пет дек 10, 2021 3:41 pmpepi3196 написа: Настройките са ти близки до моите като стойности но това не значи, че подава същото количества пелети.Разбира се, че съм го мерил. Даже мисля, че писах, че настройките по запалването и разгарянето са същите, само зареждането е различно като секунди, но като кг трябва да е същото. Секундите на зареждане при запалването зависят от капацитета. Аз сега замервам 10 чувала и като свършат ще прецизирам капацитета. Досега вече 5 чувала е изгорило, капацитета е почти точен. Това с шнека и 1 минута да пуска ми изглежда не много точно, приблизително.
При мен шнека е с капацитет 38кг, твоя мерил ли си го?
Ако не си, започни от там
При първоначално зареждане пелетите трябва почти да покриват запалката.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
yassi
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
galatianina
- помощник
Здравейте колеги. Имали ли сте случай при който на горелка Грейко RB 20 да се запуши с пелети металният кожух на който е хванат вентилатора. От там ми дава грешка препълване..Възможно ли е там да е влязла мишка и тя да е пренесла до там пелетите? Или е някъде другаде проблема?
galatianina
- помощник
Благодаря за отговора. Сега свалих и изчистих лапата на горелката. Нямаше буца, но имаше нагар. Сега ще наблюдавам ако пак започне да се пълни там ще търся шнек вече.
g.gushterov83
- специалист
пет дек 10, 2021 11:02 amyassi написа: Здравейте,Здравейте,
Относно опциите темп датчик за димни газове, не е необходим, само информативно и не повишава безопасността. Тази температура не може да се контролира, освен предполагам да се сложи клапа на входа на комина, но не знам дали това е удачно, а и нямам намерение да стоя непрекъснато до котела да следя тази температура.
Не е точно така относно датчика за димните газове. В сервизното меню има подменю "Безопасност", от което може да се настрои температура на газовете, при която да излиза предупреждение и такава, при която котела да се гаси. При мен няколко пъти е изкарвало аларма и един път се изгаси. Колкото до стоенето до котела - не е необходимо. През приложението температурата се визуализира, пък и кой го интересува при добре зададени стойности, коментирани по-горе.
alex_serviz
- специалист
Здравейте!
Много отдавна не съм влизал в темата, но имам питане: Някой горил ли е пелети от слама?
Знам, че на теория не би трябвало, но все пак.
Скоро изгорих 50 чувалчета пелети от слонска трева, но и тяхната цена отиде в небесата...
Много отдавна не съм влизал в темата, но имам питане: Някой горил ли е пелети от слама?
Знам, че на теория не би трябвало, но все пак.
Скоро изгорих 50 чувалчета пелети от слонска трева, но и тяхната цена отиде в небесата...

LazarGanev
- "Велик майстор"
Смесваш със слънчогледови едно към едно
andy_forresite
- майстор
А ако не ги смесва какво ще стане?
От миналата година имам проблем с пулта на управлението, 1.8/1.4 - с двуцветния екран и с 4-те бутона. Бутонът "стрелка надолу" понякога не работи. Налага се да приложа цялата си упоритост и засега сработва. Проблемът е че за да включа отоплението този бутон ми трябва. Случва се по 2 минути да го "масажирам" и не знам как още пръста ми не е влетял през пластмасата.
Може и да е коментирано другаде, но да питам - новото управление с чувствителен на допир екран става ли за версия 1.8/1.4 и колко $$$ струва?
От миналата година имам проблем с пулта на управлението, 1.8/1.4 - с двуцветния екран и с 4-те бутона. Бутонът "стрелка надолу" понякога не работи. Налага се да приложа цялата си упоритост и засега сработва. Проблемът е че за да включа отоплението този бутон ми трябва. Случва се по 2 минути да го "масажирам" и не знам как още пръста ми не е влетял през пластмасата.
Може и да е коментирано другаде, но да питам - новото управление с чувствителен на допир екран става ли за версия 1.8/1.4 и колко $$$ струва?
andy_forresite
- майстор
Използвал съм това с таймера, но не е работа. Не прави разлика между събота и понеделник. Днес му бях задал да запали към обяд, утре в 7 часа, в събота когато се събудя го пускам...
Ще стане ли на мястото на стария дисплей или ще иска разширяване?
Ще стане ли на мястото на стария дисплей или ще иска разширяване?
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература