Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Пацок - помощник
вт сеп 07, 2021 8:59 pmhidrazin написа:
вт сеп 07, 2021 7:50 pmДимитър Димов написа:
Това е от сайта на чез ...
Няма значение от къде е защото няма връзка със случая.
А в случая никой и нищо не му е длъжен. Още по-малко да му мети електромера по негово желание.
Виждам дълбоко непознаване на законите и нормативната уредба.
КОНКРЕТНО:
1.Няма да му преместят електромера.
2.Вика си някой(фирма) който да му намери загубения ток и при нужда да му смени целия въздушен кабел.
Естествено за негова си сметка.
:partyman:
P.S. Димов, бива ли такива работи? Демокрация сме и никой не е длъжен да инвестира в някой на загуба.
Като иска вила в гората, ще си плаща масрафа.
Дори съм склонен на са хвана на бас че 6-те стълба и въздушния кабел са поставени от и за сметка на собственика на вилата.
Сегашния или някой от предишните. :-D
Тук не искам да навлизам в спор, аз си плащам за услугата която ми предоставя чез. Но не искам да плащам за некоректното начисление и тая вила я имаме от 30 години и до сега сме си плащали всички сметки коректно. Но от извесно време забелязваме, че при свалени предпазители електромера върти! И конкретния кабел е слаган за тяхна сметка. Бъди жив и здрав и не бъди сигурен много защото конкретно за кабела не си прав, а за другото ще стане ясно в последствие! Хубава вечер и не спами!
hidrazin - майстор
вт сеп 07, 2021 9:48 pmПацок написа:
...аз си плащам за услугата която ми предоставя чез. Но не искам да плащам за некоректното начисление и тая вила я имаме от 30 години и до сега сме си плащали всички сметки коректно. Но от извесно време забелязваме, че при свалени предпазители електромера върти! И конкретния кабел е слаган за тяхна сметка.
1.И ще си плащаш за услугата защото иначе ще ти клъцнат жиците.
2.Некоректното начисление може да е по две причини за които се сещам:
-въздушния кабел макар и малко вероятно
-дефект в електромера - рядко но възможно. Имаш възможност да го дадеш за проверка.
За да разбереш от къде е трябва да изключиш бушона след електромера в електромерното табло.
По принцип би трябвало да имаш достъп до тоя бушон. За повече - дай снимки на таблото.
Ако е от електромера то трябва да те компенсират.
Ако е от кабела си е за твоя сметка - и не, няма смисъл да се спори.
3.Преди 30 години беше 1991г. и нямаше ЧЕЗ. Тогава тъкмо се създаваше НЕК а за ЧЕЗ никой не беше чувал.
Така че няма как те да са ти го слагали.
А какво ми навява вила на Витоша, безплатно трасе 200 метра и тези точно през 1991г ... няма да коментирам.
P.S. Ъъъъъ... къде видя спам?
Получи си правилните отговори.
Това че не ти харесват си е друга бира.
Пацок - помощник
вт сеп 07, 2021 10:35 pmhidrazin написа:
вт сеп 07, 2021 9:48 pmПацок написа:
...аз си плащам за услугата която ми предоставя чез. Но не искам да плащам за некоректното начисление и тая вила я имаме от 30 години и до сега сме си плащали всички сметки коректно. Но от извесно време забелязваме, че при свалени предпазители електромера върти! И конкретния кабел е слаган за тяхна сметка.
1.И ще си плащаш за услугата защото иначе ще ти клъцнат жиците.
2.Некоректното начисление може да е по две причини за които се сещам:
-въздушния кабел макар и малко вероятно
-дефект в електромера - рядко но възможно. Имаш възможност да го дадеш за проверка.
За да разбереш от къде е трябва да изключиш бушона след електромера в електромерното табло.
По принцип би трябвало да имаш достъп до тоя бушон. За повече - дай снимки на таблото.
Ако е от електромера то трябва да те компенсират.
Ако е от кабела си е за твоя сметка - и не, няма смисъл да се спори.
3.Преди 30 години беше 1991г. и нямаше ЧЕЗ. Тогава тъкмо се създаваше НЕК а за ЧЕЗ никой не беше чувал.
Така че няма как те да са ти го слагали.
А какво ми навява вила на Витоша, безплатно трасе 200 метра и тези точно през 1991г ... няма да коментирам.
P.S. Ъъъъъ... къде видя спам?
Получи си правилните отговори.
Това че не ти харесват си е друга бира.

Стъпката с електромеря я предприехме сменен е тестван е там всичко е наред. Кабела е подменен когато изкараха таблата 2017г. Ще търся със сигурност проблема дори и за моя сметка да е просто исках някакво мнение по казуса.
mironcho - специалист
Да нямаш паразити по линията или направо в електромерното табло. Огледай хубаво за кабели със странно предназначение.
Hoвoceлckи - майстор
Колко е въпросният ток, който тече? С еднаква (постоянна) големина ли е? Запиши си показанията (и на двете тарифи) и виж след няколко дни с колко са се увеличили. Раздели навъртяните киловати на броя изминали часове и ни кажи колко киловатчаса ти е средната консумация.
Потърси електротехник да ти измери въпросната консумация с амперклещи. Тя вероятно е много малка и едва ли ще я хванат (точно), но за твое успокоение ...
Пацок - помощник
вт сеп 07, 2021 11:38 pmmironcho написа:
Да нямаш паразити по линията или направо в електромерното табло. Огледай хубаво за кабели със странно предназначение.
Видимо в таблото и по кабела няма. Има само два имота около нас единя е един гараж там човека идва веднъж в месеца а в другата къща са баба и дядо, но това не изключва и тази възможност.
brick - специалист
Наистина, каква консумация ви навърта за месец с изключени предпазители?

При нас в почти същата ситуация, пак вилна зона в полите на Витоша, само дето ВКЛ е 40 метра а не 200 и таблото е на имотна граница, при отвъртяни бушони идват сметки за по 1 кВтч месечно, което е 25 ст., но е много досадно, защото ако забравиш да ги платиш, ще прекъснат тока. Електромерът е нов, електронен, наскоро сменен от ЧЕЗ. Явно и електронните са "настроени" да имат някакъв самоход...
Пацок - помощник
ср сеп 08, 2021 11:30 ambrick написа:
Наистина, каква консумация ви навърта за месец с изключени предпазители?

При нас в почти същата ситуация, пак вилна зона в полите на Витоша, само дето ВКЛ е 40 метра а не 200 и таблото е на имотна граница, при отвъртяни бушони идват сметки за по 1 кВтч месечно, което е 25 ст., но е много досадно, защото ако забравиш да ги платиш, ще прекъснат тока. Електромерът е нов, електронен, наскоро сменен от ЧЕЗ. Явно и електронните са "настроени" да имат някакъв самоход...
За месец 40/50/60лв нез да живее никой там с отвъртяни бушони
floydogi - специалист
В къщи със завъртяни бушони не можем да навъртим толкова. Не си губи времето по форуми ами отивай в ЧЕЗ.
brick - специалист
+1 към горното.
Някой се е вързал, това си е месечната консумация на едно домакинство! А че не се вижда при бегъл оглед - ми обикновено се полагат усилия да се скрие. Подайте сигнал/оплакване в ЧЕЗ и на база входящия номер се интересувайте какво се прави по случая. Ако открият незаконно свързване (добре е да поискате писмен отговор), настоявайте да ви опростят начислените сметки/възстановят платеното за някакъв период назад.

Тема "Здравейте преместване на електромерно табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: