• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33
Съвети за начинаещи готвачи.
Съни - специалист
Ще следя темата и надлежно ще арестувам ненагледния да пее "искам и правя", но до тогава за лека нощ я да ви подсетя с нещо много лесно дето отървах кожата и спасих семейното щастие напоследък щото от сутринта като се зададе един мрънкаж на тема искам сладко и не миряса значи. Та докато мрънкалото си нареждаше ровя аз в компютъра сиреч уморения си мозък с кво мога да се измъкна дето се прави само, но се консумира с ах и ох и ямииииииииии и са сещам за едно чудо дето не му знам заглавието но отговаря на изискванията.
Следва търчи до магазина щот чавето видяло сметката на прясното мляко, аз на яйцата, а дедото дето не трябва яде сладко успешно привършил захарта. Така ... трябват ви 1л. прясно мляко /аз сложих 500мл. – ама те 1л. продавает/, 200гр. захар, 4 кроасана с какъвто пълнеж обичате – аз забърсах некви с ягодов пълнеж уж, масло и 5 яйца. Рецептата е за поне 6 ама аз скръндза, че ми трябваха и за друго, но не мисля че ощетих населението. А, естествено ви трябват и нерви да изтърпите мрънкането и приказките от сорта: „Ти все за другите правиш пък за мене нищо!” и то при положение, че два пъти пържих филийки за една седмица. Чудо невиждано, ама неблагодарно племе.
Обзаведени с горните продукти просто правите следното: Карамелизирате половината захар с масло и докато е топъл карамела редите нарязаните на филийки кроасани някак да покрият дъното на тавичката. Отделно разбивате яйцата останалата захар и прясното мляко с тел докато ви се откине ръчицата и заливате произведението на изкуството. Тарикатлъка е да печем на водна баня, ама колко го пекох убийте ма - може би половин час на средна фурна и 200 градуси. Добре е все пак да не го загорите щото не всички мъже обичат загоряло като моя ненаситник.
Следва „Воала”, което в превод значи: „На яж, млъкни и ма остави на мира най-сетне!”
Ето и доказателството:

Изображение
batkotony - специалист
Браво!Нямам думи :supz: ...Нито за произведението ти,нито за начина,по който си представила рецептата!Продължавай в същия дух,ще следя с интерес публикациите ти,тъй да знаеш... =D>
EDI - майстор
Сега разбирам, защо половинът не много често пише из форума.Дреме на масата и нагъва вкуснотии :lol: .Браво за идеите, изпълнението и духовитостта :partyman:
stenmark - специалист
Ех Съни,сега ми даде жокер какво сладко да направя за събота.Аз го правя както си е рецептата за крем карамел само дето купувам от малките кроасани с шоколад,но сега си мисля че може и да пробвам с големите.
batkotony - специалист
EDI написа:
Сега разбирам, защо половинът не много често пише из форума.Дреме на масата и нагъва вкуснотии :lol: .Браво за идеите, изпълнението и духовитостта :partyman:
=D>
Съни - специалист
Айде да си кажа и обещаната гордост докато измисля следващата си щуротия. Бях решила да я пренапиша "възпитано", но щом ви харесва шантавия ми стил ще си ги представям както ми ги е раждала главата. Ако нещо не разбирате питайте. Колкото до половинът той все мен обвинява за 100-те си кила, обачиииииии аз изобщо невиноват.
Та това си е една тривиална солена торта, щото всички дома знаят, че нормална от мен трудно получават. Мразя сладко та затуй.
Трябват ви десетина плюс минус едно към гьотерен палачинки. Няма да се обяснявам как се правят. Пък и който го мързи има ги и готови.

И сега се зареждате със майонеза, крем сирене,кисели краставички, гъби, колбас, варени яйца, чушка печенка такваз, маслини- нарязани без костилките разбира се. То аз съм лесна Дейза кучката ги яде, но си има и без да продават. Аз се си залитам по Каламатата та режа кат алтава.

Начин на действие:
Правите хубав бербат в кухнята докато пържите палачинките. Ако няма кой да почисти след вас препоръчвам готовите, ама мен все ме дърпа към бербата.

Ровите като луди като в моя случай и си намирате чиния за торта и се почва едно редене. Палачинка.
Пласт майонеза с нарязани сварени яйца. Имам едно чудо от 18 век супер ми ги реже. Пласт палачинка.
Крем сиренето с подредени жулиени кисели краставички и нарязани маслини. Пласт с майонеза и колбас - салам там квото обичате. Пласт крема с чушки пак на ивици и маслини. и така градите кулата докато свършат виновниците за бербата. Отгоре винаги завършвам с майонеза и украсени всичките продукти, които съм използвала в ансамбъл, който ми се получава ако не гледам към мивката.
Задължително я оставяте да стегне в хладилника и да попият продуктите.

Обичам тази торта защото освен веселбата винаги мога да импровизирам. Тоест тук съм описала това, което най-често слагам, но може да има пласт пастет, може да има пласт лютеница, аве квото ви душа иска. И грах и царевица да нахакате пак ша стане.

Изображение

Изображение
stiv1961 - майстор
Съни написа:
Ще следя темата и надлежно ще арестувам ненагледния да пее "искам и правя"
Съни, направо онемях и огладнях от подробните описания на вкусотиите, които приготвяш :) .Относно ,,валандара" ако ненагледния има желание да приготви един/ погледни тази тема/:
viewtopic.php?f=18&t=35045
с радост ще ви пратя един диск ф 460 мм. Изработката не е никак сложна, но вкусотиите приготвени на него са невероятни. Ще платите само куриерската услуга.
Съни - специалист
stiv1961 написа:
Съни написа:
Ще следя темата и надлежно ще арестувам ненагледния да пее "искам и правя"
Съни, направо онемях и огладнях от подробните описания на вкусотиите, които приготвяш :) .Относно ,,валандара" ако ненагледния има желание да приготви един/ погледни тази тема/:
viewtopic.php?f=18&t=35045
с радост ще ви пратя един диск ф 460 мм. Изработката не е никак сложна, но вкусотиите приготвени на него са невероятни. Ще платите само куриерската услуга.

Трогната съм от предложението, но все пак нека го види и да каже ша ли е мастър или ша са излага. Инак ако зависи от мен положението ще е "нема не искам!!!"
kalpev - специалист
На Съни трябва да й се забрани да пише в часовете за закуска, обяд и вечеря!!!
Щото...много трудно се преглъща!
А за потребителите, модераторите трябва да измислят някакъв филтър за разглеждане на тази тема само в определено часово време. Например, да е достъпна само между 03:00-05:00ч, 09:30-10:30ч, 15:15-15:45ч и 22:35-23:18ч (щото в 23:20 ми почва сериала).
Браво, Съни, страхотна си =D>
А идеите много...вкусни :supz:
torbalan - Дървен философ
Темата трябва да е достъпна само ако имаш чаша вино в ръката си... :)

Иначе да ви кажа - правих преди седмица - две това:

http://englishrussia.com/2012/12/19/jui ... ore-115867

И стана мноого вкусно :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33

Тема ""Направи сама" на печката :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: