Най - вълнуващия въпрос зимно време.
emil_v r - майстор
Икономията ще ви доведе до ... мизерия.
enterprise - специалист
emil_v r написа:
Икономията ще ви доведе до ... мизерия.
По принцип си прав , но в моя случай с този 21 киловатов проточен бойлер и още един нормален бойлер..... нали разбираш,че това не са единствените ел.уреди у нас.......просто ми се вижда излишно разхищаване на пари, а не икономия, така както го визираш.
Харалампи написа:
joe007 написа:
А това е моя:Изображение
Не се вижда снимката. Можеш ли да я пуснеш пак някъде другаде. Напоследък Елдоминвест са спретнали едни много интересни бойлери със електронно управление http://eldominvest.com/files/1199783062_614.pdf . Във възможностите му е да дава отчет за консумираната енергия и да се настройва за работа по различно време. За съжалеие електронното управление се монтира само на вертикалните бойлери. На нас ни трябваше хоризонтален. Иначе съм много доволен от този който купихме. Скоро спряха водата за 48 ч. и го бях изключил. За това време температурата падна с 10 градуса. Бойлера е от серията Океан с двойна изолация.
Това е добре стига и да работи по начина по който го описват. Засега Сименса ( проточния ) не ми е правил никакви проблеми, но Българския съм го давала на ремонт. Та съм малко скептична на тази тема. Но може и да бъркам.
emil_v r - майстор
21 квт ? Баси змея ! :-D Първата ми реакция беше да те посъветвам да земеш пушка и да го простреляш . Обаче бронебойни куршуми за такъв бойлер няма. Бих насочил опитите за икономия към този консуматор . Относно (икон.-мизер.) имам в предвид ... че ако купиш електронен бойлер той е по- скъп и изяжда бъдещата икономия от тока. Така е и с топлоизолацийте -прайш изолация за 12хлв , тя икономисва по 200лв годишно . преди да се изплати тя се разпада .Други са направили сметките преди нас :) .
Харалампи - специалист
emil_v r написа:
имам в предвид ... че ако купиш електронен бойлер той е по- скъп и изяжда бъдещата икономия от тока.

Разликата в цените м/у електронният и обикновенният бойлер на Елдоминвест е около 25-45 лв. Не си споням точно колко беше. Жалко че нямаха хоризонтален вариант с електронно управление. Можеш да не се съмняваш че щях да избера него.

П.П. Не се опитвам да правя реклама на фирмата, не съм ангажиран по никакъв начин с нея. Просто за сега съм много доволен от машинката. Ако нещо се разочаровам ще пиша.
emil_v r - майстор
Харалампи- Хари ! :idea: Явно си прав , мислех че е по- скъп .
Но какъв е тоя проточен бойлер 21 квт ? Най - консумативния който гледах скоро беше 8 квт и беше правен като по-трудово - еднодневка . Работеше лошо кат пуснеш маалко по- силно и става студено.
Мен ме е страх да се къпя с такъв, незнам защо.
joe007 - специалист
Оправих си снимката. :-D
П.С.На предната странница
LazarGanev - "Велик майстор"
emil_v r написа:
Харалампи- Хари ! :idea: Явно си прав , мислех че е по- скъп .
Но какъв е тоя проточен бойлер 21 квт ? Най - консумативния който гледах скоро беше 8 квт и беше правен като по-трудово - еднодневка . Работеше лошо кат пуснеш маалко по- силно и става студено.
Мен ме е страх да се къпя с такъв, незнам защо.
Това е истински проточен бойлер за къпане и вероятно е трифазен! Тези по 7-8 кВт стават само за кухня, нищо, че им слагат и подвижен душ. Неслучайно и двуконтурните газови котли - тези, които произвеждат БГВ на проточен принцип започват от 24 кВт нагоре.
enterprise - специалист
emil_v r написа:
21 квт ? Баси змея ! :-D Първата ми реакция беше да те посъветвам да земеш пушка и да го простреляш . Обаче бронебойни куршуми за такъв бойлер няма. Бих насочил опитите за икономия към този консуматор .
Недеи така моля ти се, бойлерчето си е екстра има два режима икономичен и цял. Аз съм на икономичен тоест на половината киловати и топли идеално, а и имам спокойствието, че това не му е максимума и че водата никога няма да спре :)
emil_v r - майстор
Изв. имаш тик нещо на едното ухо .
enterprise - специалист
emil_v r написа:
Изв. имаш тик нещо на едното ухо .
Това не е тик, това е "вид движение" за останалите, да си знаят, че съм винаги в готовност да скоча, независимо благия ми нрав с пронизващ син поглед в очите . :lol:

Тема "Икономии от бойлер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: