Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Аз съм от хората, на които не спора им е хоби, а които не могат да мълчат, когато някой се изказва тенденциозно против, когато гледа само от собствената си камбанария. И когато говори глупости. При теб, в това категорично изказване против (вероятно) производителя с най-голям оборот, двете неща се смесват. Разбирай го както искаш. И при мен е на база личен опит, но не само - и на база на много хора покрай мен, защото ако ти работиш в някой цех, аз ежедневно се срещам и коментирам с колеги машинките ми и им. И вероятно 90 % от тях са с Бош или Макита. И повече използват Хилти или Фесто, отколкото Метабо.
Не отговори на въпроса - защо не коментира СЕРВИЗА на Метабо, а само продуктите им? Каква е ползата от професионална машина, когато сервиза на практика почти отсъства?
Аз какво му препоръчвам ли? Да не слуша тенденциозни изказвания. Имам машини на Бош (сини основно), имам на Макита, имам и Метабо. И Девалт. Лоша дума от мен трудно ще чуеш за която и да е от тези марки - като продукция. Каквото и да избере, трудно ще сбърка.
Avas_co - майстор
Уф, айде и аз да се запиша.
Чефо, не се заяждам, но я ми покажи две машини на Бош и на Метабо , който да са еднакви.
Не се заяждам и аз съм чувал някакви истории за това, че Метабо били дъщерни на Бош, ама...
За Метабо да си кажа, не че и друг път не съм го казвал-много ми харесват като допир с тях, но сервиза им в България е пълен шит.
Имам машини на Спарки,Метабо,Макита и Крес, а съм работил и с машини на Бош и Хилти.
Ако си говорим за сервиз по моя опит-Спаркитата са били винаги за всеки случай, а и съм ги взимал нови,но на далавера и без гаранция та ...
Макита имам само един гайковерт и още не ми е правил ядове, но скоро му свършва гаранцията и мисля да го вкарам в бокса за всеки случай.Отзивите за сервиза им е супер, пък и моето съм го взимал от Томика и...
Метабо имам само едно шлайфче( и не мисля да повтарям докато кириф са им представители) е нямаше такива филми след като им го носих за един прекъснат кабел, то не бяха лагери и четки, пък те се плащали, че не знам си кво, то не бяха едни десет дни чакане(взех си друг, на друга марка) и накрая със скандал си взех машината и пред мен ми смениха кабела(не, че не можех и сам, но нали гаранционна), а пък още си бачка след година и половина без ядове , без да са и сменяни лагерите и четките.
И сега за мойте любими Крес, за мен предлагат най-доброто съотношение цена-качество.
Имам 5 техни машини и съм адски доволен от техния гаранционен и извън гаранционен сервиз.
При аналогична ситуация като с метабото и разговор по телефона се разбрахме, че няма проблем аз да си оправя кабела и няма проблем с гаранцията.
За ремонти гаранционно и извън са ми оправяли машините в рамките на 3 дни, пращане с куриер за тяхна сметка, ако машината е гаранционна, днес и на втория ден машината е при мен.
Аз, имам навика да си сервизирам машините накрая на гаранцията и винаги им ги пращам с филма, че нещо не ме кефи звука, а ми ги връщат сякаш са чисто нови и имат нужда от разработване.
Да не съм оф, за не толкова тежки натоварвания ще препоръчам това http://www.profitoolsbg.com/akumulatorn ... set-l.html
Имам от 7-8 месеца същото, само че с 1,3 амперчаса батерия и съм много доволен.
Фенера и ъгловата приставка са много яки гъдели.
Kumay - майстор
Avas_co написа:
Чефо, не се заяждам, но я ми покажи две машини на Бош и на Метабо , който да са еднакви.
Не се заяждам и аз съм чувал някакви истории за това, че Метабо били дъщерни на Бош, ама...
Може да няма еднакви, но не е тайна, че много модели на Метабо се поръчват на други производители. Дори и на Спарки! :lol:
Avas_co - майстор
Kumay написа:
Avas_co написа:
Може да няма еднакви, но не е тайна, че много модели на Метабо се поръчват на други производители. Дори и на Спарки! :lol:
С теб нямам и грам идея да споря, щом казваш съм сигурен в това, което казваш.
Аз, на това метабо,(малко шлайфче) което имам много му се радвам, да не кажа, че по ме радва от аналогичния Крес, който имам, но...
И като си се обадил имам ядове с ключа на въпросното метабо и мислех да го водя на доктор при теб, много ли време ще се чака за часта.
joroantonov - специалист
Chefo77 написа:
Аз съм от хората, на които не спора им е хоби, а които не могат да мълчат, когато някой се изказва тенденциозно против, когато гледа само от собствената си камбанария. И когато говори глупости. При теб, в това категорично изказване против (вероятно) производителя с най-голям оборот, двете неща се смесват. Разбирай го както искаш. И при мен е на база личен опит, но не само - и на база на много хора покрай мен, защото ако ти работиш в някой цех, аз ежедневно се срещам и коментирам с колеги машинките ми и им. И вероятно 90 % от тях са с Бош или Макита. И повече използват Хилти или Фесто, отколкото Метабо.
Не отговори на въпроса - защо не коментира СЕРВИЗА на Метабо, а само продуктите им? Каква е ползата от професионална машина, когато сервиза на практика почти отсъства?
Аз какво му препоръчвам ли? Да не слуша тенденциозни изказвания. Имам машини на Бош (сини основно), имам на Макита, имам и Метабо. И Девалт. Лоша дума от мен трудно ще чуеш за която и да е от тези марки - като продукция. Каквото и да избере, трудно ще сбърка.
И продължаваш, човек разбери аз не съм "антифен" на Bosch, дори в твоята тема за шлайфа хваля техния. Makita и Bosch се ползват масово заради добра търговска мрежа, цени и добри качества на машините. И аз имам доста разговори с колеги от всякъкъв вид монтажни и производствени дейности, така че не мисля че съм кон с капаци и не говоря ей така да си запълвам времето с чукане по клавиатурата.
Kumay - майстор
Avas_co написа:
...И като си се обадил имам ядове с ключа на въпросното метабо и мислех да го водя на доктор при теб, много ли време ще се чака за часта.
За жалост не можем да кажем срок - не зависи от нас. Макар, че не съм сигурен дали не ставаше от Макита... ако става - имаме налични.
Най-добре го донеси да погледнем.
Chefo77 - майстор
joroantonov написа:
И продължаваш, човек разбери аз не съм "антифен" на Bosch, дори в твоята тема за шлайфа хваля техния. Makita и Bosch се ползват масово заради добра търговска мрежа, цени и добри качества на машините. И аз имам доста разговори с колеги от всякъкъв вид монтажни и производствени дейности, така че не мисля че съм кон с капаци и не говоря ей така да си запълвам времето с чукане по клавиатурата.
Е как "не си антифен", аз ли написах, че са "гола вода" ??? :lol: :lol: :lol:
Авас_ко, хайде - поизхвърлих се малко - не са еднакви, но са близки и като визия, и като обозначения. И аз съм го чувал това за подмарката, но никъде го няма официално.
Avas_co - майстор
Ок, знам че не зависи от вас.
Ако става от макита ще е супер.
Ще гледам да мина тия дни, само да не ме грабнат пак извън... тия дни и пак да си карам така.
strashko7 - специалист
винтоверта ще го купя от Англия защото ще се ползва в Англия и гаранцията си ми важи в юк въпроса е че тук несъм срещал метабо а линковете на уикс и б § кю ги сложих защото магазините сами наблизо.най-добра работа бими вършили 2винтоверта с 3 батерии но ненамерих такива или като тези
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002 ... ROKL5A1OLE
незнам тези на лидл дали си заслужават защото и лидл мие близо а в другата тема ги хвалят
значи да се спра на 14,4волтова литиево-ѝонна батерия

ето варианти с 2 винтоверта
http://www.amazon.co.uk/dp/B0043WF8AS/r ... Driver+Kit
намерих и метабо
http://www.amazon.co.uk/Metabo-Cordless ... Driver+Kit

а да разбирам ли че зеления бош купен от ук е добър примерно този
http://www.diy.com/departments/bosch-co ... 774_BQ.prd

или какво ще кажете за това
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00I ... UDOZ18O6K2

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: