Вчера ходих при един дето панела му все седял на 45°C, и в най - голямото слънце. Та оказа се че няма капка гликол, манометъра му се беше залепил за нулата   

както и да го смятам не ми излизат сметките.Във 15 метра фи 16 тръба ще има 120% гаранция повече вода отколкото колектора събира.И последствието е че тоя литър топла вода тръгва и стига до някъде и колектора се напълва със студена вода делтата пада под минимума и помпата спира.И водата(топлата)остава да си изстива във тръбния път докато колектора се загрее отново.Може и друго обяснение да има но за мен това е проблема,където и да съм питал за такива метражи казват-още един колектор.
 както и да го смятам не ми излизат сметките.Във 15 метра фи 16 тръба ще има 120% гаранция повече вода отколкото колектора събира.И последствието е че тоя литър топла вода тръгва и стига до някъде и колектора се напълва със студена вода делтата пада под минимума и помпата спира.И водата(топлата)остава да си изстива във тръбния път докато колектора се загрее отново.Може и друго обяснение да има но за мен това е проблема,където и да съм питал за такива метражи казват-още един колектор.

най обикновен черен варел абсорбира адекватно,даже черен градински маркуч също.Освен да отразява част от лъчите друг начин не виждам цветен метал във парник да не се загрее подобаващо
 най обикновен черен варел абсорбира адекватно,даже черен градински маркуч също.Освен да отразява част от лъчите друг начин не виждам цветен метал във парник да не се загрее подобаващо   Освен ако не а сбъркали селективното покритие със покритието на наса за защита на совалките от слънчевите лъчи
 Освен ако не а сбъркали селективното покритие със покритието на наса за защита на совалките от слънчевите лъчи   

Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: