозката и калта ще направя снимки и ще пратя
нед юни 10, 2012 9:52 pmVLADO66 написа: Това стълбище не може да се ремонтира,бутай го и прави ново-или метално или бетон но както трябва със стъпки, колони и т.н..Здравей бат Владо приятно ми е Тошо съм как да си разбера денивилацията на къщата за едната страна за да си пусна стълби благодаря предварително
Grozdev
- специалист
" Добре си го замислил,ако сложиш и вата под гипскартона ще е по-добре." !
И после отиваш към по горната тема ( Горещо ми е помощ )! Без нужда да отваряш нова.
А ако държиш на различни съвети,, може се консултираш и с някой от "АСЕМ". Там има хора с доста опит по такива случаи.

А ако държиш на различни съвети,, може се консултираш и с някой от "АСЕМ". Там има хора с доста опит по такива случаи.

- 1
- 2
Тема "СЕЛСКА КЪЩА СЪВЕТ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература