• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
LazarGanev - "Велик майстор"
Стефко написа:
Всеки помага с каквото може на другия, без да се налага да си броим стотинките. :lol: Но това е въпрос на взаимоотношения, и на разбиране.
Ами то в такъв случай е най-добре нищо да не можете :-D . И какво сега - Тани (или някой друг) като може всичко по строителството - да им направи цялата къща без пари ли? То бива помощ, ама... Зетя като внася бусове - дай сега да подарява, щото имал много - така ли? Интересни взаимоотношения, ама подходящи за комуна, не за реалния живот
професионал - специалист
Да прав си за липсващия винт - сега го забелязах!
Тани написа:
Момчетата с мазилката също се стараха , но имаха малко пропуски по технологията. След забележки обаче, се съгласиха и изпълниха всичко по препоръките.
Тук е разковничето!Това е отношение на професионалист, когато искаш да се усъвършенстваш не е срамно да приемеш градивна критика!
  • П.П.
Стефко,злоупотребата не отменя употребата!!!Майстори винаги ще има, нужда от майстори също - важното е клиентите с повишената си потребителска култура (сори за клишето,ама е точно) да изхвърлят тези боклуци от пазара!(голяма роля тук имат и форумите като този)
Тани - модератор
Ами при положение, че от повече от година съм почти плътно там , а имам кредити за изплащане и сметки да плащам - е няма как! Доста неща и правя без пари, цените са като за наши хора, квадратите ги смятам на око - външната изолация я бях "объркал" с 100 квадрата - установих го като мерихме квадратурата на мазилката, иначе хич и нямаше да разбера с колко съм се "минал" .И това въпреки , че държат да ми плащат като на останалите, защото само след мен нямат проблеми и дори най-редовно ми се карат, че издребнявам и си губя времето с детайлите и технологиите! Да кажем , че парите не са им проблем и в случая не са искали да пестят от нищо, та проблема не е в тях! Единствената им грешка е , че се довериха на "майсторите", които трябваше да убеждаваме да работят с по-качествени материали! Нека оставим взаимоотношенията със сестра ми настрана - достатъчно са добри и са минали доста по-сериозни изпитания , които не са могли да ги развалят , та сега глупостта на няколко майстора също няма да успеят! Ясно е , че каруцата се е преобърнала и ще съм благодарен , ако се съсредоточим върху решаването на техническите проблеми!

Това са проблемите засега, а не се знае какво ме очаква още!
Комина знам как да го обшия да не тече, с отворите останали без обшивка и керемиди също.

Отворен остава въпроса за долната част на фолиото - как да го вкарам в улуците без да се налага да ги свалям тях :? Единственото което ми идва на ум е да прережа внимателно летвите и да изкарам част от фолиото, което да застъпи ново фолио, което пък да влиза в улука. Проблема е , че най-вероятно ще се образува джоб, когато водата натежи върху фолиото. Какво да подложа под фолиото за да си останат дъските за които са захванати улуците? Дали вместо фолио, което влиза в улуците да не ползвам направо ламарина (надолучна пола)?
bulhomes2 - майстор
Тани, има една книга май Едуард Калъпов беше автора. "Как да направим къща, да постриом вила, без да ни измамят" Много трудно си я намерих, но си я имам. Автора им ми се кара наскоро, че съм давал насоки в друг форум как да си я свалят някъде от нета (не помня къд е било) в електронен вариант. Та като каза, че от инструментите си рабрал що за майстори са - веднага се сетих за книгата. Как автора избирал каменоделците (примерно) по това дали му е наточена теслата. Ти си добряк и пак ще и боядисаш стаите на сестра ти...
докера - специалист
На пръв поглед ми идва наум един начин , но без да съм видял на място , малко наизуст ще пиша ... :?
Махаш най-долните 2-3 реда керемиди , прерязваш ДОЛНИТЕ летви /които са по склона/ на 40-50см от края, като може да ги надигнеш леко предварително , за да не срежеш и мушамата.
След това отковаваш целия участък под срязаното , барабар с улуците . Така ще ти е освободена и мушамата. Подпъхваш под нея нова ивица , която да стига и влиза в улуците и ковеш отстранената част наново . Ще остане само да се набута мушамата върху улуците .
Ще трябва обаче тази операция да се извърши от няколко човека , защото ще е тежичко.
Тани - модератор
Както писах по-горе, това е единия вариант , но се притеснявам че тук на червеното:
Прикачен файл:
P1420974-1.JPG
ще се получат джобове от тежестта на водата и в най добрия случай там ще остава вода. Чудя се с какво да го запълня там :? Със стиропор или фибран?

От друга страна разстоянието между първата летва и дъската е малко и ако мембраната минава под летвата е малко на границата и трябва късмет с наклона!
Ако ще режа, смятам да е от тук до тук:
Прикачен файл:
P1420974-2.JPG
И може би тук ламарина , огъната подходящо в долния край:
Прикачен файл:
P1420974-3.JPG
marmoz - специалист
докера написа:
На пръв поглед ми идва наум един начин , но без да съм видял на място , малко наизуст ще пиша ... :?
Махаш най-долните 2-3 реда керемиди , прерязваш ДОЛНИТЕ летви /които са по склона/ на 40-50см от края, като може да ги надигнеш леко предварително , за да не срежеш и мушамата.
След това отковаваш целия участък под срязаното , барабар с улуците . Така ще ти е освободена и мушамата. Подпъхваш под нея нова ивица , която да стига и влиза в улуците и ковеш отстранената част наново . Ще остане само да се набута мушамата върху улуците .
Ще трябва обаче тази операция да се извърши от няколко човека , защото ще е тежичко.
+1 мисля че ще свърши работа,само оточнение като отковеш олуците и вдигнаш мошамата закови ги пак сложи мушамата и застъпи с повдигнатата........
А за джобовете си го напълни с циментопясъчна-те покрива са го пренатоварили не мисля че цялото допълнително
изравняване ще тежи повече от 100кг сумарно /прашинка спрямо това което са направили преди тебе/
Последна промяна от marmoz на нед сеп 23, 2012 11:07 pm, променено общо 1 път.
докера - специалист
Широката дъска , поне като гледам снимката , е закована над летвите по наклона , така че не виждам проблем там /освен ако под нея няма и друга летвичка /. А на тия летвички по ръба не им разбирам предназначението ,освен да подпират скобите на улуците да не провисват , което според мен не е нужно , а и да ги сложат върху стиропора ....

А и ти явно не ме разбра :wink: - Прочети ми поста наново ... Имах предвид да срежеш летвите , които са по наклона и да махнеш цялата дървена конструкция надолу от срязването , така че да остане само мушамата ... И след поставянето на достатъчно широка ивица мушама пак да наковеш махнатата конструкция .Така мушамата ще си е под летвите и няма да има образуване на джобове .
А и тези летвички по ръба ги махни - евентуално можеш да наковеш нови , по-дълги парчета летви по наклона , така че да стигат до ръба и на тях да лягат скобите , но не виждам смисъл - скобите са достатъчно дебели и не ми се вярва да се огънат .
marmoz - специалист
Моито мнение ако е частичен ремонт:
Манаш 2-3 реда махаш/режеш/дървенията/,завиваш изолацията нагоре /ако се налага разковаваш и после заковаваш наново олуците/,застилас с мушама влизаща в олука до подгънатата мушамама,обръщаш завитата мушама да покрие новата,ковеш дъските и хоризонталите редиш керимидите :) ама хора си трябват че за сам човек си е доста рабогта :)
докера - специалист
Прикачен файл:
покрив.JPG
покрив.JPG (112.85 KиБ) Видяна 5148 пъти
Нещо такова да се получи...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Една година след "майсторите" на покрива" | Включи се в дискусията: