pac_ написа:В коя посока е възможно да пропуска възвр.клапа? !Какво не харесваш на клапата?Има соларни клапи(месингови) за висока температура.Слагам ги отдавна(за отоплителни и слънчеви инсталации) и няма проблеми с тях.Има проблеми с обикновенните за студена вода.Последната Ми система е с помпа25/40 Соларна на "Грундфос",соларна клапа след помпата.Бойлера е на 4ет. а двата панела(2x2,15m2) са два етажа по-горе.Всичко работи без проблем.Аз "соларна клапа" не знам какво е
...

Пропускането в обратна посока съм го виждал на възвратна клапа без пружина, изцяло месингова. При проба с мъркуч пропуска воден стълб дори 10 см, а спира плътно в обратната посока. Беше монтирана така, че се самозатваряше от собствената си тежест, но въпреки това се случваше отвреме навреме някакво заклинване и пускаше обратно. За теб мога само да се радвам, че не си имал порблеми

pac_ написа:...Може да съм "черна овца", но никъде не съм написал "никой с нищо не е помогнал"
Никой с нищо не помогнал?А Ти с какво помагаш-с критика към Всички ли?И Ти май Си роден научен като един друг колега от форума?Ние другите не Сме Се родили със знанияи умения а Сме ги придобили после.И най-важното-продължаваме да Се учим и сега.Еми тогава дай рецепта на човека какво е най-правилно да направиа не само да търсиш грешки в другите!

Ти от къде падаш

hhristov благодари на всички за помощта. Тъй като и аз бях писал по темата зададох прост въпрос - "кой с какво помогна?". Нямам ли право

Аз поне останах с впечатление, че системата му така и не е проработила. А ти

Ако прочетеш по-внимателно назад в темата ще видиш че ТВОИТЕ КРИТИКИ спрямо мен са много ПОВЕЧЕ ОТ МОИТЕ спрямо всички останали

Колко пъти вече ти започваш критики на моите мнения

Коя конкретно моя критика не е била правилна

За всяка моя критика съм посочил как е по-добре да се направи. Това не помага ли