Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
За тея дет не моат чукат, пък има хидравлични кербоващи клещи.
Ма по-дбре ми е да чукам :sad:
MIRO_073 - майстор
ср авг 12, 2020 1:00 amhidrazin написа:
вт авг 11, 2020 7:57 pmpeppone1 написа:
Повредените жила могат да се заварят с малък заваръчен апарат с телоподаване.
facepalm.jpg

:partyman:
Уффффф... И аз го видях, ама нямах нерви да напиша каквото и да било ](*,)
peppone1
Заварява се с графитна пръчка от стара батерия, но не медни проводници. Тънки медни жички могат да се заварят, като се усучат и краищата им се нагреят на спиртна лампа или кибритена клечка, на върха се образува топче и връзката е толкова здрава колкото един цял проводник. При по-силен пламък може да се зарят и по-дебели проводници, но те първо трябва да се отрежат и усучат.
hidrazin - майстор
ср авг 12, 2020 9:05 pmpeppone1 написа:
Заварява се с графитна пръчка от стара батерия, но не медни проводници.
И що не медни???
:partyman:
MIRO_073 - майстор
вт авг 11, 2020 7:57 pmpeppone1 написа:
...Не съм заварявал медни проводници, а запояването не е особено здраво, калаят от студеното се напуква, както и от високи температури...
По тези размисли колко е студено и колко са високи температури в градуси говори по *С?

Ааааа... хубав подпис имаш... Абсолютно ти допада, особенно втората част на Лао Дзъ ли беше... А тези, дето са направили всички грешки в тясна област и са големи специалисти според теб го кажи на украинците в Припят 1986г
iliya_i - майстор
ср авг 12, 2020 9:05 pmpeppone1 написа:
Заварява се с графитна пръчка от стара батерия, но не медни проводници. Тънки медни жички могат да се заварят, като се усучат и краищата им се нагреят на спиртна лампа или кибритена клечка, на върха се образува топче и връзката е толкова здрава колкото един цял проводник. При по-силен пламък може да се зарят и по-дебели проводници, но те първо трябва да се отрежат и усучат.
Абе идиоте, медта се топи при 1 085°C!
Преди да напишеш поредната глупост първо питай Гугъла, как се топи мед с кибритена клечка или спиртна лампа.

[ModEdit]Потребителят получи предупреждение за това мнение
Antonii - майстор
ср авг 12, 2020 10:53 pmiliya_i написа:
Преди да напишеш поредната глупост първо питай Гугъла, как се топи мед с кибритена клечка или спиртна лампа.
Епа тогава може ли да ми кажете колко е температурата на пламъка на кибритената клечка, та няма да се получат нещата.
Я понеже съм си идиот и за това питам, а и не само аз.
Мерси предварително и да сте жив и здрав за просветлението.
iliya_i - майстор
ср авг 12, 2020 11:54 pmAntonii написа:
ср авг 12, 2020 10:53 pmiliya_i написа:
Епа тогава може ли да ми кажете колко е температурата на пламъка на кибритената клечка, та няма да се получат нещата.
Я понеже съм си идиот и за това питам, а и не само аз.
Мерси предварително и да сте жив и здрав за просветлението.
Може ли да ми кажете, къде се ползват проводници с диаметър 0.15 мм, освен в звуков тратсформатор?
Гого да продава електрожена и да си купи запалка!
Antonii - майстор
Като ми отговорите на моя въпрос, тогава ще отговоря и на вашия.

Тема "Заваряване на медни проводници - преместена тема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: