Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alx359 - специалист
Radoslaw написа:
filmatoplo написа:
:wink: Няма време за силикони , хлепане и чакане , да не говорим около частични ремонти на бойлери , котли -свързано с източване и омокряне на всичко :) .Аз калчищата ги мажа с едно нещо тайна -стягам на ръка и забравям -ключове ползвам само за размонтиране .

Забравил си ,че вече издаде тайната- САПУН
Течен? Протъркан сух? Насапунисване на калчищата с мокри ръце? :)
Radoslaw - специалист
filma да каже ,това си е негов специалитет.Но щом не изпуска затегнат само на ръка,явно действа.
filmatoplo - майстор
:) За че е тайна се шегувах , но всеки сам си решава какво да слага на резбите .
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
:) За че е тайна се шегувах , но всеки сам си решава какво да слага на резбите .
Да де, ама как точно - сухо? мокро? Каква е точно техниката? Дяволът е в детайлите :snakeman:

Спомням си също прочетох по стари теми как си се учил навремето от майстор за спойки на бакър. Гледал си го първо - загряваш, менял си цвета метала, припой и готово! даа ама ти прокапали 2 спойкии... докато той не ти показал какво точно да гледаш (а ти пак не ни го каза :))
Andri01 - майстор
Преди години на кълчищата един водопроводчик слагаше боя-обикновенна блажна боя,но по разредена.И аз така ги правих,но сега вече само с тефлон. Сега резбите по принцип са по "гладки",и трудно задържат кълчищата. Но Филма си е професионалист и той си знае! А между впрочем съм чел някъде,че кълчищата не държат на пропилен-глигкола/ това да се чете,като въпрос към Филма/ . :partyman:
fbr - майстор
Andri01 написа:
Сега резбите по принцип са по "гладки",и трудно задържат кълчищата. Но Филма си е професионалист и той си знае!
Гладките ги наръбваш малко с ножовката и си ги задържат съвсем добре.
6osi6 - майстор
alx359 написа:
Да де, ама как точно - сухо? мокро? Каква е точно техниката? Дяволът е в детайлите :snakeman
Може и с балсам за съдове "Медикс", да не ти се напукват ръцете :mrgreen:
n.ganev - майстор
Andri01 написа:
Преди години на кълчищата един водопроводчик слагаше боя-обикновенна блажна боя,но по разредена
Пре 83та #-o колко отдавна звучи правихве първата ни инсталация с баща ми / лека му пръст/ по тази начин. Нямаше помпи, електроники и т.н. Познай какъв кеф беше когато започнах да развивам връзките. Без нагряване ЍОК.
naskov - майстор
Andri01 написа:
А между впрочем съм чел някъде,че кълчищата не държат на пропилен-глигкола/ това да се чете,като въпрос към Филма/ . :partyman:
Това, което си чел е истина.
lov - майстор
fbr написа:
Andri01 написа:
Сега резбите по принцип са по "гладки",и трудно задържат кълчищата. Но Филма си е професионалист и той си знае!
Гладките ги наръбваш малко с ножовката и си ги задържат съвсем добре.
То за тази цел си има и специални клещи за накатка. Не можах да намеря в нета и да покажа какво представляват. Ползвам от едни колеги на заем. По точно занеса си всичките чаркаляци и за десет минути всичко е накатено и готово. Не че и с ножовката или шабъра не става но е само за екстрени ситуации да се спаси положението.
Кълчищата отдавна съм ги забравил и закачил едно поясмо в механата за украшение. Както колегата е показал има си тефлоново влакно и тефлонови ленти за тази цел.
И нещо много ми е интересно тука толкова специалисти по тръбите пишат. То сапуни блажни бои и разни други шаманства, а нито един не е казал че ползва анаеробни лепила като например това.
Прикачен файл:
P1010417.JPG
Това е мек тип лепило и сглобката може да бъде разглобена без особенно усилие. Има и твърди която рядко ползвам за хидравлики но само когато не се очаква че ще се наложи да се разглабя. Не че не е възможно но става с нагряване.

Разгеле намерих една картинка с някакъв модел такива клещи за накатяване на резби.
Прикачен файл:
Pipe roughing.jpg
Pipe roughing.jpg (52.97 KиБ) Видяна 1640 пъти
Последна промяна от lov на ср апр 29, 2015 11:42 pm, променено общо 1 път.

Тема "Бойлер Елдом - какво правят някои връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: