имам някакви спомени, че при медна серпентина мощността й при 60 градуса на входа и площ 0,4 кв.м. е около 1000 вата
alsted написа:Имаше една magi208.Тема: Сондаж за термопомпа вода-вода
Имаше сериозно желание да помага, но май я отказаха ...
magi208 написа:...обърках те с една особенно заядлива личност от този форум...
Публикувано на: Сря Сеп 18, 2013 11:14 am
magi208 написа:Господин Ахмаков, за последен път се обръщам към вас тук.За "желанието да помага" на magi208 съм убеден, във второто - "май я отказаха", не чак дотам, но е напълно възможно...
Оставам с впечатлението ,че вие избивате някакви комплекси с писане по форумите...
То няма и пост на magi208 по която и тема да е без злостни нападки от Ahmakov и idunno, прегледайте темите, ако не вярвате.
magi208, не се отказвай! В този форум има реална нужда от твоите съвети.

Защото обичайното тук е:
Тема: Изолация на стените
valentyno написа:Здравейте на всички, нов съм във форума...исках да прочета, кой е по-добрия вариант,Още:
но уви тук нищо не намирам, само таблици и спорове,...
Валентин Андреев
Andronoff написа:...Силно ме вълнува въпроса с вътрешните изолации...Моля без обичайните дразги, караници и т.н...Но и странното...

Ahmakov...Заглавие: Термопомпа...Публикувано на: Пон Сеп 15, 2014 9:39 pm
Ahmakov написа:Мога да ти сметна какъвто си искаш топлообменник...bulhomes2...Заглавие: Термопомпа...Публикувано на: Пон Сеп 15, 2014 9:54 pm
bulhomes2 написа:Не баш, ама после и аз се включих в темата -Оставям ви да чакате изчисленията на Ahmakov, ние не щеме да чакамe, щото можемe и сам.
viewtopic.php?f=10&t=39546&hilit=%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D0%BA&start=20#p444018
Освен това се запознахме със смехотворната тема Отопление от слънцето, слънчеви системи, което не препоръчваме силно на читателите.
Резултатът там от топлотехническия мач Ahmakov, с отбор от няколко съизчислители, вкл.idunno, отбелязвам, vs. Топлинния Акумулатор е поне 0 : 8 в полза на
Акумулатора или Стената, както желаят читателите на този форум.
Или всеки опит за изчисление на топлоизолация - неуспешен опит, то 30 см, то 50 см, то 107 см ли не бяха, вярвайте - свят ми се зави.

По света такъв мач се прекратява поради явно превъзходство на Топлинния акумулатор доста преди 34. рунд, извинете, страница,
там, в темата, е стихнал стихийно след месец стихийни действия, на въпросната страница, поради отказ на отбора, предводителстван от Ahmakov.
Тука, за топлообменниците,
viewtopic.php?f=10&t=39546&hilit=%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D0%BA&start=20#p444018
като гледам резултатът отдавна, поне от март м.г., е 1:0 за Топлообменника срещу Ahmakov, поне по питането на bulhomes2.

Ха дано по темата да е друг, ама надали.