• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
valqk - специалист
и още една снимка...
Прикачен файл:
photo5.jpg
filmatoplo - майстор
Изглежда доста запазен за 3 сезона , нагара не го гледай -от чисто нов може да стане така за 5 дена .Ще си го изчистиш -изтържеш ,поне в началото ще ти е мерак.Не е проблем че ще го караш на въглища , дори ще му се вдигнат малко киловатите с 10 . :wink: Цената не мога да коментирам , мисля към 1700-1800 лв е чисто нов ,скоро не съм гледал-не сваля ли от цената човека.Нов регулатор си купи марка -Хониуел .За да работи после добре му сложи -термовентил (ако имаш пари Ладомат)или 4 пътен вентил -така ще му осигуриш възвратна вода над 65-70 градуса на входа на котела ,няма да се образува толкова конденз-нагар и котела винаги ще е в оптимален режим . :wink: За подовото -знаеш отделен кръг чрез смесителен вентил .
naskov - майстор
valqk написа:
.
Също така ме интересува, нали нее проблем, че е за дърва, а аз ще го ползвам с въглища?
Напротив, това е модела за въглища. На дърварките гърлото е по-широко :wink: . То и само това е разликата :)
filmatoplo - майстор
Да не гадаем да му снима табелката отзад -да се види дали е ДЕ или ЦЕ. :? :)
valqk - специалист
За съжаление не е близо - на около 120км от мен е и няма как да снимам. Бях с един техник от ерато (или поне така каза) и той твърди, че е за дърва.
Да питам - това му е прецакано. Термо какво се води? Къде има цени на тази част?
#-o 6 секции е, не 5.
http://www.iranaeood.com/index.php?show ... prodid=276
тук го гледам на 1700.... височка ми се вижда цената... де да знам...
Нали няма да е проблем, че на мен ми трябват около 25-30кв а той е 35? Няма да се качи разхода, нали? Просто ще мога да зареждам повече гориво?
Прикачен файл:
kotel.jpg
kotel.jpg (29.22 KиБ) Видяна 3891 пъти
buritoo - напреднал
Най-честия проблем е болтчето, което държи шестостенната пръчка, изпуска му резбата и не може да се фиксира. Ако е това се "лекува" като се пробие отвор в шестостена. Открива се лесно като се размърда пръчката дали мърда и превърта в термостата. А относно котела, той си е за въглища и изглежда добре. Цената няма да я коментирам, понеже всеки може да е от страната на купувача или продавача. Ако ти харесва и те устройва го взимаш и се топлиш.
пп На новите от тази година термостата май вече е на друга фирма и стената, в която влиза шестостена е по-тънка и превърта веднага
filmatoplo - майстор
Аз ви казах с коя марка -терморегулатор да го заместите . :wink:В тема- Водно подово и ламиниран паркет ,имам снимки на 1 Виадрус на 3 страница -забравих Ц или Д е котела :? , ако го познаете.
valqk - специалист
filmatoplo написа:
Аз ви казах с коя марка -терморегулатор да го заместите . :wink:В тема- Водно подово и ламиниран паркет ,имам снимки на 1 Виадрус на 3 страница -забравих Ц или Д е котела :? , ако го познаете.
:prayer: :2thumbs:

Ма как са лъснати тръбитеее :) яко. Иначе, снимката я взех от някакъв сайт и отзад не беше така добре направена инсталацията...

Аз разбрах за марката, но разгледах на няколко сайта за 'терморегулатор' и намерих само за радиаторите и затова питам, да неби да съм объркал името на нещото, за да се ориентирам хунивел колко пари ще е.
buritoo написа:
Най-честия проблем е болтчето, което държи шестостенната пръчка, изпуска му резбата и не може да се фиксира. Ако е това се "лекува" като се пробие отвор в шестостена. Открива се лесно като се размърда пръчката дали мърда и превърта в термостата. А относно котела, той си е за въглища и изглежда добре. Цената няма да я коментирам, понеже всеки може да е от страната на купувача или продавача. Ако ти харесва и те устройва го взимаш и се топлиш.
пп На новите от тази година термостата май вече е на друга фирма и стената, в която влиза шестостена е по-тънка и превърта веднага
За съжаление не е това сучая. Цялата врътка превърта, шестограма го няма и веригата до долната врата също я няма...

Никой нищо не каза за разхода от това, че котела е 6 секционен? Ще ли е по-висок или може да гори на много малка мощност и да се възползвам от по-голямата камера за зареждане?
Ако успея за 900-1000лв да го спазаря да го вземам ли? Той човека не го е продал отдавна и явно защото държи цена... чудя се дали си заслужава за тези пари или да търся друг. Дилема :-k :-k :-k
naskov - майстор
"Терморегулатор на димните газове" се казва. На Хъниуел е 74лв. Ако не можеш да си намериш, пиши ми. А това, че котела е малко по мощен не му пречи. Мощността на котлите на твърдо гориво винаги е в диапазон от до и зависи от количеството гориво
filmatoplo - майстор
Регулаторите на Хъниуел работят много чувствително и точно -то това се иска от тях де , тия оригиналните на Виадруса са скапани. :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22

Тема "Съвети за избор на котел на твърдо гориво на старо." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: