Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Само на теб и на ухо, заради професорите.

пп. Имам предвид, че са лепени добре- предполагам няма прегрято. Не коментирам разводката.
r3spawn - напреднал
Привет на всички!

Искам да напиша този пост, за да благодаря на всеки един от вас, който се включи със съвети през последните дни. След много лутане, мерене на температури и притеснения, се оказа, че проблемът не е бил толкова в самата система, колкото в моето непознаване на това как точно работи тя.

Реално, най-голямата ми грешка е била, че не съм давал време на къщата да се темперира. Къщата беше изстинала сериозно и аз очаквах чудото да се случи веднага. Оставих котела да работи три денонощия без прекъсване и това промени всичко – стените се затоплиха, системата влезе в режим и нещата си дойдоха на мястото.

Ето какво се случи днес и ме убеди, че всичко е наред: бях спрял котела за около 6 часа през деня. Когато го запалих отново към 16:00 ч., само за 2 часа и малко температурата в стаите се вдигна обратно и влезе в "зоната на комфорт". Нещо, което преди ми се струваше невъзможно.

Отказах се от слагането на втора помпа и байпас. Реших, че за момента ще остана само с термоглавите и няма да правя нищо повече по хидравликата. Просто е трябвало търпение и малко "ръчна" настройка на радиаторите.Системата в момента се справя и искам просто да се насладя на комфорта, който тя създава.

Следващите пелети, които ще взема, ще бъдат слънчогледови. Ще наблюдавам внимателно за това, което Трифон описа за тях – най-вече за цвета и наличието на прах в чувалите, за да преценя качеството им и как ще се отразят на горенето.

Благодаря ви още веднъж за търпението и затова, че ми помогнахте да разбера как всъщност работи моето парно! Спестихте ми излишни ремонти и ми дадохте увереност, че инсталацията ми е наред.

Поздрави и топли вечери на всички!
Още изпадам в ужас като си помисля как ти нарязват тръбите, монтират стентове, многоцолови помпи и пр.

Добре дошъл в отбора!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: