Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
GABO80 написа:
Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bg
. Благодаря !!!
Колега Плачков от Пловдив ли сте?(Черногор...о).
Keks@ - помощник
Ако искате мога да направя клип,как жена разглобява камината и после не може да я зглоби :-D .Майтапа на страни захващам се сериозно :cool:
Orion - специалист
benimm8808 написа:
Защото не е попаднал на "хубави пелети".
Препоръчай му слънчогледови пелети,и да ти звънне после.
Така е, горим едни и същи - брезнишки, чам.
Не мисля да опитвам слънчогледови. Навсякъде пише че камините ни са за дървесни :)

Поздрави!
benimm8808 написа:
GABO80 написа:
Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bg
. Благодаря !!!
Не колега от Казанлък.
benimm8808 - специалист
GABO80 написа:
benimm8808 написа:
GABO80 написа:
. Благодаря !!!
Не колега от Казанлък.
Имаш лично.
mimitoni - специалист
GABO80 написа:
benimm8808 написа:
GABO80 написа:
. Благодаря !!!
Не колега от Казанлък.
0883388543 също Казанлък 23кв. :)
Здравейте. Аз съм с Burnit comfort PM 15 kW. Днес ми излезе грешка AL b. Alarm active , press water Някой има ли някаква идея ?
Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция.
И най вече за данни за добра настройка.
Ivoaleksandrov78@abv.bg
Благодаря предварително!
Последна промяна от Ivo.78 на съб яну 09, 2016 8:42 pm, променено общо 1 път.
grants - специалист
Колеги може да се повтарям , но и тук мисля че би била полезна информацията :)

Почистване на камина BURNit PM Comfort plus 13/25 kW

Хубаво е да си подготвите черен термоустойчив силикон , преди да започнете почистването.
Първо трябва да свалим задния капак , големия и да отвием само видиите на долното по-малкото капаче.
Изображение

Второ махаме горните два капака - декоративния на който е и капака на бункера (развива се с шестограм) и долния под него той е хванат с видии
Изображение
Изображение

Трето демонтораме страничните капаци и камината заприличва на тази от 1вата снимка :lol:
Вече имаме достъп от 3те отвора , който трябва да се почистят. Имаме по един на ляво и отдясно в доланта част (захванат с болтчета) и един отгоре хванат с болтове.
Изображение

После развиваме болтовете и откъртваме капака , който е залепен със силикон.Горния се маха трудно , защото е омазан яко !
Изображение

И горния
Изображение

Отстрани гледката е малко грозна :lol: При мен е резултат от максимум 40 чувалчета :?
После следва да почистим горните отвори с някоя телена четка
Изображение

Чистим след това долните отвори от двете страни , трябва долните секции да ходят една към друга , а по средата е вече изхода към вентилартора и големия домоотвод. Като идея мога да дам да почистите хубаво единия край и от него да пъхнете тръбата и да осмучете другия край , защото остават едни ъгълчета натрупани с прах. Особенно при мен камината е залепена от десния край до стената и е много трудно да направиш нещо там.
Изображение

Чистим колкото може стария силикон , омазваме отворите по крайщата за да уплътнява добре и следва затваряне.
Изображение
Изображение

Няма да изпадам в подробности около самите сглобки на камината , защото видях доста абсурди :axe: Всичко си го обеснявам и с ниската цена , на която се предлагат тея камини. Просто ако бяха вложили едни 20% повече както в проектиране , така и в изпълнение биха спечелили още повече клиенти и добри отзиви :)

При мен проблема май беше комплексен и кофти пелети и задръстени димоотводи. Сега вече всико е наред :partyman:

Ще се радвам колегите , които ползват същата или по-стария модел да споделят мнение на колко време извършват тази манипулация. Предполагам че моето задръстване се дължи от по-кофти пелети - позлвам Смолянски иглолистни - 300лв/т.
Дано съм бил полезен , поздрави !
adesio - специалист
grants написа:
Колеги може да се повтарям , но и тук мисля че би била полезна информацията :)

Почистване на камина BURNit PM Comfort plus 13/25 kW

Хубаво е да си подготвите черен термоустойчив силикон , преди да започнете почистването.
Първо трябва да свалим задния капак , големия и да отвием само видиите на долното по-малкото капаче.
Изображение

Второ махаме горните два капака - декоративния на който е и капака на бункера (развива се с шестограм) и долния под него той е хванат с видии
Изображение
Изображение

Трето демонтораме страничните капаци и камината заприличва на тази от 1вата снимка :lol:
Вече имаме достъп от 3те отвора , който трябва да се почистят. Имаме по един на ляво и отдясно в доланта част (захванат с болтчета) и един отгоре хванат с болтове.
Изображение

После развиваме болтовете и откъртваме капака , който е залепен със силикон.Горния се маха трудно , защото е омазан яко !
Изображение

И горния
Изображение

Отстрани гледката е малко грозна :lol: При мен е резултат от максимум 40 чувалчета :?
После следва да почистим горните отвори с някоя телена четка
Изображение

Чистим след това долните отвори от двете страни , трябва долните секции да ходят една към друга , а по средата е вече изхода към вентилартора и големия домоотвод. Като идея мога да дам да почистите хубаво единия край и от него да пъхнете тръбата и да осмучете другия край , защото остават едни ъгълчета натрупани с прах. Особенно при мен камината е залепена от десния край до стената и е много трудно да направиш нещо там.
Изображение

Чистим колкото може стария силикон , омазваме отворите по крайщата за да уплътнява добре и следва затваряне.
Изображение
Изображение

Няма да изпадам в подробности около самите сглобки на камината , защото видях доста абсурди :axe: Всичко си го обеснявам и с ниската цена , на която се предлагат тея камини. Просто ако бяха вложили едни 20% повече както в проектиране , така и в изпълнение биха спечелили още повече клиенти и добри отзиви :)

При мен проблема май беше комплексен и кофти пелети и задръстени димоотводи. Сега вече всико е наред :partyman:

Ще се радвам колегите , които ползват същата или по-стария модел да споделят мнение на колко време извършват тази манипулация. Предполагам че моето задръстване се дължи от по-кофти пелети - позлвам Смолянски иглолистни - 300лв/т.
Дано съм бил полезен , поздрави !
Леле леле нов модел

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: