ср яну 31, 2024 1:05 amMamaMy написа: Всеки има право да вярва в нещо, но твоя бог е много странен. Бог Магнит омекотява водата, намалява разхода на гориво, даже и в наколенките го слагат. А някакви чудеса прави ли или само неща които и други ги могат?Къде съм писал, че я омекотява? Писах какво виждам - дрехите няма петна от варовик и дрехите са по меки. Също ми направи впечатление, че намаля шума при загряване на бойлера. Иначе пак като изсъхне водата оставя варовик, но с едно забърсване пада. Преди трябваше топла вода с лимонтузу.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanovbg
- майстор
169 мнения в "Пералня и съдомиялна - много твърда вода"
ivanovbg
- майстор
ср яну 31, 2024 10:35 amMamaMy написа: Интересна вода. Сигурно тя е извънземна. Значи магнитното поле на земята не и влияе, а некакво пършиво магнитче и преобръща хастара?Как да не и влияе? Водата от чешмата е проводник и се движи между магнити. Когато проводник се движи през магнитно поле ко става? Този ток дето се индуцира в нея може да променя нещо. Как откриват вода с багети?
За катализатори чувал ли си? Самото присъствие или преминаване на материал през катализатора променя добива на едно или друго вещество при последваща химична или физична реакция, макар че катализатора не участва в процеса.
Детето
- специалист
Принципно не мислех да се бутам между шамарите, но съм си такъв
Познат си купи ел. устройство което се слага на метална тръба, ако няма метална е ясно, ще трябва да се добави. Парче тръба около 30 см на което трябва да се сложат две скоби в които най вероятно има някакви намотки. Както и да е, въпросното устройство не омекотява и т.н водата, но прави, така, че отлаганията и всичко останало се премахват с лекота. По неговите думи работи, защото споменава същите неща за които говори Иванов.
Сега това както се разбра не е омекотите със сол и т.н и не може да направи това което го прави въпросният омекотител. Но водата при миене се усеща, че може да се насапонисаш хубаво и под душа, защото един вид водата е "омекнала".

Познат си купи ел. устройство което се слага на метална тръба, ако няма метална е ясно, ще трябва да се добави. Парче тръба около 30 см на което трябва да се сложат две скоби в които най вероятно има някакви намотки. Както и да е, въпросното устройство не омекотява и т.н водата, но прави, така, че отлаганията и всичко останало се премахват с лекота. По неговите думи работи, защото споменава същите неща за които говори Иванов.
Сега това както се разбра не е омекотите със сол и т.н и не може да направи това което го прави въпросният омекотител. Но водата при миене се усеща, че може да се насапонисаш хубаво и под душа, защото един вид водата е "омекнала".
hidrazin
- майстор
ср яну 31, 2024 11:49 amДетето написа: Парче тръба около 30 см на което трябва да се сложат две скоби в които най вероятно има някакви намотки. Както и да е, въпросното устройство не омекотява ...Въпросното устройство устройство както не омекотява водата, така и нищо друго не прави.
Е, освен че пълни джобовете на измамниците. Точно тези са по-стария модел измама.
Сега решиха че е по-евтино да няма електроника, платка, бобини и най-вече захранване.

Така по-лесно се прилъгват лековерниците с реклама - "НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО, КОНСУМАТИВИ И ПОДДРЪЖКА".

ivanovbg
- майстор
ср яну 31, 2024 11:30 amhidrazin написа:Да ти кажа има хора доста чувствителни на разни полета. Или ще кажеш, че и магнитните бури от слънцето не влияят на никой.ср яну 31, 2024 10:46 amivanovbg написа: Как откриват вода с багети?Както "омекотяват" вода и както с наколенки лекуват... Демек никак.
![]()
ivanovbg
- майстор
Реших да тествам водата дали реагира на магнит. Щот не ми се ровеше много тествах с магнита на фенерчето. Еми привлича я. Може би защото моята вода е намагнитена от магнитите дето съм монтирал и затова да я привлича, но е факт. Вижда се как водата се привлича от магнита и струята се изкривява. Заснех и видео: https://dox.abv.bg/download?id=7c24b6b060# - Линк за сваляне
ср яну 31, 2024 2:18 pmivanovbg написа: Реших да тествам водата дали реагира на магнит. Щот не ми се ровеше много тествах с магнита на фенерчето. Еми привлича я. Може би защото моята вода е намагнитена от магнитите дето съм монтирал и затова да я привлича, но е факт. Вижда се как водата се привлича от магнита и струята се изкривява. Заснех и видео: https://dox.abv.bg/download?id=7c24b6b060# - Линк за свалянеМоята гола ръка също привлича струята
hidrazin
- майстор
ivanovbg крайно време е да прочетеш някой учебник по Физика за 7-ми или 8-ми клас както и някоя книжка от сорта на "Основи на електротехниката".
Тук n_a те разби и направи на пух и прах...
Дори да приемем че водата проводник то тоя проводник в случая НЕ СЕ ДВИЖИ в магнитното поле.
За магнитното поле тръбата с вода е НЕПОДВИЖЕН проводник.
За да индуктираш нещо в така наречения "воден проводник" то трябва или магнитите са се въртят около тръбата или тръбата да се върти около магнитите.
Демек трябва да имаме проводник който пресича с определена скорост магнитно-силовите линии.
Нещо което нямаме в случая а имаме неподвижен проводник в магнитно поле и нищо не се индуктира.
P.S. Абе ivanovbg ти отварял ли си генератор на автомобил и знаеш ли как работи?
И ако си отварял, кой ти е позволил бе?
Да са живи здрави батките, дето взимат кинтите на шматките!
ср яну 31, 2024 2:18 pmivanovbg написа: Реших да тествам водата дали реагира на магнит. Щот не ми се ровеше много тествах с магнита на фенерчето. Еми привлича я.Не, магнита не ти привлича водата. Привлича я пластмасовото ти фенерче. Това е Електростатика и е дял от учебниците по физика в основното училище.
Тук n_a те разби и направи на пух и прах...

ср яну 31, 2024 10:46 amivanovbg написа: Как да не и влияе? Водата от чешмата е проводник и се движи между магнити. Когато проводник се движи през магнитно поле ко става? Този ток дето се индуцира в нея ...Отново се обръщаме към учебниците по Физика за 7-ми или 8-ми клас а ти за сега получаваш ДВОЙКА. И по Физика и по Електротехника.
Дори да приемем че водата проводник то тоя проводник в случая НЕ СЕ ДВИЖИ в магнитното поле.
За магнитното поле тръбата с вода е НЕПОДВИЖЕН проводник.
За да индуктираш нещо в така наречения "воден проводник" то трябва или магнитите са се въртят около тръбата или тръбата да се върти около магнитите.

Демек трябва да имаме проводник който пресича с определена скорост магнитно-силовите линии.
Нещо което нямаме в случая а имаме неподвижен проводник в магнитно поле и нищо не се индуктира.

P.S. Абе ivanovbg ти отварял ли си генератор на автомобил и знаеш ли как работи?
И ако си отварял, кой ти е позволил бе?

Да са живи здрави батките, дето взимат кинтите на шматките!
Тема "Пералня и съдомиялна - много твърда вода" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература