Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Profi Stroi - специалист
CASA написа:
Благодаря за съветите!
По принцип имам ъглошлайфове с диамантини,но си търсих по безпрахов вариант.Прегледах повечето машинки за мокро рязане в софийските магазини,но не съм много сигурен,че ще ми свършат хубава работа.Малка ми се вижда мощността и сигурно режат много бавно!За ръчните съм заинтересован,но,трудно се открива хубава среден клас без луфт в захващането.Гледах и тези в Киров по 150лв средно,но и те имат луфт.А вече си имам една евтина,която ми дава отклонение от няколко милиметра на плочка.В крайна сметка явно за тези пари не може да се вземе нещо прилично.Що се отнася за плочките,може и аз да бера ядове.Купих си испанска теракота по 20лв и италянски гранитогрес по 22лв .Сториха ми се доста евтини,но дизайнат ме привлече,а пък и изглеждат масивни. :headbash: май ми предстои да разбера защо!
За беспрахов варянт според мен можеш да си намериш прилична машина в момента на Стройко
Фирмата е френска-не си спомням име,щанд и т,н но знам че са там
Почти всички машини който предлагат са професионални с гаранция,сменещи се ножове и т.н
За евтините машинки за мокро рязане мисля че няма 2 мнения
Тези при Киров не струват -личен опит макар мойта да беше по скъпа отнесе я един клошар след 1-то рязане
За плочките който си си избрал -качи снимки да видим как и какво е станало
Лично на мен ще ми е интересно
simeonov_74 - специалист
CASA написа:
Благодаря за съветите!
По принцип имам ъглошлайфове с диамантини,но си търсих по безпрахов вариант.Прегледах повечето машинки за мокро рязане в софийските магазини,но не съм много сигурен,че ще ми свършат хубава работа.Малка ми се вижда мощността и сигурно режат много бавно!За ръчните съм заинтересован,но,трудно се открива хубава среден клас без луфт в захващането.Гледах и тези в Киров по 150лв средно,но и те имат луфт.А вече си имам една евтина,която ми дава отклонение от няколко милиметра на плочка.В крайна сметка явно за тези пари не може да се вземе нещо прилично.Що се отнася за плочките,може и аз да бера ядове.Купих си испанска теракота по 20лв и италянски гранитогрес по 22лв .Сториха ми се доста евтини,но дизайнат ме привлече,а пък и изглеждат масивни. :headbash: май ми предстои да разбера защо!
Аз си купих на електрическа на RIDER с ваничка за вода отдолу , сега в Бриколаж е промоция 99лв.Върши страхотна работа.
CASA - специалист
:2thumbs: Днес си купих безпрахова ръчна машинка на Сири от стройкото.Реже до 63см и получих подарък един резец.В крайна сметка зависи и какви са ми плочките.Направихме тест с тази машинка и една по-професионална за 700лв с една и съшта керамична плочка и резултатът беше еднакъв.И в двата случая емаилат е отрязан равно,а останалата част е малко назъбена.
отделно си купих комплект немски боркорони за керамика и тухли.И нещо много практично- ношче на бош за зеге с диамантена посипка,което мисля да ползвам за по-големи отвори,пък ще видим.Ще пратя снимки след някоя друга седмица:)
$64EN - специалист
еми честито :) със здраве да си ги ползваш, ще чакам да споделиш отзиви за ножчетета за зегето , иначе каква точно машина си взе и колко ти струваше това удоволствие? а и от нобела ли си ги взе?
SHL - специалист
CASA написа:
:2thumbs: Днес си купих безпрахова ръчна машинка на Сири от стройкото.Реже до 63см и получих подарък един резец.
Да, това е добра инвестиция :)
Profi Stroi - специалист
SHL написа:
CASA написа:
:2thumbs: Днес си купих безпрахова ръчна машинка на Сири от стройкото.Реже до 63см и получих подарък един резец.
:datz:
Така се казваха тези машини за които говорех в по горния си пост
Не си сгрешил
CASA - специалист
$64EN написа:
еми честито :) със здраве да си ги ползваш, ще чакам да споделиш отзиви за ножчетета за зегето , иначе каква точно машина си взе и колко ти струваше това удоволствие? а и от нобела ли си ги взе?
Благодаря!Ношчето ми върши чудесна работа.Днес рязах един отвор на 100мм в обикновенна българска плочка и я сряза по същия начин както стандарното за дърво реже дърво.Много добре.Само не знам колко ще изкара,но ще видим.Цената му е 7,80лв.
CASA - специалист
Profi Stroi написа:
SHL написа:
CASA написа:
:datz:
Така се казваха тези машини за които говорех в по горния си пост
Не си сгрешил

И аз така мисля.Звукът при рязането със Сири е много по-различен от този на обикновенната китайска:)Ще видя дали плочките ми обаче не са кофти за рязане тези дни и после ще се похваля.
solo5 - майстор
CASA написа:
$64EN написа:
Ношчето ми върши чудесна работа.Днес рязах един отвор на 100мм в обикновенна българска плочка и я сряза по същия начин както стандарното за дърво реже дърво.
ехаа, това е добра новина :roll:
manito - напреднал
SHL написа:
Трябва да имаш и един диск за неметал със същия размер...
За какво е нужен този диск за неметал? Оформяне (заглаждане) на среза?

Поздрави,
Ники

Тема "За рязането на фаянс,теракота и гранитогрес?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: