Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
milo65, горелката ти каква е - 20 или 30кВт - предполагам 30кВт ? На коя мощност работи основно? Питам, защото аз за 2 зими ползване не съм чистил досега нито веднъж, а и от клиенти не съм чувал за толкова упорит нагар :?
batboby - напреднал
Browning написа:
n.ganev написа:
От това което съм чел разбрах че се наложило да се прибира от лов поради проблем - но какъв така и не разбрах :? . Извинете, но от лов си тръгвам само при обявена бедствена ситуация! Нека колегата сподели.
Здравей колега щом си ловец значи знаеш какво е да те връщат от лов колко е неприятно женати да звани на пусията и на постоянно мрънка колко е студено на бебето колко е студено на децата , ти поне трябва да ме разбереш щом си колега. Та по въпроса с проблемите .Тръгваш сутрин на лов горелката работи нормално топло супер без прекъсване 24 часа но към обед пеква едно слънце от нищото и горелката минава в SUSPEND и шнека затяга и бушона изгаря /става въпрос за шнека на горелката/ но слънцето се показало само за 2 часа и се скрина и става студено .Следващата седмица пак горелката е спряла и изписва Pileti jam .Звъня на майстора и почваме цял ден да умуваме ,докато жена му най накрая и на него започна да звани че е студено в тях не е запалил парното , но какво да се прави приятелче от деца сме израснали ФИЛМА е верен и на всеки ще помогне. Разбрахме че прави нагар между шнека и корпуса и там затяга ,но когато горелката е странично на котела GREYKO не се вижда нищо вътре бъркаш с една отвертка и чагарташ докато не изкараш нагара от вътре ,казваш си супер намерихме решението :-D да ама не в събота преди да да тръгна на лов слизам почиствам нагара пускам и тръгвам отивам на лов и ми звънят пак е студено идвам си пак е угаснал е ми как човек да не иска да го хвърли в морето.Също при нас на морето имаме проблем с тягите на комина като се раздуха морския в котела става като турбина ще дръпне и пелетите през комина намалявам въздуха ,морския утихва бягай сега увеличаване .
Проблема не е в горелката, а в пелетите. Имах абсолютно същия проблем, майстора накрая смени горелката, а проблема остана. Оказа се, че пелетите са прекалено твърди и блокират малкия шнек. С новите пелети /слънчогледови/ вътрешният шнек върти много "мазно". От тях изгорих вече 1 тон и още не съм чистил нагар.
filmatoplo - майстор
Всеки ден го сърби Дъто на производитела на тези пелети които ползвал, 1доставка 4 вида пелети.
n.ganev - майстор
По повод гадния звук и изгаряне на предпазителя - определено е от твърди пелети. С такива се чува и при мен. По повод нагара - получава се когато в SUSPEND се подава % кислород а няма подаване на гориво. Т.Е. получава се горене на кислород и на практика този т.нар. нагар е въглерод. Вземи едно парченце и го разчупи и ще видиш кристалната структура. При Вас това се получава поради проблемите с тягата, които споменаваш - просто вятъра постоянно ту се усилва ту намаля - знам защото имам близък по този край. И все пак успокояващо е че има защита и до там - при други горелки при затрупване с гориво се получава обратен огън и познай. Имаш предимство както писа Филма е при теб.
filmatoplo - майстор
За тягата, някога ще започнем задължително да поставяме -регулатори на тягата, а дано , навън е почти задължително.
milo65 - специалист
LazarGanev написа:
milo65, горелката ти каква е - 20 или 30кВт - предполагам 30кВт ? На коя мощност работи основно? Питам, защото аз за 2 зими ползване не съм чистил досега нито веднъж, а и от клиенти не съм чувал за толкова упорит нагар :?
Горелката е 20 kw и работи основно между 1-ва и 2-ра степен, т.е сменя между 6.5-7квт и 11-12квт/по мои не много точни изчисления/, в изчакване не влиза. Тягата на комина е добра, но кюнеца е доста дълъг- около 5м. с две чупки и предполагам, че това има значение за горивния процес. Пелетите не са толкова твърди, поне на вид, но определено са пълни с боклуци, въпреки че уж ги водят А2..
Бай Гого - специалист
milo65 написа:
Пелетите не са толкова твърди, поне на вид, но определено са пълни с боклуци, въпреки че уж ги водят А2..
Това че са А2,значи че съдържанието на твърди частици е по голямо,а не че са по качествени.
filmatoplo - майстор
Споко -още месец и полувина Пелетна Сага.
Evgeniy - майстор
i_minov написа:
Купих си този кабел http://www.elimex.bg/product/65519/cabl ... rs232.html, но компютърът ми с Win XP не може да го разпознае. Пробвах с различни драйвери, които намерих в нета, но неуспешно. В Device Manager излиза usb-ser! неразпознат драйвер и изобщо нямам com port. Някакви идеи?
На китайския сайт пише, че е с PL2303:
http://www.alibaba.com/product-detail/Y ... 70466.html

Драйвер може да свалиш от сайта на Фбос - има две версии:

http://fobosgas.com/page/28/softuer.html
Radoslaw - специалист
Тези по евтините до 15 лв,поддържат Win XP,по скъпите до 25-30 лв са за Win 7,Като стават и за XP.И явно на търговците им е писнало от неработещи такива конвертори,вече са комплект с диск с драйвери.Просто търсете такива комплекти.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: