Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед ное 25, 2018 3:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед ное 25, 2018 2:21 pmrrenetaa написа:
нед ное 25, 2018 1:24 pmТрифон П.Трифонов написа:

След 10 см стиропор, независимо от табела и плътност, щом няма разлика, има нещо тотално сбъркано.
Не знам дали само в отоплителната или и в топлоизолационната система.
Ако ходя с много як кожух, ама разгърден, как ще ми е топло.
Още повече ако не съм хапнал мешана скара, полята с юнашко.
Съжалявам, че се е получило така!
При толкова несгоди, специалист на място.

Добре де, радиаторите имат ли кранчета, термоглави......?
Щото, 64-5 градуса вода, си грее доволно и децата.
Радиаторите са с обикновени врътки и са отворени да края ,спрян е единия в голямото помещение.
Като вдигне 64-65 градуса и гасне,пада на 46-47 градуса и отново пали. Притеснението ни е че това постоянно палене за запалката не е ок,също разхода не е ок ,радиаторите изтиват и отново вс ....палене вдигане на високи градуси,много над зададените и спадане много под зададените,което колкото и да не разбирам смятам че не е ок.
Относно кожуха :-D ,това го чух от майсторите които правиха изолацията и като се замисля наистина е правилно - Ако излезеш навън по тениска на -10 и по тениска но и си хвърлил и кожух върху тениската няма да е същото. Тук пък идва въпроса и че си бос,без обувки и без шапка,т.Е. под нас никой не живее както и над нас а също и до нас :x
Викането на специалист е най-добрия вариант ,няма да имаме тея главоболия,и днес цял ден да съм в ужас,но специалистите каквито и да са те,а такива няма особено тук,не искат да идват,тя е вече извънгаранционна ,не ги викаме за сезонно почистване и вече нямат време,не им се взимат пари явно,от 1-2 месец а ги викаме и нямат време. Тагава идва момента в който разбираш че сам трябва да се оправяш :|
Значи трябва управлението да го накараме да укроти огъня, да не достига 64-5 и да не гасне.
Да влиза в "модулация" демек.
Хайде колеги, помагайте с настройките на туй чудо!

burner, имаш възможност да реабилитираш марката. Помагай!
В чудо се видях,одеве вкарах вс стойности как са по книжката и пак все тая :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Вероятно моторчето дето върти шнека тъй като е по-мощтно(такова закупихме без да знаем)подава повече или върти И там каквото и да е определението и за това вдига толкова градусите си мисля 8-[
нед ное 25, 2018 4:11 pmburner написа:
Ами явно настройките са пипани и не се знае кое къде е. Като начало, нека колегата напише какъв е интервалът на работа на шнека (горивен цикъл) и какви са настройките за подаване на пелети за различните степени и при модулация. Нека се опита да поведе работата на камината по Т на водата, а не по термостат. Ще трябва да намалим стойностите на подаваните пелети. След като се стабилизира работата на камината и спре да гасне, ще оправим хистерезиса, ако е нужно. Целта е да балансираме работата на камината, за да не гасне, после полекичка ще я припаснем към системата. Нека не ви плаши, че отначало температурата на водата ще бъде ниска. Важното е да спре да гасне. Оттук нататък постепенно ще я нагласим за вашите нужди.

Не ми стана ясно онова със шнека, дето стария бил с 5, новия със 7... Какво означават тези стойности.
https://motor-barbeque.com/bg/5-oborota ... a/p48.html
От тук взехме новият редуктор и разбрахме в последствие и по данните на стария че е по мощен
Какво трябва да е налягането в системата на бурнит 25 налягане при работа с и в покой. Защо не достига печката желаната температура. Например на трета скорост 60градуса зададени от работи до 58 и дотам
В момента е по заводски настройки,как е в книжката така ги зададох.
Съжалявам за тъпите въпроси,но изобщо нз как да наглася камината да работи по Т на водата,как става това и къде е в менюто,видях че термостат е на 30 градуса,изключвам го вчера (поне така си мисля де) и камината седеше постоянно на 44 градуса при зададени 54 и не мърдаше,радиаторите бяха хладни.
Винаги е работила на А (автоматичен)режим
burner - специалист
:проба:
нед ное 25, 2018 5:21 pmrrenetaa написа:
Вероятно това 5 и 7 са оборотите на мотора на шнека за минута. Не съм сигурен в това, но ако е така, то трябва да се намали подаването на пелети доста под фабричните настройки. Защото моторът върти определено време за различните степени, и ако скоростта му е увеличена за единица време ( излиза с около 40%), то трябва доста решително намаляване на подаването на пелетите. За термостата има колеги, които знаят как да го изключат, аз не помня как беше. Не знам дали ще можете да се справите сама, но ако идва майстор, непременно му кажете за новия шнек.
Радиаторите да студени, а в стаята в която е термостатът топло ли е?
Ама изобщо имаш ли стаен термостат?
нед ное 25, 2018 5:33 pmburner написа:
:проба:
нед ное 25, 2018 5:21 pmrrenetaa написа:
Вероятно това 5 и 7 са оборотите на мотора на шнека за минута. Не съм сигурен в това, но ако е така, то трябва да се намали подаването на пелети доста под фабричните настройки. Защото моторът върти определено време за различните степени, и ако скоростта му е увеличена за единица време ( излиза с около 40%), то трябва доста решително намаляване на подаването на пелетите. За термостата има колеги, които знаят как да го изключат, аз не помня как беше. Не знам дали ще можете да се справите сама, но ако идва майстор, непременно му кажете за новия шнек.
Радиаторите да студени, а в стаята в която е термостатът топло ли е?
Ама изобщо имаш ли стаен термостат?
Термостат има в нея да,изключвах го от настройките и до тук ..,подържа 44 градуса при зададени 54 и радиаторите са хладка във всички стай,по горе обясних каква е системата и количеството радиатори.
От сервиза идваха и преди когато се налага да подменяме рредуктора ,знаят за проблема ни,знаят че е много играчка с намалянето на пелети и играчката по настройката и казват че нямат такова време за настройка,молих няколко пъти но ми казват,ще видим,за сега време нямаме,то на нас за лятото не ни трябва. А от тях сме взимали вс което ни е нужно за парното и пелените си от тях взимаме независимо че сменят фирмите с който работят ги сменят всеки сезон,ноооооо. ....
нед ное 25, 2018 5:16 pmСтоянД написа:
Какво трябва да е налягането в системата на бурнит 25 налягане при работа с и в покой. Защо не достига печката желаната температура. Например на трета скорост 60градуса зададени от работи до 58 и дотам
Налягането на водата ли?
Ами от 0.5, в покой, до 2 загряла. В тоя диапазон все ще работи. Не че така трябва да е.
Трета скорост на помпата ли? Връщай веднага на втора и не пипай камината!
burner - специалист
Термостат, доколкото знам, няма в камините. Май там има само опция в менюто, ако си купиш стаен термостат и го сложиш на стената.
Всъщност каква Т на водата си заложила за достигане?
Е, има вътрешен термостат
Dzvera - напреднал
Здр. Колеги имам малки въпросчета, по скоро допитвания : първо си затворих системата като премахнах разширителния съд и монтирах манометър + обезвъздушител Изображение, не е постоянно включена към вода, защото няма как, поне за сега. Кязаха ми че е добре да я държа на 1,5, според вас добре ли е ? Искам да си направя помпата дя се включва на 40 и да изключва на 40, дяли е добре ? Благодаря предварително ! :drinkers:

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: