• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin написа:
solar_entusiast написа:
Efficiency: 85-90%
Да ама натоварени - загуби от топлина, вентилатори, магнитно поле...
По твоите сметки всеки от инверторите ми трябва да консумира 60 киловата, включително и нощем. :-D
Пък те не са 1 или 2. Ако взема да ги изключвам ще спестя ток за един квартал. :shock:
Я прочети колко е консумацията на един инвертор (по-истински):
http://www.chepakov.com/invertor-Victro ... 5000VA.htm
И престанете да си купувате дървени боклуци.
Другия пък искал да направи нещо дето не било правено до сега, ама топлата вода са я открили много отдавна. :)
:partyman:
Съгласен съм че съм купил боклук инвертор но за 300лв.,а не за 3000лв. и модерен със всички защити и т.н.т. както предлагате.Аз ако имах толкова излишни пари знам какво да купя но уви,нямам.Та защитите на китаеца който съм купил са ми достатъчни и просто търся схема да сработва когато се натовари.Благодаря ви за идеите но при мен ситоацията е да се вложат колкото се може по-малко пари и да се извлече повече от слънцето,а не да купим всико по модата и да се окаже че трябват два живота за да се изплати техниката.Ами ако токът не спре?
miroton - майстор
Росен68 написа:
hidrazin написа:
solar_entusiast написа:
Efficiency: 85-90%
Да ама натоварени - загуби от топлина, вентилатори, магнитно поле...
По твоите сметки всеки от инверторите ми трябва да консумира 60 киловата, включително и нощем. :-D
Пък те не са 1 или 2. Ако взема да ги изключвам ще спестя ток за един квартал. :shock:
Я прочети колко е консумацията на един инвертор (по-истински):
http://www.chepakov.com/invertor-Victro ... 5000VA.htm
И престанете да си купувате дървени боклуци.
Другия пък искал да направи нещо дето не било правено до сега, ама топлата вода са я открили много отдавна. :)
Съгласен съм че съм купил боклук инвертор но за 300лв.,а не за 3000лв. и модерен със всички защити и т.н.т. както предлагате.Аз ако имах толкова излишни пари знам какво да купя но уви,нямам.Та защитите на китаеца който съм купил са ми достатъчни и просто търся схема да сработва когато се натовари.Благодаря ви за идеите но при мен ситоацията е да се вложат колкото се може по-малко пари и да се извлече повече от слънцето,а не да купим всико по модата и да се окаже че трябват два живота за да се изплати техниката.Ами ако токът не спре?

Хвърляш,оправяне няма
hidrazin - майстор
Росен68 написа:
... ситоацията е да се вложат колкото се може по-малко пари и да се извлече повече от слънцето,...
Аз нищо не предлагам. Просто показах инвертор с ниска консумация когато няма товар.
Това беше един от първите дето ми попаднаха и не са от най-добрите.
Относно малкото пари и голямото извличане - нали се сещаш че не може да си купиш Москвич 412 и да искаш да върви като Mercedes ?
Просто караш москвето на вторични и си купуваш кола - истинска.
Ти даже не благоволи да посочиш какъв инвертор си купил!
Има ли в него зарядно за акумулаторите? И един съвет - ако искаш да извличаш от панелите максимума, почни с MPPT контролера.
Повечето китайски такива НЕ СА MPPT контролери. Нищо че на тях пише така.
k_marinov - специалист
Здравейте, Колеги!
Имам в къщи един фотоволтаичен панел/подариха ми го/, даващ 12V/5A. Заслужава ли си нещо да се прави само с него/някакъв ефтин вариант/ или просто да го продавам? Идеята на подаръка беше, да си купя още панели и така да си направя малка енергонезависима система, но....май няма изгледи това да стане!
Поздрави!
solar_entusiast - специалист
Продавайте го.
С този панел до индивидуална независима енергосистема няма как да стигнете. А сумата която трябва да вкарате до такава е минимум 3000лв.
шоп - майстор
То верно, че господ е дал слънцето, но много хора искат да хванат господ за шлифера.

За да си енергонезависим е скъпо. МНОГО СКЪПО. Но пък кефа няма цена! Приказката, че пари при пари отиват тук важи с пълна сила. Няма как без инвестиции и с мизерии да постигнеш резултати. Това е енергетика все пак.
  • 1
  • 2

Тема "Инвертор за фотоволтаични панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: