• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
eleonorvelichkov - специалист
съб ное 07, 2020 7:04 pmAndri01 написа:
Да се учим един-друг,прав си. Но при електричеството има една малка подробност-НАПРЕЖЕНИЕТО убива, посредством протичащия ТОК!!!! Хубаво е когато някой пита тука нещо по тези въпроси,първо да се ограмоти / от нета/ за разликата между двете понятия. Но всеки знае себе си,разбира се. :partyman:
Така е, но във въпроса на човека няма нищо притеснително, просто иска да му се помогне да разгадае мисълта на проектанта и монтажника на звънеца.
preslav - майстор
съб ное 07, 2020 6:27 pmgogo7777 написа:
Що па да няма фаза и нула след трансформатор?
Слабо помниш - разочароваш ме viewtopic.php?t=44898
preslav - майстор
съб ное 07, 2020 7:22 pmeleonorvelichkov написа:
съб ное 07, 2020 7:04 pmAndri01 написа:
Да се учим един-друг,прав си. Но при електричеството има една малка подробност-НАПРЕЖЕНИЕТО убива, посредством протичащия ТОК!!!! Хубаво е когато някой пита тука нещо по тези въпроси,първо да се ограмоти / от нета/ за разликата между двете понятия. Но всеки знае себе си,разбира се. :partyman:
Така е, но във въпроса на човека няма нищо притеснително, просто иска да му се помогне да разгадае мисълта на проектанта и монтажника на звънеца.
Всички, които ме познават, знаят, че мога и да си замълча - мълча за тока от 8 или 12 Волта и "жицата" от 25 кв.мм. със синя окраска.
Извинявам се, пропуснах момента с търсенето на клиенти - смея се, някои знаят защо.
Andri01 - майстор
Ами сигурно ти е весело? То и за се смея...особено след втората чашка :) :partyman:
Я свирни тези дни,да се "посмеем" малко,а? :)
kozl - майстор
съб ное 07, 2020 3:03 pmLenks написа:
Здравейте, даже ми е малко смешно, но не мога да се справя с връзването на нов жичен звънец към входната врата. Проблема е следния, отвън има 2 жици - синя и кафява, но вътре има 3 жици две сини и една кафява. По кафявата вътре тече ток 8 или 12 волта, а също идентифицирах, че едната синя жица като я допра до кафявата има малко искри - вероятно е нулата. Другата синя вътре предполагам, че отива като фаза към бутона на звънеца отвън? Пробвах няколко варианта да вържа жиците към звънец Legrand Chime 12 V, но като вържа кафявата жица и едната синя звънеца започва да бучи (явно нещо дава късо?), а с другата жица като я вържа нищо не става. Честно казано съм объркан в момента и се надявам някой да ми даде логика какво може да направя.
Дбре че инстулациятя е на 8 V. Иначе щеше некой друг (ако е имало свидетели де) да пише не искри, а гърми и не бучи а пуши и гори.
Все пак и на мен ми любапитно що вътре надстърчеват 3 проводника за звънец, но си памислих, че може да са изведени 2 праводника, 1 от долешните батони при вход врата и втори от близкию батон пред апартамент врата + едан общ и те ги стаат 3.
А баученето на звунеца е може би щот гонга не електроникал, а тъп механичен с електромагнетик и падвижен сърдиечник и падключен пад нупрежениуто,рудари еднаж и после брумчи кат машинка за отстригване с чистота към 50 хърци. Он и мойот е таков и га ми збучат клечка на батона оно не звъни , а грее и брумчи, а я па докат стопля ко ми се крои и таман да изгори, ама нели е ЛеГранде, та якуу и продлижава да бучи, бучи, не дзвъни, но капако си стопли от дзор, ама е държач - до сеги търпи.
Па токку :? он не е на мойта сметка,
да му мисли кой ке го плати :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Помощ при връзването на жичен звънец на входна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: