diss написа:Здравейте, едни пишман майстори при монтажа на луничките в банята са сложили обикновен многожилен мостов кабел. Луничките са на 220V и загряват много, стопяват обикновения кабел и PVC лустер клемата и става мазало. За кабел предполагам силиконовия ще свърши работа, тъй като му дават до 180 градуса, но връзките с някаква порцеланова клема ли да ги направя?Не че нещо ама как така ти се топи кабела от топлината на луничката
 Луничката дали ще е с фасунка MR16 или със GU10 все си идва със 15 см специален топлоустойчив кабел който е вързан към фасунката.Няма начин да ти се разтопи нещо друго те хората са го измислили.Виж това стопяват обикновения кабел и PVC лустер клемата ме навежда на мисълта че захранващите ти кабели са тънки и неподходящо оразмерени,съчетано със калпав монтаж на лустер клемите и води до това.
 Луничката дали ще е с фасунка MR16 или със GU10 все си идва със 15 см специален топлоустойчив кабел който е вързан към фасунката.Няма начин да ти се разтопи нещо друго те хората са го измислили.Виж това стопяват обикновения кабел и PVC лустер клемата ме навежда на мисълта че захранващите ти кабели са тънки и неподходящо оразмерени,съчетано със калпав монтаж на лустер клемите и води до това.Това по проблема ти и както казаха и другите купи си едно трафче и си сложи халогенни лунички но на 12 волта в банята.Аз вече не помня колко години минаха поне 7-8 г не съм сменил нито една там,а се ползва всеки ден.