Трябват ти готови дървени профили 4-4.5см/11-12см. Сглобките ги направи с чуждо парче, за които ти трябва по-мощна ръчна фреза с два качествени прави фрезера, с която ще направиш и фалцовете и вграждането на лагерите.
съб авг 25, 2018 2:06 pmmiliad написа: Относно машините за производство на алуминиева дограма си леко в грешка. Единственото задължително нещо е пендула с точен ряз на 90 и 45 градуса и малко по-голям диск. Пресата не е задължителна. Бормашина и няколко ръчно направени шаблона ще свършат работа. Готовите фабрични сглобки са улеснение в случая. Ценово един 6 метров цветен профил е около 60лв. Като операции имаш само рязане, дупчене и и сглобяване.Ако цената на 6м е горе долу 60лв за цветен профил е супер,аз ми е ясно,че е по здраво и по лесно за направа от неук като мен.Пендула имам с голям диск,дрелка също
За изработка на дървено крило дори и да имаш калибровани профили ще ти е необходимо повече време и операции за да получиш готов продукт.
Без сглобка на длаб и чеп няма да получиш необходимата здравина на съединението особено за външни условия/ъгловите планки ги забрави изобщо да свършат някаква работа/.
Пак казвам, за човек не познаваш и двата вида производство, много по-лесно ще е с алуминии.Аз съм запознат и с двата вида материали казвам го от опит.
П.С. Да не казвам, че при тези размери на крилата ще трябва да се прави някой от "извратените" варианти на сглобката длаб и чеп.![]()