• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Baлepu - специалист
Да, след третия опит се отказах.
MamaMy - майстор
А намери ли някой с багети да обходи терена? Ако искаш поне ти се пробвай. Дори и да не вярваш като Хидрата, поне ще си направил всичко по възможностите си. Иначе на 150м ще ти излезе вода на всякъде. Номера е най-малко да копаеш. :wink:
И аз не вярвах на разни шарлатани с пръчки, но гледах по Дискавъри как намират вода в пустинята. Бил много древен метод. Аз съм привърженик на научните методи, но един съсед ме викна да му помагам за първия кладенец. Като ми каза, че със сигурност са намерили вода на няколко места в двора му тези с пръчките и много се смях. Предложи на майтап да пробвам. Извади две сплескани медни тръбички от спирачки на кола огънати на буквата Г. Каза да ходя из двора и ще видя. Като се свиха първия път реших, че нещо съм стъпил на криво. Обаче смених посоката и те пак се изправиха и застанаха успоредно. Върнах се на същото място и те пак се събраха. Все едно някой със сила ги събираше. Намерих 3 точки след няколко часа обикаляне. Той потвърди, че другите с намерили същите места. Аз гледах така :shock: . Познай какво направих на другия ден!
В първата морга свалих една тръбичка и направих точни копия на неговите. Пробвах ги и "работеха". Обикалях два дена в моя двор и нищо. Накрая намерих едно място в хамбара точно в единия вътрешен ъгъл където се събират пръчките, но много по-слабо отколкото в комшията. Въпреки, че бях скептичен при него излезе вода. Не е много, но и него го домързя да копае повече и му се досвидяха пари за цимент и желязо. Факт е, че той вече не е закачен за ВиК, а мен продължават да ме изнудват. :?
miroki - майстор
пон мар 02, 2026 9:55 amBaлepu написа:
пон мар 02, 2026 9:42 ammiroki написа:
По 300 лева бяха пластмасовите, сега са 340.
Та това е двойно на бетонната :shock: Очаквам, че ще ми трябват 10-ина. Ако съм сигурен - да рече човек, но ако няма вода до тази дълбочина от тези пари остава просто една дупка :evil:
Ми не, бетонените си бяха същите пари. И на тръба дълга да вземеш цяла пак същите пари.
...
Явно си пропуснал съвета за ф50мм. До 6 метра без никакъв проблем. Аз 5 но с 6 метра 1/2 тръба. Най-големия зор беше да я закарам с колта. Отпред на огледалото вързана, отзад през стъклото на дръжката с 2 куки. А трудното при вадене е, чака като стигнеш чакъла преди водата, камък по камък се вадят. Малко мускули трябват или по-олекотена тръба. Ако разглабяш и повече метри ще успееш. Поне може да изкараш вода и чак тогава да почваш. Аз така направих. Търси с повече витки. Само размера на витките се завива и се вдига до горе да извади. Иначе не вади.
...
Това с багетите го знам от дете. А още съвсем малък като бях, беше с ябълков чатал зелен/неизсъхнал/прясно отрязан.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Моля за съвет за Сондаж ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: