Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
rulom - модератор
ribnikolaevi написа:
По принцип не е ли по-добре ревизиите да се обличат с циментови плоскоти (примерно аквапанел)?
От къв зор :? При добре изградена и подменена ВиК мрежа всичко си е наред.Аквапанела ще оскъпи излишно нещата.
ribnikolaevi - майстор
rulom написа:
ribnikolaevi написа:
По принцип не е ли по-добре ревизиите да се обличат с циментови плоскоти (примерно аквапанел)?
От къв зор :? При добре изградена и подменена ВиК мрежа всичко си е наред.Аквапанела ще оскъпи излишно нещата.
Да, много е важно условието, което поставяш.
Скоро си смених водопроводните щрангове. Но имам достъп само до частта, преминаваща през моя си апартамент. Какво смених (тръбите които махнах): Полипропиленови тръби, като за една етажна височина имаха по 4-5 мехурчета всяка. Мехурчетата все още бяха здрави, но като ги пукнах се оказаха влажни. Било е въпрос на време. И тъй като тия тръби са сменени преди около 5 години в целия блок, само чакам кога ще почнат масовите наводнения.
Та кога има гаранция за качественен водопровод? И струва ли си да "не оскъпиш", за да правиш нови стени и наново да лепш плочки?
сола 180 - специалист
Я пак???? Доколкото разбрах от по-горе написаното по тръба PPR минимум фи 32 са се получили " мехурчета"??????????????И на студената ли вода бре? И от какво са се получили?

Дай някоя снимка ако има , че не ми го събира ума.Ако правилно съм те разбрал естествено.
Илиян Илиев™ - майстор
Понеже и на мен можеби ще ми се наложи скоро да правя такава вратичка та ми дойде следното в главата докато сипвах нафта в колата:

Ако се намери на добра цена от някоя автоморга механизъм за капачка на резервоар може би ще може да се приспособи.

Не от всички коли, но има доста модели, като моята на които капака се отваря с леко натискане.
ribnikolaevi - майстор
сола 180 написа:
Я пак???? Доколкото разбрах от по-горе написаното по тръба PPR минимум фи 32 са се получили " мехурчета"??????????????И на студената ли вода бре? И от какво са се получили?

Дай някоя снимка ако има , че не ми го събира ума.Ако правилно съм те разбрал естествено.
Абсолютно правилно си ме разбрал. На тръбите пишеше, че са правени в Германия, но какво от това. За снимките - съжалявам, не се сетих, а тръбите заминаха към Требич (или където там се извозват боклуците), бях им доста ядосан и със силен замах ги метнах в контейнера.
Ако искаш, ще ти кажа адреса на майстора (на магазина му), за да потвърди и да ме освободи от всякакво съмнение за лъжествидетелство.
сола 180 - специалист
Еееееее приличам ли на човек който не би повярвал??????

Просто не мога да си го представя, ама що казваш.....

И все пак за да си го представя искаш да кажеш , че тръбата е заприличала на разширена вена????Така ли???
dumboo - помощник
Знам че темата е стара , но имам въпрос към SHL. Понеже днес си купих гореспоменатия отвор от Минера и като гледам снимките на които си го монтирал, на банята със сините плочки ми прави впечатление че си залепил избутващия механизъм. Първият ми въпрос е само със силиконовото лепило от комлекта ли си залепил механизма. Вторият е , как си сложил пантите, след като вече плочките около отвора са залепени ( до колкото виждам част от ламарината на пантите трябва да остане залепена под съседните плочки) и пак само с лепилото ли са закрепени или си използвал и дюбели. В моя случай отвора ще е на преградна стена , която съм правил от гипсокартон, механизмът ще се отваря надолу, като дясната страна ще се пада точно на външния ъгъл на преградата т.е. ще опира в ъгловия профил. Плочките ще са 2 една над друга с размери 25х45 (оригинално са на 50см , обаче при мен точно там няма да бъдат цели ). Ще съм благодарен за всяка информация относно монтажа на съответния отвор.
Здравейте, намерих в интернет тези ревизии. Може да се сложи плочка върху тях и са по-евтини от тези на Минера. Не намерих отзиви за тях, затова да питам, дали някой е ползвал от тези и кой модел е по-добър от двата? Разликата в цените е малка.
http://shop.evrodom2001.eu/categories.php?CategoryID=56
http://shop.evrodom2001.eu/categories.php?CategoryID=32

Тема "Отваряема плочка в банята - механизъм ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: