Pooh написа:Мисля, че няма нужда от снимки - писал съм, че шкавчетата и гардеробите ми са на 6-7см. от таваните! Не мисля да си сменям цялото обзавеждане заради ватата!zmiori написа:Георгиев, човека пише че мебелите му са на 5-6 см. от тавана и че няма място за ГК+вата.gogo68 написа:всички гардероби и шкафчета са ми почти до тавана - на 6-7см. от негоДостатъчно е да се направи скара на едно ниво.
Може да лепи XPS и да го шпаклова (това, че на мен не ми харесва, не го прави автоматично грешен вариант)
Като цяло - по темата е толкова дъвкано и предъвкано, че не е учудваща липсата на активност. Мен не ми се убеждава никой в предимства и недостатъци на ватата.gogo68 написа:Знам, че с вата е най-добреЕто - и човека си го знае, ама иска някой друг да му вземе решението и да го убеждава. Да беше дал някоя снимка - да има за какво да обсъждаме и мислим, а така само си говорим наизуст.gogo68 написа: Над мен и под мен живеят само по един човек и почти не отопляват - с една дума студен апартамент!Значи - освен тавана и пода трябва да изолираш, за да има файда.
Тука е разковничето - студен под=студени крака=усещане за студ непрекъснато. Отделно - всичката топлина се качва да грее краката на съседа от горе, но той едва ли се оплаква
Външната изолация е и на трите страни и е EPS 50mm
Малко е, но все е нещо.
Та така...

Благодаря!