• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
aiako - специалист
И аз да попитам пак за сервиз в София-та :-D
crez - майстор
aiako написа:
Бул."Хр.Ботев" между "Пиротска" и "Симеон" от лявата страна посока гарата. Има едно малко ключарско ателие и продават вътре в двора втора ръка хладилници. Там ги ремонтираха моите.
aiako - специалист
crez написа:
aiako написа:
Бул."Хр.Ботев" между "Пиротска" и "Симеон" от лявата страна посока гарата. Има едно малко ключарско ателие и продават вътре в двора втора ръка хладилници. Там ги ремонтираха моите.
Знам го, преди имаше части за лада там. Ще мина през тях !
Chefo77 - майстор
А за Варна ... някой знае ли човек, на когото мога да се доверя - да не ме излъже и да не ме натовари с несъществуващи дефекти?
На "Мир" 9, ако не се лъжа, имаше едно сервизче. Някой да знае нещо?
Chefo77 - майстор
Пак привет!
Моят проблем е разрешен - наистина се оказа магнетрон, смениха го с такъв на LG - 2M226 е модела, чисто нов. Цялата галимация струваше 35 лева - 30 лева за магнетрона и 5 лева за смяната.
След смяната има малки странности - като я включа в контакта, на първото пускане свири на 5-ата и 15-ата секунда от включването, след което не се обажда. Другата странност е, че в режим "размразяване" като се включи нагряването за втори път (нали нагрява-спира-нагрява и т.н.) и часовника се побърква - минава на 60 минути и почва да брои назад, при следващото нагряване пак на 60 и така.
Добавили за някакъв кондензатор долу до високоволтовия предпазител, за какво е ... нямам идея :) Вързан е за сивата джаджа, която е на пода на фурната, а другия полюс е закачен на корпуса. Шах с пешката, важното е да работи :)
Ако на някой му трябва сервиза, ще го упътя.
nivanov - специалист
Стандартна болка на тези самсунзи. Имат кондензатор вграден в магнетрона, който пробива ...
Вариантите са два - много внимателно разкапсуловаш магнетрона и разкарваш кондензатора (до сега не знам някой да е успял да го смени) и си ползваш фурната с много благословии от всички съседи или си купуваш нов магнетрон, последно ги бях гледал по 60 лева някъде по сайтовете ...

Псувните идват от смущенията, пуснеш ли я без този кондензатор около теб няма да има нито ефирна, нито кабелна телевизия като хората ;-)

П.С. Самия високоволтов предпазител е 10-тина лева, намира се точно в розовите истории, но изгори ли той 99% кондензатора на магнетрона е дал на късо
Chefo77 - майстор
Фурната топли, но нещо часовника не е в ред ... Днес на два пъти си качва сам времето ...
Шантава работа. Някой някакви идеи?
Имаме микровълнова Samsung, модел не знам, но дъното е обелено - боята се е олющила. Последния път сложих дуралексова чиния със семки, на 1,30мин - чинията се пръсна на сол, парче от чинията около 1 см се беше "заварило" за тавата, малка част от семките беше на въглен, другите сурови. Повече не я пуснахме, но беше изключено въртенето на тавата при последното ползване. Мислите ли че е нещо свързано с това "оголване" на дъното?
dpp - специалист
Да повдигна малко темата..
Микровълнова Деу, няма и две години, нова си е . Ползвам я на вилата само когато сме там - т.е, рядко. Отивам тая седмица пускам и не топли.. :shock: И друг път ми се е случвало - вика жена ми. :shock: .. А аз се сещам само за веднъж - беше прегрял магнетрона явно и му стработи защитята - отгоре има термо дачтик някъв с предпазител. След 2-3 часа като изтина тръгна..
Та , отворих я, замерих високоволтовия предпазител - здрав е , уви надявах се да е той. На село напрежението е слабо - има- няма 200-210V.. Викам може нещо от това да е ама.. Имате ли идея как да мерна тоя диод към маса който е на кондензатора преди магнетрона и въобще как да карам нататък... :?
valentino76bs - майстор
http://micro.nebelservice.com/site/repair.htm
И отделно във форума има много написано ползвай търсачката!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Микровълнова фурна - не топли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: