• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 24
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
Да го беше казал друг, пък то точно Тинки...
Защо, не мога ли? Аз не съм експерт по никакви критерии. Обаче друг настоятелно и твърдо да дава съвети, а после да каже "ааа, ама аз с газови не се занимавам по принцип". Е? И като бях послушал тоя съвет, ако бях сложил обикновена газова, щях да дам 150-200лв да събера една, че после пак и ламбда сонда да си купувам?
Ами като не си експерт, защо се правиш на такъв???
Тинки, не се усещаш, че компетентността на ниво квартална кръчма не е достатъчна, за да си експерт. Т.е. знанията, които някой има, може да изглеждат много за него, но на фона на останалите да са посредствени. А точно ти с категоричността, с които изразяваш твоите знания в дадени области (не всички), многократно си претендирал да са експертни такива. Всъщност си много далеч от истината. Понякога дори си на друга писта, че и в обратната посока.
Та - в случая - какво значение има дали Кирил е експерт по газовите или просто знае "кое точно винтче да пипне", след като резултата ще ти свърши работа? А на теб за какъв чеп ти е диагностичен кабел и софт, като не можеш да разчетеш резултатите или ти дава грешни такива?
Пък да знаеш, че експертите не си дават знанията насам и натам. Те ги ПРОДАВАТ. :wink:

И още нещо - за убедеността от "ненужните" смени - не всичко е като ключ за лампа - свети-не свети. На стария Роро като я взех смених заводските свещи с "Denso" за 4.95 броя. Вървеше си добре (нова за мен кола, за мен си вървеше добре). Качи се приятел с такава (не експерт) и вика: "Тая кола не върви! Смени си свещите." Реагирах точно като теб - "Като работят, защо да ги сменям???".
Е, смених ги - с NGK. Разлика 0-100 - 1 секунда. Имам го документирано. Разлика в разхода - поне литър. Ама работеха, нали? :wink:
Kirilpm - специалист
Ти пък,сигурно си търговец да го караш да се харчи повече от 20 лева за комплект свещи :lol:
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
[На стария Роро като я взех смених заводските свещи с "Denso" за 4.95 броя. Вървеше си добре (нова за мен кола, за мен си вървеше добре). Качи се приятел с такава (не експерт) и вика: "Тая кола не върви! Смени си свещите." Реагирах точно като теб - "Като работят, защо да ги сменям???". Е, смених ги - с NGK. Разлика 0-100 - 1 секунда. Имам го документирано. Разлика в разхода - поне литър. Ама работеха, нали? :wink:
Свещите са ми нови 3 полюсни Шампион. :wink: А NGK свещи има много. И най-важното, дали са по каталог едни свещи и техните аналози. Останалото са свободни съчинения общо взето. С други думи като са казали, че колата трябва да работи с дадени свещи, ако те са изправни, абсурдно е да казваш - смених чисто новите свещи с други нови и ми падна разхода. Той производителят сигурно е кретен нарочно да сложи в каталога от гадните свещи и си произвежда колите, а след това им слага от тях, за да имат повече рекламации по автомобилите. Пък ако свещите са износени, действително могат да влошат запалването и колата да не се държи добре. А има значение дали човек знае как работи нещо или просто пипа винтчетата там.
Пък да ти кажа, тоя форум е за взаимопомощ. Който смята, че знанията му струват толкова много...не ги дава. Но в много случаи майсторите, които просто пипат разни кранчета и до там разбират ги е страх да казват каквото и да е било, защото ще се разбере че знанията им стигат до въртене на кранчета. Ако някой го е страх, че с казване някой ще му вземе работата, значи очевидно и толкова ги "разбира". Истинският майстор е незаменим не защото може да върти кранчета.
Gadnyara - специалист
Ее, спри да плачеш против майсторите. Все ще дойде момент да ти потрябва мнение от опитен човек.
Не си затваряй всички вратички - сега (ще) се оправи колата, но след някой месец пак ще потърсиш помощ... :wink:
toolegittoquit - майстор
Gadnyara написа:
Ее, спри да плачеш против майсторите. Все ще дойде момент да ти потрябва мнение от опитен човек.
Не си затваряй всички вратички - сега (ще) се оправи колата, но след някой месец пак ще потърсиш помощ... :wink:
Не бе, евала на майсторите, които знаят за какво става въпрос в областта им на работа и има ли то почва в България. Тук се почна оффа и както в другите теми коментирах, заради хора, които са сложили табелка майстор, а всъщност повече чупят, отколкото правят. :partyman:
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
[На стария Роро като я взех смених заводските свещи с "Denso" за 4.95 броя. Вървеше си добре (нова за мен кола, за мен си вървеше добре). Качи се приятел с такава (не експерт) и вика: "Тая кола не върви! Смени си свещите." Реагирах точно като теб - "Като работят, защо да ги сменям???". Е, смених ги - с NGK. Разлика 0-100 - 1 секунда. Имам го документирано. Разлика в разхода - поне литър. Ама работеха, нали? :wink:
Свещите са ми нови 3 полюсни Шампион. :wink: А NGK свещи има много. И най-важното, дали са по каталог едни свещи и техните аналози. Останалото са свободни съчинения общо взето. С други думи като са казали, че колата трябва да работи с дадени свещи, ако те са изправни, абсурдно е да казваш - смених чисто новите свещи с други нови и ми падна разхода. Той производителят сигурно е кретен нарочно да сложи в каталога от гадните свещи и си произвежда колите, а след това им слага от тях, за да имат повече рекламации по автомобилите. Пък ако свещите са износени, действително могат да влошат запалването и колата да не се държи добре. А има значение дали човек знае как работи нещо или просто пипа винтчетата там.
Пък да ти кажа, тоя форум е за взаимопомощ. Който смята, че знанията му струват толкова много...не ги дава. Но в много случаи майсторите, които просто пипат разни кранчета и до там разбират ги е страх да казват каквото и да е било, защото ще се разбере че знанията им стигат до въртене на кранчета. Ако някой го е страх, че с казване някой ще му вземе работата, значи очевидно и толкова ги "разбира". Истинският майстор е незаменим не защото може да върти кранчета.
Твоето търсене на истинския майстор е като на жената,която цял живот търсила истинската любов и на 60 годишна възраст заживяла щастливо с 10 котки :lol:
Chefo77 - майстор
Тинки, той производителя си пише нещата в каталога, но този, който произвежда "реплики" на въпросния производител не спазва много много технологията. Но нищо, ти си лай. Аз ти казвам, че свещите бяха изправни - но очевидно не бяха това, което трябва да бъдат. NGK-то беше BKR6E - дори модела помня. Да ти дам и друг пример - когато пуснаха 4-полюсните свещи в България, с много мъка накарах бащата да вземе за Корса-та. По каталог, 13 лева бройката, мале - голямата работа. Ужас и безумие - прекъсваше, гаснеше, не работеше добре. Едва успяхме да ги върнем и да си вземем парите ... а Бош нали и те си имат представа от това :wink: И що така не станаха на Бъхльо?
Общо взето, съм забелязал, че всичко, което ти се случва на теб, е меродавно и категорично. всичко, което другите ти казват, задължително бива подлагано на съмнение, недействително е, невъзмпожно и т.н. и т.н.
Пък ако не друго, си мисля, че съм малко по-грамотен на тема автомобили от твоята особа, за да си позволяваш да намесваш мен при "простото пипане на винтчетата там". Всички знаем защо е пусната темата, нали? :wink:
Kirilpm - специалист
Аз се съмнявам че колата се е оправила,просто му писна да го взимаме за мезе :lol: :-D :lol:
stiv1961 - майстор
Kirilpm написа:
Аз се съмнявам че колата се е оправила,просто му писна да го взимаме за мезе :lol: :-D :lol:
Колата няма да се оправи докато не си смени собственика..... ХАУ :-D
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 24

Тема "Газово DTGas 704S - малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: