За маслото знам, че също много мирише и хич не ми се иска. Този цинков хлорид токсичен ли е при такива условия (разреден във вода, проветрение и лак отгоре) ? Фло беше предложил в една тема чист ланолин и колофон, но не спомена в какво съотношение и с каква покривност е тази смес, за да си изчисля. При мен са около 100 кв. ламперия, което умножено по две вече идва доста. Този Резистол ме заинтригува, но не го откривам. В интерес на истината в другите стаи на къщата също има ламперия (едната е цялата в ламперия, другата е до височина 1.50 горе- долу), която е минавана само с безир и предполагам само едностранно. Направи ми впечатление, че столовете са като швейцарско сирене от дупчиците, а ламперията е непокътната
Много странно наистина, може би старият безир е бил качествен. Офффф, ако знаех колко ще си усложня живота с тази ламперия щях да си взема МДФ.
Сега ми изниква и друг въпрос. В новата стая ще слагаме ламперия само на едната стена и на тавана. Стената е с дължина 4.30 и височина 2 и нещо. Сега въпроса е дали да я слагаме вертикално или хоризонтално. Хоризонтално ми харесва много повече, но ще се наложи да се наставя, тъй като дължината на дъските е 4 м. Мислите ли, че това би ми създало проблем в последствие (отваряне на фугите при изсъхването например) ? Баща ми ме навива да го правим вертикално, но не ми харесва толкова. Има ли някакви тънкости при поставянето, които да са важни и да предотвратяват подобни проблеми в бъдеще ?

Сега ми изниква и друг въпрос. В новата стая ще слагаме ламперия само на едната стена и на тавана. Стената е с дължина 4.30 и височина 2 и нещо. Сега въпроса е дали да я слагаме вертикално или хоризонтално. Хоризонтално ми харесва много повече, но ще се наложи да се наставя, тъй като дължината на дъските е 4 м. Мислите ли, че това би ми създало проблем в последствие (отваряне на фугите при изсъхването например) ? Баща ми ме навива да го правим вертикално, но не ми харесва толкова. Има ли някакви тънкости при поставянето, които да са важни и да предотвратяват подобни проблеми в бъдеще ?