Напишете въпрос свързан със санирането.
VLADO66 - майстор
Зависи колко е правва стената,в едно клипче гледах че правят пяната на кюфтета.Не знам колко е правилно :?
stenmark - специалист
Правилно е толкова колкото и 90% лепят така с лепило.Идеята е може би че така ще обира неравностите.Но искам да поясня,че на неравна стена ще си е живо предизвикателство.Лепил съм с пяна и нивелирането няма нищо общо когато е с лепило.А разхода дали е тухла или примерно итонг не вярвам да има.
m.konsulov - напреднал
Има ли актуални мнения и препоръки от хора с опит за лепенето на ТИ с пяна върху гола тухла четворка?
До колко сантиметра кривини на стената може да поеме пяната?
stenmark - специалист
Един сантиметър е максимума.Но за човек който не е лепил не е за препоръчване да има чак толкова разстояние.
rosso666 - специалист
Поздрави колеги .Малко в страни от темата но имам питане -правя си сам изолация на къщата втория етаж е готов но първия сега тепърва ще дубелоирам стиропора и незнам дали ще имам време (дали зимата няма да ме изпревари) да щпакловам.Та питането ми е ако стиропора остане не шпаклован дали зимата ще се скапе ли?.Чувал съм че ако се навлажни стиропора му се губят топлоизолационните качества.
gechev - специалист
Имаш време. Времето е само за шпакловки. Нешпаклован стиропора за 3 - 4 месеца няма да му стане нищо. Външната влага не е опасна, нали има вятър и ще изсъхне. Успех в работата.
civ.gab - напреднал
Здравейте, може ли на такава мазилка да се Лепи Ти с пяна. Ако някой е пробвал на подобна мазилка ще бъда благодарен да сподели впечатление от към разход и здравина. Благодаря предварително.

Прикачен файл

received_961239703904706.jpeg.jpg
8180 - майстор
Не мога да се ориентирам за мащаба на фотото.
Лепил съм на пръскана мазилка, но малко - ок. 5м2.
Остана пяна без да пестя - рамка по периферията на плочата и W вътре - 2,5-3см. дебелина.
От мен, за сметките - разчитай на поне толкова с един флакон, ако е по-груба мазилката.
Може и да остържеш големите върхове и преметеш праха.
Изчаквай малко да втвърди пяната, да стане на "лепило", да се тегли "на конец" - като пробваш ще се ориентираш, после не раздува повече. По клиповете и майсторите не го правят и дюбелират веднага, според мен - компромис, "на чуждо".
Проучи и цените на пяната. Аз ползвам Инста Стик - ок. 9лв. (по памет) от дистрибутора в Сф. Имат и "зимна", ако си на зор. Взимал съм и др. - по 10-14лв., включително и обикновена - без разлика, ако се прецени "изчакването". СПОРЕД МЕН - не ми е бизнес.

П.П. Все едно е време за вино - лепни накъде 2-3 листа за проба и анализирай на др. ден или на пролет. 3-5см. лист се чупи, не се отлепя. По-дебел не съм пробвал.
nikolovvd - майстор
Ще питам един приятел, който през лятото си направи ТИ с 2 см XPS и розова пяна на мазилка като тази на снимката - стара пръскана мазилка с метличка. Характерно за нея е голямата неравност, която на места може да достигне 2-3 см.
Последна промяна от nikolovvd на нед дек 07, 2014 12:12 pm, променено общо 1 път.
civ.gab - напреднал
Благодаря ви за вниманието всичко ще ми бъде от полза.

Тема "лепене на топлоизолация с пяна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: