Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За кое няма да ми повярваш , горелката Грейко я имам в къщи , тествам я и виждам нейните възможности , донеси каквито искаш пелети и я пробвай ти .Аз не отричам тази ретортна горелка която показваш и тя си има нейните качества предполагам и минуси .Айде да започнем с това кои са минусите на Грейко :) .
Radoslaw - специалист
filmatoplo написа:
За кое няма да ми повярваш , горелката Грейко я имам в къщи , тествам я и виждам нейните възможности , донеси каквито искаш пелети и я пробвай ти .Аз не отричам тази ретортна горелка която показваш и тя си има нейните качества предполагам и минуси .Айде да започнем с това кои са минусите на Грейко :) .
Виж Filme,не бих искал да влизам в полемика и спор най малкото с теб.В такива случаи се сещам за един филм ,, Войната на семейство РОуз'' с Майкъл Дъглас.Предполагам се сещаш и си го гледал.И си спомняш финала.Никой няма полза от такова нещо и такъв конфликт.Преди няколко дни говорих с едно момче от ..........(не бих искал да го компрометирам)по друг повод ,но съвсем случайно стана и въпрос за горелките на Грейко.Та момчето е дистрибутор на Грейко в ...............,да продал е 5-6 ,ама повече не иска и да ги види.И имам основание да му вярвам повече на него, отколкото на теб,въпреки моите уважения към теб.Съжалявам повече не искам да водя спор и диалог за тази горелка.Просто няма смисъл.
filmatoplo - майстор
Не ,не съм искал спор , затова поставих това- :) , нали съм в процес на изпитания с горелката Грейко , сподели ако знаеш нещо съществено което ми убягва , и би ме компрометирало мен като майстор ако предложа на някой и монтирам такава горелка .Без значение кой го е казал , важното е да съм подготвен ако има нещо нередно в горелката :? :) .Въпроса е за всеки който знае нещо за работата на горелката , ако има забележки казвайте ги .
LazarGanev - "Велик майстор"
Radoslaw, вече сме говорили по тази тема с тебе преди известно време - няма какво да коментираме слухове от типа "една жена казала"! Или ми дай конкретни доказателства, или не се изказвай щом не си подготвен. Ти с това момче преди няколко месеца пак беше говорил "вчера" по друг повод, и той пак "съвсем случайно" ти беше казал че тези горелки не ставали за нищо. Ама ай стига моля ти се! Кажи го кое е това момче и какви са му проблемите с горелката без недомлъвки. Сигурен съм че няма такова момче :) . А ти преди да се изказваш, поне вземи да прочетеш ръководствата на двата модела Грейко - има ги на сайта им. На стр.7 на двете ръководства пише за какво гориво са предназначени. После може да споделиш къде в ръководството на Greyko RB (тази, която си видял на Панаира) е споменато че гори сламени пелети? Пише го в ръководството на Greyko BMG. Двете горелки са сходни, но са доста различни по принцип на работа, както и имат разлики в софтуера. Ама това няма как да ти направи впечатление, щото ти не си ги чел. Видял си само RB на Панаира за 10 минути, а за BMG дори не си и чувал. То хубаво да говориш че е скъпа, ама колко струва Дефрото, с който я сравняваш :) ? Много сте ми интересни няколко такива коментатори, дето се правят на компетентни, пък са ги виждали само на картинка обектите на коментар :-D
Radoslaw - специалист
Пoследното нещо ,което ще направя е да да седна да си измислям ,повярвай ми.Другата седмица ,ще се видя с този човек тук в София.Едва ли това е най голямята ми мечта ,но ще го разпитам ама най подробно за тази прословута горелка.Но щом в предлага и сервизира и не иска да я види повече има нещо смущаващо.дотогава няма да напиша и ред повече за тази горелка.Ако нямам достатъчно основание и факти ,ще се извиня тук публично.
LazarGanev - "Велик майстор"
Radoslaw написа:
Пoследното нещо ,което ще направя е да да седна да си измислям ,повярвай ми.Другата седмица ,ще се видя с този човек тук в София.Едва ли това е най голямята ми мечта ,но ще го разпитам ама най подробно за тази прословута горелка.Но щом в предлага и сервизира и не иска да я види повече има нещо смущаващо.дотогава няма да напиша и ред повече за тази горелка.Ако нямам достатъчно основание и факти ,ще се извиня тук публично.
Ще съм ти благодарен и аз като Филма. А пък ако наистина се окаже, че горелката (все пак питай за кой модел става дума) има някакъв сериозен и непоправим проблем - аз ще ти се извиня публично!
alex_serviz - специалист
Честит празник на всички! :)
Хора, не се джанкайте за няма нищо! В задачата никъде не съм споменавал "сламени" пелети.
Ставаше въпрос за "слънчогледови", каквито при нас могат да се намерят. А с тях до колкото разбрах, си работи горелката нормално.
boris_4 - напреднал
Да споделя и аз.Имам универсална чугунена полска горелка.Тя гори всякакъв вид въглища,прахоляк от въглища,като единственото ограничение е размера на въглищата да е до 30мм.До сега съм горил само въглища но скоро закупих 500кг пелети от слама за проба.При горенето на сламените пелети на повърхноста на ретортата се получава една пехтиеста маса която пречи на горенето,като в последствие се превръща в монолитно тяло от шлака.Почти няма пепел.Шлаката не залепва на горелката но стои,като едно тяло и трудно пада от страни.Много бавно вдига температурата/ниска е калоричноста/,пламъка е със синкав цвят в основата но шлаката му пречи да се увеличи.Около котела мирише на някакъв газ,като при по продължително стоене около него ми стана лошо.Това ме изненада след това опитах да горя смес 1:1 сламени и пелети от Разлог,като резултата не беше много по добър.Наи добре се получи при смесването на въглища и сламени пелети.Като обобщение смятам,че пелети от слама е наи добре да се горят в горелки тръбен тип с втори избутвъщ хоризонтален шнек.Универсалната горелка я препоръчвам на тези ,които искат да имат възможност да горят и всякакви въглища.След като намеря слънчогледови пелти ще споделя и за тях.
filmatoplo - майстор
При Грейко тази стопилка пада напред и надолу , номера е горелката да е монтирана на котел при който под самата горелка има место под нея , например котлите Бош .При Виадруса горелката се намира почти над скарата и тази стопилка няма къде да пада .При Боша и други подобни котли номера се получава , има къде да пада изгорената маса.Говоря за горене на сламени пелети .
boris_4 - напреднал
Това е така но за Виадруса има и друга възможност,както е при мен една метална кутия с врата за почистване и целият котел да се качи върху нея,като предварително се изрежи дъното на котела.

Тема "Ferrolli, Greyko или универсална горелка ( autokotle )" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: