Най - вълнуващия въпрос зимно време.
estzvetanov - специалист
Като отворите капака под горивната камера там дето събира пепелта, точно по средата пак има отвор, който води към вентилатора, там чистихте ли? Имай предвид че ако пелетите не горят добре може и от това да загасва на ниските степени.
nadinka - напреднал
estzvetanov написа:
Като отворите капака под горивната камера там дето събира пепелта, точно по средата пак има отвор, който води към вентилатора, там чистихте ли? Имай предвид че ако пелетите не горят добре може и от това да загасва на ниските степени.
Значи ще кажа къде чистихме, все пак съм жена, да не объркам нещо. Чистихме отгоре, където има тръби, и от двете страни долу има два капака, отвихме ги и там се виждат всички джаджи на камината, после има още два капака-отвихме и тях и там беше пълно с пепел. В момента се връщам с два чувала други пилети. Изчистих бункера със старите пелети, изсипах тези и току що я запалих. Довечера ще пиша пак, като питам мъжо дали сме изчистили този отвор по средата, ама май се сещам за къде става въпрос и май там не сме чистили.
kamina.alba18kw - специалист
Да не и е пък много силен вентилатора на първа степен и да ги изгаря по бързо от колкото пуска? Шаш..
andy_forresite - майстор
Според мен въздухът е малко и затова препълва. Препълването задушава пламъка и може да изгасне като нищо. Трябва да се изчисти и онзи отвор, за които ви споменават.
Като изчистите вероятно ще има подобрение, но според мен трябва да се променят настройките, защото в момента явно не са добри - предозирате с гориво и ще продължава да задръства, ще чистите и т.н.
nadinka - напреднал
Променяме и настройките всяка вечер с човека от магазина, от когото купихме камината. Онзи ден намалихме подаването на пелети, вчера беше нещо свързано със самопочистването. От обяд до този момент гори новите пелети, вече около 3 часа, пу пу, дано всичко е наред. После пък да се чудя ко да прая старите пелети. Ама до там да стигнем. Сега я гледам си е стигнала градусите и съм в очакване.
nadinka - напреднал
nadinka написа:
Променяме и настройките всяка вечер с човека от магазина, от когото купихме камината. Онзи ден намалихме подаването на пелети, вчера беше нещо свързано със самопочистването. От обяд до този момент гори новите пелети, вече около 3 часа, пу пу, дано всичко е наред. После пък да се чудя ко да прая старите пелети. Ама до там да стигнем. Сега я гледам си е стигнала градусите и съм в очакване.

Очакването .... е същото, пак спря, не е от пелетите значи. Ще изчистим и оня отвор. Дано има подобрение [-o<
andy_forresite - майстор
Ох, това настройване не е добре. Явно ти трябва човек, който наистина разбира от управлението фумис. То е добро, но си е специфично. Ще те попитам по какво модулира камината в момента? Може по температура в стаята където е тя, може по температура на водата, може по температура на димните газове, може смесено да си изменя мощността и някой параметър да я спира и въобще да не е от пелетите.
Със смяна на пелетите стреляш в тъмното по отношение на хубавия горивен процес и работата на съоръжението както вие желаете.
Не съм гледал началото на дискусията за твоя случай. Може и да сте уточнили стойности на параметри, разхода какъв е и колко е температурата на димните газове. Аз от това управление не разбирам и затова напускам темата. Успех.
nadinka - напреднал
И аз не разбирам, то кой разбира на всичко. То аз ако разбирах, щях да си я настроя и нямаше въобще да знам че съществува този форум. А, и ако разбирах, нямаше да си взема капризна камина, ами котел, пак на пелети, щото имам къде да го сложа. Ама на.... Ще пиша вече като се оправи и как сме я оправили. :sad:
andy_forresite - майстор
Всичко пише в тази тема, но е разхвърляно. 119 страници на пръв поглед отказват, но повярвай ми, много бързо се минават. Трябва като имаш време да я почнеш отначало и да си запишеш всичко, което считаш за важно. Задължително си запиши кой параметър за какво служи и какви стойности приема обичайно. Подреди ги по стойности - 23, 24, 25 ... 54, 55, 56 и т.н. След това настройваш управлението и камината ще запее коледни песни.
Не е лошо да проверите дали коминът има нормална тяга. Без тяга няма да гори който каквото и да настройва от копчетата.
sstenly1 - специалист
nadinka написа:
И аз не разбирам, то кой разбира на всичко. То аз ако разбирах, щях да си я настроя и нямаше въобще да знам че съществува този форум. А, и ако разбирах, нямаше да си взема капризна камина, ами котел, пак на пелети, щото имам къде да го сложа. Ама на.... Ще пиша вече като се оправи и как сме я оправили. :sad:
А поне направихте ли си труда да прочетете книжката или да се разровите по-обстойно в темата на форума.
По принцип когато човек си вземе автомобил,или може сам да го шофира,или намира(плаща на) някой който може,има и трети вариант,гледа си го като "голям камък".Съжалявам ако е прозвучало грубо,дано сте ме разбрала. :wink:

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: