• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
Сащо, продължавай в същият дух.Остави ги скептиците. На някои с пари и със строеж от нулата им е по-лесно. Нека видим и твоят подход. В него има уникалност. Може на доста хора да им е полезен.
Успехи!!!
velsi - Почетен майстор
Темата е почистена. Моля придържайте се към тематиката и спазвайте добрия тон. Който счита, че тази тема не му е интересна просто да не я следи и съответно да не пише в нея. Всяко следващо мнение, което не е по темата ще бъде своевременно премахнато. На автора искрено пожелавам успех.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Здравей Сашо.
какво стана със строежа.
Вече трябва да си привършил с плочата, а може би си и декофрирал вече.
Давай инфо и снимков материал.
Надявам се нямаш проблеми.
Поздрави.
sasho 28 - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
Здравей Сашо.
какво стана със строежа.
Вече трябва да си привършил с плочата, а може би си и декофрирал вече.
Давай инфо и снимков материал.
Надявам се нямаш проблеми.
Поздрави.
Проблеми няма,още си стои кофража.Тия дни ще ходя да декофрирам и ще снимам :)
sasho 28 - специалист
Малко актуални снимки-измазания страничен ръб на бетоня и металната врата на мазето,която още не съм довършил

Прикачен файл

DSC02146.JPG
DSC02146.JPG (105.64 KиБ) Видяна 6370 пъти

Прикачен файл

DSC02147.JPG
DSC02147.JPG (139.47 KиБ) Видяна 6370 пъти

Прикачен файл

DSC02148.JPG
DSC02148.JPG (115.31 KиБ) Видяна 6370 пъти
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Здравей Сашо.
Чак днеска видях, че си писал.
Подпорите не си ги махнал още гледам. Колко дни вече стои с кофраж отдолу на ,,плочо-настилката".
Тази тухлена зидарийка я измажи, че е яко грозно.
И пускай снимки от процеса на работа - интересно е.
Сега какви ти бяха плановете - ще продължаваш ли от тази кота на горе и ако да с какво строителство.
Предполагам ще си е пак змонолитно, защото няма оставени железа за прихващане на дървени елементи.
Кажи какви са ти плановете и да продължаваме да мъдрим.
Поздрави.
И моля те - на-горе по тънки кулони, че ме убиваш така.
Поздрави.
sasho 28 - специалист
Това е зидан червен камък,тухли няма.Нагоре колоните ще са 25х25 :)

Прикачен файл

DSC02153.JPG
DSC02153.JPG (110.99 KиБ) Видяна 6210 пъти

Прикачен файл

DSC02154.JPG
DSC02154.JPG (100.51 KиБ) Видяна 6210 пъти

Прикачен файл

DSC02155.JPG
DSC02155.JPG (111.88 KиБ) Видяна 6210 пъти
Martin.P - специалист
sasho 28 написа:
Словенски е,метален гребен,125 литров.Такъв прецених,че е по-добре от по-голям,щото към 1 чувал цимент от 25 кг. се добавя 100-110 литра баластра.За 190 литров ти трябват по-малко от две чувалчета и по-трудно се смята.Следващия оптимален вариант е 250 литра-за два малки чувала.Но в твоя може и да си бъркаш по-малко.Моя пък го разглобявам и в леката кола-на седалката се събира,по-голям казан едва ли би влязъл,щото и тоя ми се зори.По усамотени вили не е добре да се оставя да не мине вълната цунами :lol: Но в един миксер няма какво да се разваля толкоз,единствено мотора,някой друг лагер,ремъка-и тва е.Но сам,за един ден,повече от 2 кубика трудно мешаш и наместваш...
Вчера си купих такава. 130литра, 600 вата, словенска... от Практикер правят разпродажба и ги дават по 300лв., вместо по 399. Дано да е здрава. Мисля да влезе в употреба напролет, като почна да правя пояс за оградата. Тези 100-110 литра баластра как ги смяташ? Имам предвид под формата на кофи или колички?
kuuuuuul - майстор
Имам доста опит с такава бетонобъркачка и за себе си съм установил че е най добре с две еднакви кофи/едната за цимента другата за останалото/големината на кофите подбираш според обема на бъркачката,първо сипваш вода но не цялото необходимо количестви,после чакъла ако е бетон,цимента и тогава пясъка,ако е замазка една кофа пясък да е редко,цимента и естаналия пясък.Водата се добавя по малко и се оставя да се разбърква защото като се разбърка става по рядко. :partyman:
sasho 28 - специалист
Martin.P написа:
sasho 28 написа:
Словенски е,метален гребен,125 литров.Такъв прецених,че е по-добре от по-голям,щото към 1 чувал цимент от 25 кг. се добавя 100-110 литра баластра.За 190 литров ти трябват по-малко от две чувалчета и по-трудно се смята.Следващия оптимален вариант е 250 литра-за два малки чувала.Но в твоя може и да си бъркаш по-малко.Моя пък го разглобявам и в леката кола-на седалката се събира,по-голям казан едва ли би влязъл,щото и тоя ми се зори.По усамотени вили не е добре да се оставя да не мине вълната цунами :lol: Но в един миксер няма какво да се разваля толкоз,единствено мотора,някой друг лагер,ремъка-и тва е.Но сам,за един ден,повече от 2 кубика трудно мешаш и наместваш...
Вчера си купих такава. 130литра, 600 вата, словенска... от Практикер правят разпродажба и ги дават по 300лв., вместо по 399. Дано да е здрава. Мисля да влезе в употреба напролет, като почна да правя пояс за оградата. Тези 100-110 литра баластра как ги смяташ? Имам предвид под формата на кофи или колички?
Смятам ги с две десетлитрови метални кофи.Първо сипваш кофа и половина вода-това е относително,щото пясъка и чакъла са различно влажни,според зависи кога е валяло.След това четири кофи чакъл и докато върти,изсипваш един чувал цимент.Без да спираш машината,досипваш още 6 кофи,от които 3 пясък и 3 чакъл.Следиш водата и при нужда досипваш,трябва да е мазно,да се "свлича".Общия брой на кофите трябва да е 10 броя или сто литра.Като забъркаш 10-на бъркала,обърни казана с отвора надолу и полей малко семеринга на остта с някакво моторно масло,че почва да свири-цимента го изсушава.А през 2-3 кубика махай казана и смазвай двата лагера на остта-просто ги поливаш с масло обилно,да се накиснат.В инструкцията пише,че периодично трябва да се опъва и ремъка,ама до сега не съм го правил.Между другото не се лъжи да смазваш с грес обръча на казана,щото лепи камъчета и ще пр---еш машината.Тънко масло му е достатъчно,но помалко.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: