Е,те това е обяснение.Чети и вникваи в текста какво обяснява Л.Ганев. С негова помощ нагласих моя котел да работи в добър поправка отличен режим 
Здравейте група, мисля, че тази тема е правилното място да задам въпросите си.
Имаме котел на Висман Витопенд 100, 24кв. Апартамент тухла , заема крайна част на сградата, етаж 3. Отопляват се хол с кухня 25м2, 2 радиатора с по 20 глидера , спалня 15м2 1 радиатор с 20 глидера и лира в банята. Разпределението е такова, че като влезеш си в коридора, спалнята в ляво и до нея баня ( срещу входа) и вдясно е хола с кухня, като кухнята се пада до баня и другата стена на хола е друг апартамент, 2 външни стени. Спалнята обаче, 1та стена е към стълбите, другата към банята и 2 външни. Имаме програматор на Салус, който контролира котела. От скоро сме с бебе и държим по-топло в спалнята, като тя се топли вечер предимно и съм задал към 22.8 градуса. През деня сме предимно в хола , който на сегашните температури около 0/-2 държи над 23 градуса без нищо да се пуска. Спалнята е по-хладната стая. Вчера малко поразтърсих брошурите за котела и пише, че той е 10,8кв до 24кв, като сякаш минималната му мощност е 10,8кв, което значи около 1кубик на час разход. Това ми се стори доста и грубо обеснява последните ми сметки:
Ноември 140лв някъде или 149кубика газ като не сме топлили целия месец.
Декември 166лв/176 кубика, като за Декември това е за 20 дни, другите 10 дни не бяхме тук и сложих всичко на минимум, за да не се включва отопление.
1. Има ли нещо нередно , споделете добри практики имам чувството, че това са твърде високи сметки, да температурата е комфортна и не е климатик да ти духа в лицето, но все пак какво мислите.
Разполагаме с термопердета като в спалнята много често ги разпъвам и откривам радиатора, за да няма нищо пред него.
Котела мина профилактика Октомври месец и човека каза, че всичко работи добре, регулира му някакви неща уж да е икономичен.
2. Възможно ли е наистина да харчи кубик на час отопление като минимален разход, ако намаля глидерите в хола, може ли да се постигне икономия, в момента хола съм ги намалил от +- , защото ставаше фурна. Няма термоглави от 1 до 5 и са само на плюс и минус врътките.
Знам, че зададох много въпроси надявам се да помогнете, успешна и безаварийна година на всички тук.
Едит - настройката на котела за водата на радиаторите е на 4, като когато си работи температурата на водата е към 60-65.