пон окт 21, 2024 4:09 pmТрифон П.Трифонов написа: Разхода не би трябвало да се вдигне, ако се осъществява контрол на температурата в помещенията. Най-точно е със СТ, поставен на правилното място и добър хидравличен баланс.От както съм монтирал пелетната горелка /преди повече от 5 години/ регулирам температурата със СТ и мога да кажа че със старото управление на Intiel се получаваше много добре като конфорт в помещенията и разход на пелети. Разбира се че котела Дакон Дор 24 е малко модифициран, сложил съм допълнително турболатори/ температурата на димните газове не превишава 90-100(°C) и почти няма загуби. С новото натурелското управление се надявам да постигна още по-добри резултати но иска много клечене до котела и наблюдение.
На Р3 ще набира по бързо температура, след което ще свали на Р2, Р1 и евентуално ще загаси.
пон окт 21, 2024 4:30 pmfalcoh написа: ...С новото натурелското управление се надявам да постигна още по-добри резултати но иска много клечене до котела и наблюдение.Това знаеш ли го?
https://www.naturela-bg.com/files/NRC8-SV_rev1_1_BG.pdf
Не може да замести напълно клечането до горелката, но..........
Имаш си нова играчка. Също като с ново гадже е- отначало е силно интригуващо.
Бързо ще разучиш логиката на контролера.
пп. С Бош 27квт. съм. Купих го 2-3 години преди Грейко да направят техния.
Направил съм го 5 ходов, както и два турбулатора има. Температура на газовете спадна до 90 на номинал, при Т на водата 60 градуса. Запуши с пепел инокса на поне 4м нагоре за един сезон.
Знаех, че ще стане така и съм го показвал със снимки. Инсталатора ме предупреди да не свалям температурата под 110-120 градуса, но исках да опитам.