• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo - майстор
Кой взел малко -ще компенсира с течност :drinkers: :wink:
Теди - специалист
Любимата салатка с пъстърмичка в нея, печени орехчета, сиренце, яйца, маслинки и заливка от мляко с мед. Ммммммммм наздраве :prayer: :drinkers:

Изображение
Stefan_62 - майстор
Теди написа:
Любимата салатка с пъстърмичка в нея, печени орехчета, сиренце, яйца, маслинки и заливка от мляко с мед. Ммммммммм наздраве :prayer: :drinkers:

Изображение
А това отдолу зелена салата ли е? Изглежда вкусно, дай малко по-вече инфо за приготвянето и. Абе някой ще го заболи стомаха от толкова гледане на деликатеси, ама да видим :lol:
Mega - специалист
Tedi, изключителна салата, направо ме заинтригува. Много добре изглежда. Току виж си казал точната рецепта. ;)

Относно пиенето. Преди 5-6 години на излет в троянския балкан. Нейде между Априлци и с. Скандалото. Всеки си носи ядене и пиене на една поляна на два часа преход от селото в планината. По едно време идват месните в комплект двама души. Започват да вадят, мезета, ядене, ракия. И хоп ракията в два литра бутилка от лимонада. Единия избухва, как така другия е взел само два литра ракия и след скандал го прати надолу за още час и нещо-два преход да взима още. Това било критично малко ракия за двама души. ;)

... Най-хубавото беше, че имаха кон и магаре. Който падне жертва се товари и надолу не ходи. Другите, по-трезви се търкалят по склона надолу. ;) ... абе все готини хора, приятели. ;)
Последна промяна от Mega на съб яну 12, 2013 10:49 pm, променено общо 5 пъти.
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
Единия избухва, как така другия е взел само два литра ракия и след скандал го прати надолу за още час и нещо преход да взима още. Това било критично малко ракия. ;)
За балканджиите е малко :lol: , още повече когато има и гости :lol:
bivolan - напреднал
Браво =D> изглеждат перфектно, ако не е тайна с какви подправки си налагал филетата :drinkers:

Едната подправка беше прясно смлян черен пипер,същото количество прясно смлян чимен,съвсем малко червен пипер.Другата партида я направих като каша пак от пресно смлени чер пипер,чимен и кимион със пресован чесън,брашно за спойка соев сос няколко капки и малко червено винце. - Това е мой пост от другата "месна" тема, като мога да допълня само, че варианта с виното,брашното и соевия сос по-добре му ляга май на телешкото.
stiv1961 - майстор
Stefan_62 написа:
Чена, това мезенце да не би да е това:
Изглежда перфектно, предполагам е и вкусно и отива доста :drinkers: с него :lol: , моето е още мекичко, но до седмица се надявам да стане за хапване. :partyman:
Брее, много се изписало след моя пост.... Стефко, снимката, която си показал е телешката пастърма, а аз нарязах едно парче от рибицата. Телешкото и при мен е още меко.

Прикачен файл

251220122019.jpg
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Брее, много се изписало след моя пост.... Стефко, снимката, която си показал е телешката пастърма, а аз нарязах едно парче от рибицата. Телешкото и при мен е още меко.
Ами много замезваш и :drinkers: и не обръщаш внимание на компа :lol:. Ще станат и те скоро за ножа и дъската :lol: :drinkers:
Asen_77 - напреднал
Да се похваля и аз с малко мезе: 1 кг свинско контра филе

24 часа в морска сол

Изображение

После оваляно обилно в чубрица ( не си падам по лютото )

Изображение

Изкара една седмица да се суши и резултата е

Изображение

Това е първия ми опит. На мен ми допада доста :) Идеята е от тази тема и благодаря на всички за това.
Теди - специалист
Рецептата на жената за салатката:
Една марула се нарязва или накъсва според предпочитанията на готвача. Сваряват се три-четири яйца , режат се някак и се нареждат върху зеленото канапе. Следва бяло сирене нарязано на кубчета и тънко нарязана пъстърма, които също отиват върху канапето. За това количество салата е достатъчна половин кофичка кисело мляко в която се слага една супена лъжица мед, три може би скилидки счукан чесън и шепа счукани също печени орехи. Добавя се и малко зехтин и малко или много, кой както обича, копър или магданоз. С този дресинг заливам салатата и добавям още от печените орехи, но този път цели. Това е оригиналната направа. Който обаче иска може да експериментира и с маслини и сушени чери доматчета в добавка. Естествено ако се очакват гости количеството на продуктите се удвоява.
Изображение :partyman:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: