Chefo77 написа:Да, нанобанано - прав си, извинявам се за заблуждението!!!Значи едни спазват, други не законите в РБ
Но фактът е, че не ми поискаха номера. На колегата също не са му го искали.
Всички имаме коли, нали ?

kozl 

- майстор			

393 мнения в "Лепене на Винетки?"

DundyTheCroc 

- майстор			

И мен не ми го искаха, касиерката направо погледна през прозореца и го записа на компа, излезе и на касовата.

chapara 

- майстор			

И на мен не са ми го искали в поща доста централна, на "Лъвов мост" в Сф. И моята идея не е да я сменявам непрекъснато, но съм си обявил возилото за продан. Както сочат фактите вероятно  с 4 летни и 4 зимни гуми + "Пайнер" сидирадиоплеър,газова уредба, "Каско" и Гражданска за още половин година вероятната цена на колата ще е не повече от 1500лв. Е и за 100 лв. винетка ли да подаря на новия собственик  

Leon 

- специалист			

Тези ... съвсем се разпищолиха:
"Драстична глоба от 3000 лв. беше наложена на шофьор на товарен автомобил, защото е арал без задължителната винетка, съобщи DarikNews.bg.
Пътните полицаи от Чепеларе спрели управлявания от него „Камаз” и установили, че превозното средство се движи без необходимия винетен стикер.
Наказателното постановление е на шефа на РУ Чепеларе, който определил и размера на сериозната санкция.
Мъжът атакувал глобата на две съдебни инстанции, но в края на миналата седмица магистратите потвърдили наказанието.
Решението на Административен съд – Смолян е окончателно и не подлежи на обжалване."
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo ... ka-6050042

"Драстична глоба от 3000 лв. беше наложена на шофьор на товарен автомобил, защото е арал без задължителната винетка, съобщи DarikNews.bg.
Пътните полицаи от Чепеларе спрели управлявания от него „Камаз” и установили, че превозното средство се движи без необходимия винетен стикер.
Наказателното постановление е на шефа на РУ Чепеларе, който определил и размера на сериозната санкция.
Мъжът атакувал глобата на две съдебни инстанции, но в края на миналата седмица магистратите потвърдили наказанието.
Решението на Административен съд – Смолян е окончателно и не подлежи на обжалване."
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo ... ka-6050042

Junak 

- майстор			

Чл. 10а. (Нов - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) (1) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.)
(2) Винетните такси се диференцират в зависимост от вида на пътното превозно средство, за което са предназначени, и от срока, за който е платена винетната такса.
(3) В зависимост от срока винетните такси биват годишна, месечна, седмична и ДНЕВНА.
(4) (Доп. - ДВ, бр. 101 от 2015 г., в сила от 22.12.2015 г.) Винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер.
А някой от цитиращите закона ще ми обясни ли защо не се спазва

(2) Винетните такси се диференцират в зависимост от вида на пътното превозно средство, за което са предназначени, и от срока, за който е платена винетната такса.
(3) В зависимост от срока винетните такси биват годишна, месечна, седмична и ДНЕВНА.
(4) (Доп. - ДВ, бр. 101 от 2015 г., в сила от 22.12.2015 г.) Винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер.

moimoimoi 

- майстор			

всичко ще се успокои когато винетките станат електрони и има дневна винетка за леки коли.
в момента хората протестират понеже им се налага по 1 път на седмица да излязат на републикански път и сметката им не излиза да ползват нито седмична нито месечна и остава годишна

в момента хората протестират понеже им се налага по 1 път на седмица да излязат на републикански път и сметката им не излиза да ползват нито седмична нито месечна и остава годишна

nanobanano 

- специалист			

Напротив.Аз пътувам всекидневно и протестирам за състоянието на пътищата спрямо цената!Ако не друго дупките могат да ги пълнят сппкойно,пък после ще мислим за идеални пътища!

naB4o 

- специалист			

Junak написа:Чл. 10а. (Нов - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) (1) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.)Има дневна винетка за тежкотоварни автомобили, няма за леки автомобили.
Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература