rockwall
- майстор
22 мнения в "Мога ли да го направя с гипскартон ?"
stokie
- специалист
citrofen написа:Здравей!Дайте да се разберем първо каква е функцията на пожароустойчивия гипскартон и защо задължително да е пожароустойчив кипскартон а не обикновен. Обикновения гипскартон също е пожароустойчив но до определена степен 30мин. а пожароустойчивия до 60мин.
Можеш спокойно да облечеш тръбата/кумин с гипскартон, НО
-гипсокартона трябва да е пожароустойчив (на него пише GKF), обикновенно е розов на цвят или надписите по него са червени...
има и`highpressed` който му дават пожароустойчивост до 45мин.
pesho
- специалист
stokie написа:Малко не съм съгласен със stokie-не знам дали да се обърна с "колега"... Та,бях писал някъде преди,но ще повторя...червения ГК-FIRELINE BOARD-не знам дали е най -удачно да се преведе пожароустойчив,но да приемем..Така, зеления ГК-MOISSTURE + FIRELINE BOARD,т.е също е като червения и абсолютно без проблем може да замени червения..Когато говорим за пожароустойчивост за време -говорим за цяла система-каквато е стената(преградата),но изпълнена по всички изисквания (ленти от ГК намазани с негорящ мастик под и над траковете и външните профили ,rockwall ,замастичване и на най-малките дупчици,шпакловане,което също е fireproved и т.н. ) да гарантира ограждането на ОГЪН И ПУШЕК за нужното време да евакуамия на хората.. и тогава вече имаме FIRE RATED WALLS 30,60 или 90 мин ...Благодаря за вниманието..citrofen написа:Здравей!Дайте да се разберем първо каква е функцията на пожароустойчивия гипскартон и защо задължително да е пожароустойчив кипскартон а не обикновен. Обикновения гипскартон също е пожароустойчив но до определена степен 30мин. а пожароустойчивия до 60мин.
-гипсокартона трябва да е пожароустойчив (на него пише GKF), обикновенно е розов на цвят или надписите по него са червени...
stokie
- специалист
pesho написа:пропусна нещо, че накрая минава комисия която замерва налягането и казва дали допълнително да се доуплътнят съответните стени или сътветните стени са в нормата ;)stokie написа:Малко не съм съгласен със stokie-не знам дали да се обърна с "колега"... Та,бях писал някъде преди,но ще повторя...червения ГК-FIRELINE BOARD-не знам дали е най -удачно да се преведе пожароустойчив,но да приемем..Така, зеления ГК-MOISSTURE + FIRELINE BOARD,т.е също е като червения и абсолютно без проблем може да замени червения..Когато говорим за пожароустойчивост за време -говорим за цяла система-каквато е стената(преградата),но изпълнена по всички изисквания (ленти от ГК намазани с негорящ мастик под и над траковете и външните профили ,rockwall ,замастичване и на най-малките дупчици,шпакловане,което също е fireproved и т.н. ) да гарантира ограждането на ОГЪН И ПУШЕК за нужното време да евакуамия на хората.. и тогава вече имаме FIRE RATED WALLS 30,60 или 90 мин ...Благодаря за вниманието..citrofen написа:Здравей!Дайте да се разберем първо каква е функцията на пожароустойчивия гипскартон и защо задължително да е пожароустойчив кипскартон а не обикновен. Обикновения гипскартон също е пожароустойчив но до определена степен 30мин. а пожароустойчивия до 60мин.
и също че 2 гипскартона могат да заменят червения така конструкцията става и по-стабилна
pesho
- специалист
Всичко останало е в "и т.н.", но 2 бели ГК НЕ ЗАМЕНЯТ 1 червен ГК-грешно мнение...ами 2 червени 15мм с кво се заменят
..или СИН ГК+PLANK
... всяка стена или таван си се проектира по предназначение със съответните изисквания за здравина,шумо-,топло-,пожароустойчивост....със съответните брой и дебелина на ГК,вата,профили и т.н

stokie
- специалист
pesho написа:Всичко останало е в "и т.н.", но 2 бели ГК НЕ ЗАМЕНЯТ 1 червен ГК-грешно мнение...ами 2 червени 15мм с кво се заменятBritish Gypsum казва че може..или СИН ГК+PLANK
... всяка стена или таван си се проектира по предназначение със съответните изисквания за здравина,шумо-,топло-,пожароустойчивост....със съответните брой и дебелина на ГК,вата,профили и т.н

на тебе ли да вярвам или на British Gypsum
и те дават на белия гипскартон 30 мин пожароустойчивост та според тях
1бял30мин+1бял30мин=60мин1червен

вече е предпочитание на клиента какво ще избере
правили сме с колеги по тази технология никакъв проблем

pesho
- специалист
Тук ме хвана-признавам, но от мързел да пиша не се изяснявам докрай.. Та ,ясно ,че белия ГК има няква пожароустойчивост-все пак не е само от хартия,но 30 мин , което е пренебрежително..БЯЛ ГК до 60 мин дават единстенно 2х15 мм ,а за повече не се и споменава..зависи вече от другите изисквания и параметри..
jpelev
- помощник
Разгледай тук, може да ти помогне с нещо
http://www.misiamoiatdom.com/index.php?page=tvshow_6

pesho
- специалист
jpelev написа:Разгледай тук, може да ти помогне с нещоhttp://www.misiamoiatdom.com/index.php?page=tvshow_6

Тема "Мога ли да го направя с гипскартон ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература