• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Моя грешка. не съм прочел правилно. И какво ще му стане на трафа като е включен постоянно?
:partyman:
miro_9703 - специалист
Еми много грее и ме е страх да не се подпали :D При положение,че като работи половин час и неможе да се барне според мене не е нормално ..
hidrazin - майстор
Определено не е нормално. Просто този траф който ползваш е или някоя китайска евтиния или по-вероятното го товариш повече отколкото може да понесе.
И сега с ченгел ли трябва да ти вадя думите от устата? Какъв е трафа, за какво го ползваш, колко черпиш от него. И не мислиш ли че вместо да се занимаваш с глупости да вдигаш от 9 на 24 волта не е по-добре един правилен траф с изправител и евентуално стабилизатор за 24 волта дето струва 50 стинки?
miro_9703 - специалист
Еми трафа е от Ай-Ти-Ви партнер приемник (незнам дали се пише точно така) и е с изходи 9 волта, 24 волта и 32 волта. Товара който му връзвам е една 24 волтовата крушка на 24 волтовия изход, като го изправям с грец схема и филтрирам с два кондензатор по 25 волта, но както и да е ще се опитам да намеря от някъде както каза ти един траф който дава 24 волта и не грее. Благодаря много на всички :)
MrMurdjo - майстор
На трафа освен напреженията би трябвало да пише и максималните токове. Вероятно го претоварваш с крушката, все пак е направен да захранва слаботокова електроника.
hidrazin - майстор
По-добре кажи за какво ще го ползваш, за да може да ти се помогне. Един траф на 24 волта след като го изправиш и филтрираш с кондензатори напрежението вече не 24 волта а доста повече.
Явно го претоварваш доста. Иначе тия кондензатори от по 25 волта до сега да са се взривили. :-D
miro_9703 - специалист
Ми не все още не са се взривили :D. Но при мен защо като го изправя с грец схема напрежението пада на половина при положение, че диодите ги дават до 600 волта ?
ivanovbg - майстор
Ако ти трябва само за осветление можеш да замениш крушката с светодиод може да използваш зарядното за телефон при същия светлинен добив.

П.П. Да не го свържеш директно че ще гръмне. Трябва последователно и резистор който се смята според диода.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
miro_9703 написа:
Еми трафа е от Ай-Ти-Ви партнер приемник (незнам дали се пише точно така) и е с изходи 9 волта, 24 волта и 32 волта. Товара който му връзвам е една 24 волтовата крушка на 24 волтовия изход, като го изправям с грец схема и филтрирам с два кондензатор по 25 волта, но както и да е ще се опитам да намеря от някъде както каза ти един траф който дава 24 волта и не грее. Благодаря много на всички :)
Тая крушка ако е с нажежаема жичка не ти трябва грец и кондензатори - пускай я на променливото директно.
Те пък тея трафове (на Ай-Ти-Ви и Булсатските) - едни трафове греят и на празен ход но имат термична защита дето първа изгаря.
miro_9703 - специалист
Благодаря на всички ! :) Проблема е решен като си купих траф и всичко вече е на 6 :D
  • 1
  • 2

Тема "Схема за повишаване на напрежението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: