Най - вълнуващия въпрос зимно време.
GreykoExp50RB50 - специалист
пет дек 07, 2018 10:08 amGreykoExp50RB50 написа:
пет дек 07, 2018 8:57 amfilmatoplo написа:
Ама още ли не си сменил главата ,моля те да прочета следното -Пичове смених главата и нещата са вече нормални и тн т . :)
Реалния проблем е,че е уникално топло по стаите,Т на водата постоянно е 61гр. и работи постоянно на Р1 и по-рядко на Р2(смисъл мисля,че по-икономично от това неможе(в съотношение на разход,Т на водата и Т в сградата),даже са намалени на макс радиаторите ,а някои са изключени.

И главния въпрос за цялата ситуация:При смяна на главата или с комплект 20/20кв.,кое от трите неща реално ще се променят(разход,Т на водата няма да се промени,или Т по стаите),защото пак казвам и сега двете неща се постигат лесно (разход (ако работи постоянно)и топло по стаите),но ако се спира по таймер гори много докато направи пак Т на водата!

Моля за по конкретно и лесно/разбираемо обяснение .Не ме е срам никак даже,че питам постоянно(може и глупави въпроси),защото това е единствения начин нещата да се подобрят!
Незнам всъщност аз ли немога да обясня цялата ситуация или...нз.С конденза в котела вече ясно-на ниска Тна водата Ъпсурт да се кара! :)

Поздрави!
Сега ще направя някоя снимка не определени части по системата(макар,че няма много "неща")
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (75.56 KиБ) Видяна 1990 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (76.66 KиБ) Видяна 1990 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (64.26 KиБ) Видяна 1990 пъти
Прикачен файл:
4.jpg
4.jpg (67.42 KиБ) Видяна 1990 пъти
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (33.08 KиБ) Видяна 1990 пъти
Прикачен файл:
6.jpg
6.jpg (40.97 KиБ) Видяна 1989 пъти
Прикачен файл:
7.jpg
7.jpg (46 KиБ) Видяна 1989 пъти
Прикачен файл:
8.jpg
8.jpg (75.95 KиБ) Видяна 1989 пъти
Прикачен файл:
9.jpg
Прикачен файл:
10.jpg
10.jpg (93.59 KиБ) Видяна 1989 пъти
пет дек 07, 2018 10:37 amGreykoExp50RB50 написа:
6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg
По отношение на комина-няма никъде конденз,вътре в котелното не е изолиран от там нагоре(отвън) е изолиран перфектно!
vrangelov - специалист
Според мен си за буфер... и то голям. Имаш ли място? Един 2000 литров ще се зарежда за около 2 часа и над 10 часа ще се разрежда. Има тема за буферите. Прочети я и си реши. Парите не са малко, защото с него идват още скъпи неща, но е горе-долу най-правилното решение.

Поздрави
пет дек 07, 2018 11:25 amvrangelov написа:
Според мен си за буфер... и то голям. Имаш ли място? Един 2000 литров ще се зарежда за около 2 часа и над 10 часа ще се разрежда. Има тема за буферите. Прочети я и си реши. Парите не са малко, защото с него идват още скъпи неща, но е горе-долу най-правилното решение.

Поздрави
Ами при котела няма място(ако има изискване къде да бъде разположен)иначе място много(избата е с квадратура като на цялата къща)

Благодаря за отговора!
Моля,някой,който може да ми осигури глава на 20кв. да ми пише!

Благодаря,предварително!
пет дек 07, 2018 12:20 pmGreykoExp50RB50 написа:
Моля,някой,който може да ми осигури глава на 20кв. да ми пише!

Благодаря,предварително!
Този трипътен вентил адекватен ли ще бъде,ако не моля за конкретен !
Прикачен файл:
трипътен вентил.jpg
Е какво не разбра от трите?
Температура, на вода, няма да се променя.
Температура, в стаите, може да не се променя.
Разхода ще падне, не много и не за този отрязък от сезона. За целия сезон ще е значителен.
Има и четвърто, а може и повече пръсти да свие някой спец.
Двайската ще ти е много по удачна в преходните сезони, когато е по топло. Ми има минимална от 5 киловата, дето може и още малко да се намали.
Педесятката колко и е минималната, 10....12???
Тая ламя ще изгори кило пелети само за себеси, после докато почне да те грее и на секундата трябва да гаси. После кара по инерция още 5 километра- ай пак ненужен харч.
С бентли също можеш да ходиш на фитнес, но ще изгориш повече бензин, отколкото калории.
Ако идеш пеш или с колело, напред си.
Самият Лазар беше писал някога, че топли над 200 квадрата с 20 киловатов Експерт.
Дали не е сгрешил?!!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет дек 07, 2018 1:19 pm, променено общо 1 път.
jolobg - специалист
Ако питаш за антикондензен вентил, аз съм с този http://herz.bg/index.php?p=27&id=620 TEPLOMIX трипътен вентили термостатичен регулиращ със спиране на байпаса, температура около 55 - 63 °C (просълзяване max. 10%) и смятам, че е добър (и като цена). За по-прецизно регулиране на дебита в малкия кръг и баланс спрямо отоплителния е добре да сложиш 3/4 тръба и ръчен кран.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: