Най - вълнуващия въпрос зимно време.
yassi - специалист
пет дек 10, 2021 3:41 pmpepi3196 написа:
Настройките са ти близки до моите като стойности но това не значи, че подава същото количества пелети.
При мен шнека е с капацитет 38кг, твоя мерил ли си го?
Ако не си, започни от там🙂
При първоначално зареждане пелетите трябва почти да покриват запалката.
Разбира се, че съм го мерил. Даже мисля, че писах, че настройките по запалването и разгарянето са същите, само зареждането е различно като секунди, но като кг трябва да е същото. Секундите на зареждане при запалването зависят от капацитета. Аз сега замервам 10 чувала и като свършат ще прецизирам капацитета. Досега вече 5 чувала е изгорило, капацитета е почти точен. Това с шнека и 1 минута да пуска ми изглежда не много точно, приблизително.
galatianina - помощник
Прикачен файл:
rsz_img_20211210_171644.jpg Снимка в
Здравейте колеги. Имали ли сте случай при който на горелка Грейко RB 20 да се запуши с пелети металният кожух на който е хванат вентилатора. От там ми дава грешка препълване..Възможно ли е там да е влязла мишка и тя да е пренесла до там пелетите? Или е някъде другаде проблема?
Прикачен файл:
rsz_img_20211210_171637.jpg Снимка 1
n.ganev - майстор
Най-вероятно в горивната камера има "буца" и малкият шнек плаче за нов.
galatianina - помощник
Благодаря за отговора. Сега свалих и изчистих лапата на горелката. Нямаше буца, но имаше нагар. Сега ще наблюдавам ако пак започне да се пълни там ще търся шнек вече.
g.gushterov83 - специалист
пет дек 10, 2021 11:02 amyassi написа:
Здравейте,

Относно опциите темп датчик за димни газове, не е необходим, само информативно и не повишава безопасността. Тази температура не може да се контролира, освен предполагам да се сложи клапа на входа на комина, но не знам дали това е удачно, а и нямам намерение да стоя непрекъснато до котела да следя тази температура.
Здравейте,
Не е точно така относно датчика за димните газове. В сервизното меню има подменю "Безопасност", от което може да се настрои температура на газовете, при която да излиза предупреждение и такава, при която котела да се гаси. При мен няколко пъти е изкарвало аларма и един път се изгаси. Колкото до стоенето до котела - не е необходимо. През приложението температурата се визуализира, пък и кой го интересува при добре зададени стойности, коментирани по-горе.
alex_serviz - специалист
Здравейте!
Много отдавна не съм влизал в темата, но имам питане: Някой горил ли е пелети от слама?
Знам, че на теория не би трябвало, но все пак.
Скоро изгорих 50 чувалчета пелети от слонска трева, но и тяхната цена отиде в небесата... :x
LazarGanev - "Велик майстор"
Смесваш със слънчогледови едно към едно
andy_forresite - майстор
А ако не ги смесва какво ще стане?

От миналата година имам проблем с пулта на управлението, 1.8/1.4 - с двуцветния екран и с 4-те бутона. Бутонът "стрелка надолу" понякога не работи. Налага се да приложа цялата си упоритост и засега сработва. Проблемът е че за да включа отоплението този бутон ми трябва. Случва се по 2 минути да го "масажирам" и не знам как още пръста ми не е влетял през пластмасата.
Може и да е коментирано другаде, но да питам - новото управление с чувствителен на допир екран става ли за версия 1.8/1.4 и колко $$$ струва?
prascho - майстор
Сложи го на таймер и всеки ден ще се включвам само. А пък ти ще масажираш жената :)
andy_forresite - майстор
Използвал съм това с таймера, но не е работа. Не прави разлика между събота и понеделник. Днес му бях задал да запали към обяд, утре в 7 часа, в събота когато се събудя го пускам...

Ще стане ли на мястото на стария дисплей или ще иска разширяване?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: