съб дек 18, 2021 12:11 amMamaMy написа: Именно за това питам. Ако има нерегламентирано връзване към отдушник или премахването на такъв, се започва със жалба към домоуправителя. Ако не последват действия по възстановяване на общата етажна собственост, следва жалба до съответните служби. Това е бавният и законен начин. Бързият начин няма да го описвам, но го споменавам защото повечето тъпанари могли да сътворят горните простотии, разбират само от това.Аз съм домоуправител в сградата дето живея от 2005 г. И тогава станах заради разправия със собственик на жилище, който си платил на строителна фирма, която пък нанесе вреди в общите части. И какво ще направи Домоуправителя по законовия ред![]()

А и нашенската простотия се уголемила. Требе да е било преди 2000 г. когато баща ми беше установил премахване на противоземетръсна шайба в първи жилищен етаж на сградата, в която живеехме . Демек "подкопали" са устойчивостта на цялата сграда барбар с техното жилище. Ма то като си толкоз проЗд нема как да проумеш, че си режеш клона, на който седиш.
Баща ми подаде жалби в строителния контрол. Дойдоха съставиха констативен акт и после .... Мое си прост и като имаш и пари, простотията цари. Тва е положението. Платиха си тук, там да се замъглят нещата, заплашиха баща ми с физическа разправа и шайба нема и до днес. В този случай абсурда на простотията е, че този де разбивал шайбата е многогодишен строител, герой на соц.труд и участник в строежа на същата тази сграда. Още помня какво ми каза баща ми след като питал героя на труда защо е разрушил шайбата, като добре знае че това е противоземетръсна шайба и освен това той живее на горния етаж

Ей оно време комунистите сакаха да маат парите, ма стана наопаки

Мноо са важни парите. За кво и да си пишем, без пари и писането не върви