Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev написа:
Slavislav4ev написа:
Обмислям да пробвам за сега с горела IVG . Надявам се да не направя някоя "скъпичка" грешка с тази горелка !
Е скъпа, скъпа, колко да е скъпа грешката - 2000лв, преживява се[/quote

Ако трябва да си играя на Проба грешка и всяка грешка ми струва 2000 лева мисля че трудно ще го преживея !
bobi65 - специалист
6osi6, казвам че не правиш предложение не на мен.. :lol: а вместо 316L , коя да се използва по успешно от таблиците който си пуснал.. А ти взе да ми се обяснаваш в любов..Майтап.. да не се засегнеш..
Оценявам достойно идеите който ми пускаш но не съм им фен на всички. ..За сега схемата с двете плочи работи успешно , усещам я че е под напрежение камерата но експериментирам. Вчера я бях изпържил до 1150 два часа по термометър и издържа геройски.
Подкрепям мнението ти за простор пред пламъка и затова още няколко дни ще правя експерименти в този вариант докато ми дойдат новите термосонди.. и следващата ми промяна вече ще е последната.. А тя се изразява в следното.. първо термосонда в задната част на горивната камера , и второ добавяне на още 9 см място за пламъка.. Това ще стане като запазя идеята за връщане на газовете под долната скара в същата точка както е сега но дам по малък наклон на долните две плочи но с по голяма дължина за да покрие още един глидер, горната шамотна и термометъра я изместя с един глидер назад така че схемата да остане същата пътят да се увеличи с общо още 18 см а ползите да са същите..
Така на пламъка че му осигуря комфорт и възможност за извличане на всичко от него и горивото. Плочите ще ги тествам още няколко пъти в диапазона до 1200 да видя кога ще почнат да дават Фира.. И след това ще им осигуря комфортно натоварване и отдалеченост от върхът на пламъка.
Има един лаф " Кеф цена няма" в случая си правя кефа защото виждам резултатите.. с уредите който съм навързал ( СО - метър, ламбда сонда, дебитомер, термосонди навсякъде и разход -2 чувала за 24 ч. за 400 м2 в онези по студените дни вчера бях на 1 ч. )
LazarGanev - "Велик майстор"
bobi65 написа:
и разход -2 чувала за 24 ч. за 400 м2 в онези по студените дни вчера бях на 1 ч. )
А бе Боби, няма ли начин тоя твой котел да почне да връща пелети в бункера, ти само да ги пакетираш и да ги продаваш? Ей там е истинската далавера, мани тия ланди :wink: . Един килограм на час среден разход за 400м2 къща :shock: . Щом като тая площ я топлиш с 4кВт енергия, то твоите постижения са по-скоро в областта на топлоизолацията и трябва да споделяш опит в раздел "Пасивни къщи" :cool:
bobi65 - специалист
LazarGanev написа:
bobi65 написа:
и разход -2 чувала за 24 ч. за 400 м2 в онези по студените дни вчера бях на 1 ч. )
А бе Боби, няма ли начин тоя твой котел да почне да връща пелети в бункера, ти само да ги пакетираш и да ги продаваш? Ей там е истинската далавера, мани тия ланди :wink: . Един килограм на час среден разход за 400м2 къща :shock: . Щом като тая площ я топлиш с 4кВт енергия, то твоите постижения са по-скоро в областта на топлоизолацията и трябва да споделяш опит в раздел "Пасивни къщи" :cool:
Ти ме накара да погледна по твоят начин на сметките... и се получава нещо близко то това което казваш..
за последните 24 часа .. засичано по-обяд когато е изключен от термостата котела и има слънчице резултата е точно 21.5 кг.. умножено по 5.3 киловата и по 95 процента КПД се получава 108 кв, на денонощие или по 4.5 кв . на час..
Тук все пак е тема за разход и котлета.. но при интерес ще ти разкажа..
ето я сградата.. 3 х 128 м2 + таван 40 м2.. не се отоплява една приземна стая където е зимнината..

Прикачен файл

DSC00108-m.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами това си е летен тип сграда с много балкони , лоджии, които отдават много топлина. Като гледам плочите на терасите са тънки, което означава, че не са изолирани. Архитектурата е стара ( прилича да е от 80-те години) и макар къщата да е санирана е далеч от съвременните архитектурни решения за пасивна къща. А на резултат 10-11Вт/м2 отопляема площ могат да завидят много от уж пасивните къщи, които са модерни напоследък
bobi65 - специалист
Да плочите на терасите не са изолирани..вътрешно лоджите и навсякаде външно е с 10 см.каменна вата с коефицент 0.034 w/mk.
Подпокривното пространство също е с изолация от 5 см..
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
разход -2 чувала за 24 ч. за 400 м2 в онези по студените дни вчера бях на 1 ч
bobi, като сложа приземния етаж, таванското и котелното, площта ми става 430 м2. Разход за 430 м2 - 30 кг. въглища за 24/ч.
Като гледам височината ти до корниз е около 8,2. При мен е 10,3.
Бягай за нови опорни точки с този разход :mrgreen:

Между другото Стоян взе ли си сонда, или 250 лева му се видяха много пари :yawinkle:
Беше ентусиазиран момчето, а до сега нещо отзиви не се виждат :?
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
връщане на газовете под долната скара в същата точка както е сега но дам по малък наклон на долните две плочи но с по голяма дължина за да покрие още един глидер, горната шамотна и термометъра я изместя с един глидер назад така че схемата да остане същата пътят да се увеличи с общо още 18 см)
bobi, може ли картинка :?
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
bobi65 написа:
разход -2 чувала за 24 ч. за 400 м2 в онези по студените дни вчера бях на 1 ч
bobi, като сложа приземния етаж, таванското и котелното, площта ми става 430 м2. Разход за 430 м2 - 30 кг. въглища за 24/ч.
Като гледам височината ти до корниз е около 8,2. При мен е 10,3.
Бягай за нови опорни точки с този разход :mrgreen:

Между другото Стоян взе ли си сонда, или 250 лева му се видяха много пари :yawinkle:
Беше ентусиазиран момчето, а до сега нещо отзиви не се виждат :?

Като сложиш това онова и още пак от същото.... :rolleyes: ... пита се обаче имаш ли радиатори в тези части... Аз имам навсякъде,, гаражи стълби бани.. таолетни.. общо 27 радиатира с разкични мощности в зависимост от помещенията, Всичко което е в сградата без една стая в която са изключени ( да не се развали зимнината ) е отоплявано..
Ако и при теб е така Браво... 30 кг въглища са малко повече от две чувалчета пелети по калоричност..
А ако те сърби с Стоян да се заяждаш ще намери човека по натам време да ти задоволи мерака и да ти разкаже и че и в гаражите ми е топло колкото в стайте.. Не се стиска за 250 но му се роди детенце и едва ли има време да влиза специално да те информира.. Иначе си взе сонда и получи впечатление кое как да направи за да постигне резултати.
А за последната ми идея не е реализирана още изследвам сегашната ситуация .. но до седмица ще заделя един полуден да я променя. За сега за твое съжаление се държат нещата и позволява даже още по голямо изпържване ако реша но се въздържам .. оставил съм го да поработи тази седмица на 1100 по термометър да си докаже предимствата и ако мине успешно теста просто с добавянето на още малко свобода за пламъка ще стане уникално..
Мисля че трябва да си разбрал че си правя експерименти с кеф и с фантазия.. заради спорта .. Иначе е най лесно да подредиш няколко плочи по определен стереотип от някой сайт .
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
bobi65 написа:
връщане на газовете под долната скара в същата точка както е сега но дам по малък наклон на долните две плочи но с по голяма дължина за да покрие още един глидер, горната шамотна и термометъра я изместя с един глидер назад така че схемата да остане същата пътят да се увеличи с общо още 18 см)
bobi, може ли картинка :?
Ето опита ми да ти поясня с рисунка.. до сега пламъка се движеше от 2 до 3 секция, там се обръщаше и се мушкаше под скарата в втора секция..

Следващото изпълнение ще е да се движи от 2 до 4 секция там да обръща и да се мушка под скарата пак в 2 секция.. една секция ми е 9,5 см.
не се отказвам от идеята за минаване под скарата защото така само мога да задържа КПД 95 процента..
Ако реша може и при 5 секция да го обръщам и до 2 да го връщам но мисля че няма нужда.. щом сега издържа... ще му е комфортно с новата постановка.

Прикачен файл

feroli idea.png
feroli idea.png (151.25 KиБ) Видяна 1811 пъти

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: