• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сложен модел си избрал, ама явно си се справил
Бай Гого - специалист
Привет на всички любители на направи си сам..

От доста време поглеждам в този форум,но рещих най накрая да се регистрирам,тъй като така май е редно..

Аз също съм любител на пелетните горелки, и тъй като не са достъпни за сиромасите,реших да да се пробвам да сътворим една и да видим един куп железо и неколко жици какви пари излиза..

Та досега от три зими сътворих неколко модела по мой си виждания и расъждения /е и идеи от форуми и клипове по нета/

Та от тези неколко модела,останах много доволен от последната с която сега се отоплявам..

Та да ви покажем какво съм сътворил,пък някой ако има инерес да пита..
Всичко работи на 12 волта..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a4__wiGJfJc[/youtube]
mityom - специалист
браво на joro39 станала е добре, тялото предполагам е от нафтова горелка,вижда се и плоча или ламарина в котела, ще може ли някоя снимка че и аз се чудя как да закрепя моята,котела ми е железен и стените са гладки
krazz - специалист
Бай Гого написа:
Привет на всички любители на направи си сам..

От доста време поглеждам в този форум,но рещих най накрая да се регистрирам,тъй като така май е редно..

Аз също съм любител на пелетните горелки, и тъй като не са достъпни за сиромасите,реших да да се пробвам да сътворим една и да видим един куп железо и неколко жици какви пари излиза..

Та досега от три зими сътворих неколко модела по мой си виждания и расъждения /е и идеи от форуми и клипове по нета/

Та от тези неколко модела,останах много доволен от последната с която сега се отоплявам..

Та да ви покажем какво съм сътворил,пък някой ако има инерес да пита..
Всичко работи на 12 волта..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a4__wiGJfJc[/youtube]
Браво,
Аз нема кво да питам, като гледам котела топлообмена куца ама щом си доволен радвай му се!
Един съвет : " Нещо което работи добре не се мъчи да го правиш да работи още по-хубаво!
Желая ти успех и топли дни край огнището!
Bate_Pavka - напреднал
@joro39
Браво и от мен.
Първоначалният ми замисъл за горелка беше точно този.Имам същата нафтова горелка , ама все не ми дава сърце да я конвертирам :-D много по - лесно се преправят за горене на отработено масло.

Използвам случая да поздравя и Бай Гого .
Някой хора творят от сиромашия, на други им е хоби важно е да не стихва ентусязма :-D удволетворението е голямо когато спретнеш нещо работещо.
Бай Гого - специалист
krazz написа:
Браво,
Аз нема кво да питам, като гледам котела топлообмена куца ама щом си доволен радвай му се!
Един съвет : " Нещо което работи добре не се мъчи да го правиш да работи още по-хубаво!
Желая ти успех и топли дни край огнището!
Ми не знам по какво съдиш че,топлообмена куца,но щом като за 25 минути дига водата от 10 до 60 градуса при изключена помпа,и след това за още 35 минути след извъртането на водата закотвя на 60 градуса по термостат, за мене си е перфектен топлообмена.

Котела е правен от много известен майстор на котли,преди седем години. Три ходов с горна и долна серпентина,правен за въглища 35 кв. Отоплявам 180 кв/м къща без изолация с 200 алуминиеви глидера на 50см.

Горелката има много екстри като: Първоначално продухване на камерата,автоматично зареждане на първа доза,автоматично запалване,разгаряне в режим изчакване на шнека за определено време,влизане в режим на работа,обдухване и самопочистване по време на работа,защита от задръстване със следене от фотосензора /демек спира шнека докът се възтанови пламъка до определена светлина/,модулация,работа по часово време,защита от прегряване на водата,режим on/off,реглаж на обороти на вентилатора в три степени.. Гори секакви боклуци /пелети/,но най се радва на качествени.. Подаването на пелети и паузата се регулират с потанциометри /подаване от 0 до 3 сек. и пауза от 0 до 30 сек/ Разхода ми е между 2 и 2.8 кг. на час според външната температура.
sande34 - специалист
2,8кг х 4,5 кв/кг прави 12,6 кв х 90% кпд на мах е 11,34кв за 180 кв неизолирана къща при необходими 20 минимум ??
Сигурно добиваш енергия отнекъде.
LazarGanev - "Велик майстор"
sande34 написа:
мах е 11,34кв за 180 кв неизолирана къща при необходими 20 минимум ??
Сигурно добиваш енергия отнекъде.
Бъзикаш се нали?
plamenmaistora - специалист
Преди малко направих тест.В 5.30 точно запалих горелката,след 3минути и 45секунди запали.В5часа и 55минути водата в цялата инсталация от 20 градуса достигна 60 без проблем.Котела не работи предния ден беше топло.
sande34 - специалист
Да не твърдиш ,чес 12,5кв ще топли 500м3 неизолирана къща ?
Иначе браво на майстора като гледам камерата ще изкара над 40 кв
Мойсторе забравил си ревизия за почиствени на въздушната камера отдолу и скоро ще се напълни с пепел Адмирации за проекта
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: