• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
galin56 - специалист
Virtuozo написа:
Medel здрасти майна :-D
Слушай сега. Това дето го е казал galin56 ти го имай едно на ум защото поне наполовина е вярно.Ако щепсела,контакта или нещо в таблото греят при работа на печката това наистина е признак че има проблем дали малък(щепсел) или голям(кабел) това вече е друга тема. Пробойната в твърдението на galin e там че може нищо да не грее където те е посъветвал и въпреки това да има проблем!
Това дето съм го написал си е изцяло вярно, другата половина за която ти и Thinkpad твърдите е да си изгради инсталацията на ново. Един въпрос към тебе: И като разбере точното сечение на кабела какво? Ако да предположим, че сечението е недостатъчно какъв ще е ефекта според теб? Единия ефект би бил ако е правилно подбран бушона да изключи. Ако обаче бушона е преоразмерен или неизправен(което не трябва да е така, но то всеки пипа и дава акъл та знае ли се) какво ще стане?... Ааа щяло да грее кабела. И къде ще се затопли първо? ...Ааа, при щепсела и контакта викаш.
Иначе съм напълно съгласен с Thinkpad, че всичко трябва да се проверя профилактично, но тя жената това си го знае. Когато има пари ще направи ремонт и ще си изгради нова инсталация. До тогава си действа изцяло на нейн риск.
Единствения съвет, който би могъл да се даде на жената е да провери дали награвя и да внимава за мирис на кабел. Другото е когато има пари да си направи ремонт.
:partyman:
Virtuozo - специалист
Понеже питаш ще ти кажа. Обърни внимание,че казвам на жената да има едно на ум за съветите ти а да не ги пренебрегва. Разбира се че съветите ти не са абсолютно верни и писането на рекоментари които вече не са в помощ на темата няма да променят този факт.Но аз знам и защо си го направил а то е за да е лесно разбираемо за жената която явно не разбира (нима моя съвет за вилицата и иглата е много професионален? Ама и аз затова го дадох). За останалото: най-слабото място трябва да е разбира се предпазителя а другите слаби места не са непременно щепсела и контакта! На слаба инсталация не се включват консуматори които неможе да понесе дори предпазителя да е оразмерен правилно и да изключва а точно това е ставало едно време в старите къщи които първо ползвали само лампи а в един момент навлезли електрическите печки,бързонагряващите бойлери и комбинираните готварски печки.Тогава хората започнали на включват всичко на поразия в следствие на което започнали да имат проблеми с контакти,щепсели и гнезда в таблото и те оправяли там и пак товарели и пак така а в разклонителните кутии в мазилката разбира се никой не пипал а кабелите в стената разбира се пак никой не пипал и тъй слабите места се изместили от обичайните си места а и без дори да се местят те вече си били слаби и опасни места просто по него време нямало кабели дори по 2.5 mm2 а между дървените диреци по улицата просторите били 6мм2 и това стигало за цялата махала ама после енергодружествата разбира се оправили своевременно своя проблем а ние в къщите си още си караме с текстилни кабели и предпазители на нулата,които разбира се са и по-слаби от тези на фазата понеже разбираш ли там ток нямало толкова :-D
И на края но наистина за последно,не давай съвети да си прави ремонт на инсталацията когато събере пари защото не си виждал инсталацията й тъй че е възможно инсталацията и да е по-хубава от твоята собствена инсталация! Тъй че парите и може да си намерят някакво по-полезно място от това да сменя хубави кабели.
  • 1
  • 2

Тема "маслен радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: