Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
Само да питам кви са тия сметки едиколко си по 2 :? Е няма такъв филм защитата която е монтирана вътре в триъгълника на големия мотор трябва да е настроена на In/1.73 или около 58 за които пишете. Защитата на главния прекъсвач трябва да е съобразена с НОМИНАЛНИЯ ток по табелка + някакъв коефицент на сигурност например 1.2-1.25 така че при НОМИНАЛЕН ток на мотора 98А на главния автоматичен прекъсвач трябва да имаш защита минимум 120А, а имаш и малко моторче с някакви си 9А тогава директно отиваш на следващата поред например 160А. Това ти гарантира че няма да сработи първо тя при претоварване.

Настройваш си термозащитата на мотора около 60А и си готов. Ако изключва по време на пускане си виж времето на развъртане в звезда да не е много малко и да не успява да развърти достатъчно преди да превключи в триъгълник. Може да се наложи да увеличиш малко това време опитно докато се получи по добро развъртане и да няма голям механичен удар при превключването.
vvk79 - специалист
Ами Мирк както виждаш оригиналната схема главната защита я дават 80 А значи тя е грешна. Защото аз си мислех данеби пък защитата на двигателя да е голяма за да не изключва тя! И сега въпроса е на колко трябва да се настрои тя? В момента съм на 100А и не изключваше при настройка на мотора 50 А само че сега вдигнах на 56 А и ще видим какво ще стане с главната.
mirk - майстор
Оригиналната схема сега я зумнах и разгледах по подробно :? Имаш 2 мотора с номинален ток 99А и 8.5А сумарен 107.5 по данни от схемата. Единствената логика да им сложиш общ прекъсвач с термична защита 80А е че моторите работят в накакъв технологичен процес при който не се натоварват с номиналната си мощност или е печатна грешка :lol: Напоследък съм свидетел на няколко случая когато ми доставят ново оборудване от Германия със дребни грешки тук там по схемите :lol: Ако ти пада предпазителя вдигни му настройката на 125А, която не би трябвало да е фатална за големия двигател, а малкия си има собствен автомат.

Накой загледа ли се какво има преди въпросния автомат :lol: vorsicherung/ mainfuse 100A - основен предпазител 100А :lol: да им имам немската селективност :lol:

Тема "Защита на двигател при превключване звезда триъгълник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: