Kirilpm написа:.Защо да сменям накладките като хващат и на желязо?само малко скърцат,защо да сменям ангренажния ремък и ролките като си работят.Екип по-умни от теб и мен хора са предвидилиНе си ме разбрал. Накладки се сменят, когато колата не спира както преди. Дискове - когато се износят. Ремък - когато му свърши гарантираният от производителя пробег или години, или има проблем. Кабели се сменят, когато има проблеми с тях, като пробила изолация. На мене кабелите са ми с медна сърцевина. И съпротивления в лулите. Ако лулата е ОК и жилото на кабела е здраво, както и изолацията не е пробила и не свети на тъмно, на кабела едва ли има какво да му стане. Също както и дистрибуторна капачка и палче се сменят при износване и проблеми. Свещи се сменят на километри пробег или при проблем.
Ако си говорим за екипа "инженери", които са ги мислили тия работи, то те са били повече икономисти и банкери, отколкото инженери. Защото нарочно се измислят недомислици по колите, които здраво мислещ човек няма как да ги наплеска, като например да сменяш крушка през калника, като на новите Рена. И всичко се прави с цел да се вземат едни пари. Няма как ти да сложиш нитове на скоростната кутия на Голф4, които след X години да се късат и цялата кутия да се смила.
И между другото датчици съм сменял - примерно антигриза и TPS смених с цялата дросел клапа. Всичкото филтри на газовото. Маслото и филтъра. Кабелите във вратите. Акумулатор си купих, защото не държеше старият вече - боклуци! Тъкмо излезе от гаранция 2 години и за нищо не ставаше. Никога повече Ennexy. Накладките са ми нови, всичко е ОК.