Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syller - специалист
По принцип по температура На водата съм нагласил. 30 градуса е минимума което ми дава контролера (миналата година почваше от 35 минимума(нещо явно съм направил) и още един въпрос кюнци те си промениха цвета, което е мн странно
Здравейте! Може ли някой да качи снимка на контролер със свързан стаен термостат. Интересувам се от начина на свързване.
syller - специалист
А как точно да обърна по вода да ми е. Сега съм го направил на 30 градуса(уж по вода) и отиде на 69гр на 1 и не спира...
Raij - специалист
чет ное 28, 2019 6:53 pmsyller написа:
А как точно да обърна по вода да ми е. Сега съм го направил на 30 градуса(уж по вода) и отиде на 69гр на 1 и не спира...
С четене. В началото на темата колегите са качили книжката за инсталатори
syller - специалист
Книжката я имам, но не мога да схвана как да го направя по вода.
aatri - специалист
пет ное 22, 2019 10:39 amtolini61 написа:
чет окт 31, 2019 9:47 amSTOYANOV12345 написа:
Здравейте, имам подобен проблем като на колегата по горе. Каминката ми е COMFOR PM25. Печката си пали нормално при първо палене, гори на 1ва степен и достига 65 градуса за около 40мин(вън все още е топло). След като стигне 65 градуса камината се гаси. Стои изгасена докато градусите паднат на около 63-62 и започва палене от начало.
Точно тук се появява проблема - започва процедура по запалване , напълва с пилети , запалката си работи и всичко спира до тук с грешка ER12.
След като истине камината я запалвам на ново и всичко е нормално.
Някой има ли идея защо не успява да запали след като е била в STAND BY :rolleyes:
Колега ти почистваш ли кошничката от пепелта, след като камината угасне ? Защото ако последната не е почистена, има опасност следващото запалване да е неуспешно, тъйкато пелетите падат в пепелта и немогат да се запалят, понеже нямат пряк контакт със запалката.
Колега ако камината работи добре в кошничката НЕ ТРЯБВА да има пепел!!!
чет ное 28, 2019 6:02 pml.ivanov88 написа:
Здравейте! Може ли някой да качи снимка на контролер със свързан стаен термостат. Интересувам се от начина на свързване.
Аз също имам интерес ако някой сподели и конкретен модел термостат, както и какви са впечатленията от работа на камината с него.
Избора е толкова голям че не знам какво да избера и въобще кой става за тази печка ( логично би трябвало всеки един да става ама знае ли се). :?
burner - специалист
чет ное 28, 2019 9:58 pmsyller написа:
Книжката я имам, но не мога да схвана как да го направя по вода.
Обясненията ти с неразбираеми. Не схващам какво става при теб, какво искаш да направиш, къде и какво си бърникал. Как да ти помогна? Виж в ТP 04 какви са стойностите на Th26.
Стаен термостат имаш ли?
syller - специалист
Когато ми изгоря запалката докато разбера, че е от нея върнах сервизните(базови) настройки. От тогава когато е вкл камината работи нон стоп, без да гаси при достигане на зададените градуси по вода . Например миналата зима като лягаме е правихме на минимума - 35гр на 1. Сега лягам нагласям е отново на минимума, но е 30 градуса вече(нямам идея защо се промени). Нощес ставам и я виждам, че е достигнала 50гр на 1 и продължава да си гори. След което разбрах, че въобще не гасне.
burner - специалист
Пак питам - имаш ли стаен термостат? Провери ли колко ти е стойността на Th26, защото поне при мен стойността му по заводски параметри е 35 градуса. Няма логика да е 30 гр. при теб, ако си върнал заводските настройки и не си променил нещо без да се усетиш, освен те да са променени в годините. Моята камина е 2016 г. Провери да не си заложил като минимална Т максимално позволената ( Th26, за минималната тя е от 30 до 60 градуса).

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: