Най - вълнуващия въпрос зимно време.
димитар кисиов - специалист
тази седмица ми предстои да инсталирам RB -30 на фамилна къща в която имат подово и радиатори в стаите . подовото има трипътен вентил и оделна помпа . имаме стаен и термостат нямаме термо глави мисля си ако вържа помпата за подовото към програматора на горелката на местото на помпата за бвг а датчика пт 100 мери температурата в стаята . ще задам преоритет две помпи в този случаи стаения термостат ще пуска и спира помпата за отопление . ще намаля до минимум мощноста на първа степен зада не изключва горелката и работи само за подовото .мисля да си поиграя малко с настройките на температурите на пускане на помпите и температурата на бвг в случая стайна . помагате ще стане ли удачно :? :? :? :? :?
n.ganev - майстор
Проба грешка. Нищо не губиш, но ще проверя до колко най-ниска температура позволява контролера да се зададе за БГВ, а и да не се окаже, че хистерезис 1гр. е голям :? ? Пробвай и пиши.
LazarGanev - "Велик майстор"
Митак, не ми се вижда много удачно, защото ще има моменти, когато котелът ще остава без циркулационна помпа и може да се получат локални прегрявания по водната риза
n.ganev - майстор
Да итова го има особено в по-топли дни.
Ако има помпа за бойлер, която да върти постоянно ще е перфектно
Evgeniy - майстор
PT1000 нали е за котела? Ако се ползва попата за БГВ за подовото, тя нали се управлява по NTC 10K.
Значи котела ще си има защита по температура или аз нещо не схващам схемата.
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
Ако има помпа за бойлер, която да върти постоянно ще е перфектно
Да. Ще се управлявя от отделен термостат и при добра нагласа хем в бойлера ще има постоянно гореща вода хем системата ще работи тик так тик так :yawinkle: и душата в Рая и туй в унуй . Айде Митака да действа че прИмоцията ще свърши.
Evgeniy написа:
PT1000 нали е за котела? Ако се ползва попата за БГВ за подовото, тя нали се управлява по NTC 10K.<br abp="862">Значи котела ще си има защита по температура или аз нещо не схващам схемата.
Но в даден момент като спрат и двете
LazarGanev написа:
ще има моменти, когато котелът ще остава без циркулационна помпа и може да се получат локални прегрявания по водната риза
n.ganev - майстор
Evgeniy написа:
PT1000 нали е за котела? Ако се ползва попата за БГВ за подовото, тя нали се управлява по NTC 10K.
Значи котела ще си има защита по температура
Когато работят двете помпи в паралел ст.т. изключва помпата за отоплителният кръг но продължава да работи помпата за БГВ а горелката е в Съспенд и все пак топлата вода има къде да циркулира а и в такива случаи е добре в кръга на бойлера да има и едно радиаторче или лира :yawinkle: . А в случая ако спрат и двете помпи в Съспенда ще продължи загряването без циркулация - ако греша ме поправете, но ми се ще да помогнем на Митачето, че ако огладнее или ужаднее :drinkers: #-o - забравих колко Оки беше без ДДС откакто е спрял Цигарите.
Помпата за радиаторите ще спира, то е ясно. Помпата за подовото дори и да не спира, тя върти постоянно в подовото и пуска по малко вода от котела. Когато се стопли пода може да има моменти, когато водата се охлажда бавно и трипътния вентил е отворен малко или затворен - тогава циркулацията през котела е недостатъчна или нулева
n.ganev - майстор
Мисля че коментираме точно този момент и затова винаги сиоставям " отворена вратичка".

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: